Zobacz pełną wersję : Niebieszczady
Ostatnio zastanawiałem się, czy poza Biesami istnieje gdzieś jeszcze jakiś świat...
Czy Waszym zdaniem istnieją inne góry warte odwiedzin?
Ostatnio zastanawiałem się, czy poza Biesami istnieje gdzieś jeszcze jakiś świat...
Czy Waszym zdaniem istnieją inne góry warte odwiedzin?
Niema....
bartolomeo
20-08-2013, 08:44
Czy Waszym zdaniem istnieją inne góry warte odwiedzin?Oczywiście, cała masa. Dla jednych będą to wszystkie góry świata, dla innych tylko Karpaty Wschodnie, jeszcze inni rozsmakują się w pogórzach. Zastanów się co Ci się w Bieszczadach podoba (i co przeszkadza :wink:) a będziesz miał gotową odpowiedź.
Istnieją. Każde góry mają swój urok. Dosłownie każde. No, może oprócz gór śmieci. Moje rodzinne korzenie prowadzą w Pieniny,cudowne i piękne; tam się urodziła moja mama. Uwielbiam Sudety, Góry Stołowe są najpiękniejsze, zarówno po polskiej jak i po czeskiej stronie (Bromovske steny). Beskidy- urocze! Ale... tam wszędzie są góry i ludzie. A w Bieszczadach... ludzie i góry.W tej kolejności. I to czyni je tymi naj.
creamcheese
20-08-2013, 10:43
Pieniny i Stołowe Piskala, moje Karkonosze od których zaczynałem swoją przygodę z górami prawie pół wieku temu...złaziłem prawie całe Sudety polskie i polskie Beskidy. W każdych z nich znajduję perełki i w każdych można mieć kawałek ciszy i samotności
Basia Z.
20-08-2013, 15:14
Każde góry na świecie są inne (no wszystkich nie znam, bo we wszystkich nie byłam) - i to jest najprzyjemniejsze, bo ciągle widzi się coś nowego. W niektóre miejsca - jak np. Bieszczady wracam chętniej, ale co roku chcę też zobaczyć coś nowego i wejść na jakąś "nową" dla mnie górę.
W tym roku już się udało :) o czym zapewne wkrótce napiszę.