PDA

Zobacz pełną wersję : Bieszczady dla niepełnosprawnych

Agneska
01-09-2014, 13:42
Jako nowy forumowicz chciałabym przywitać się i od razu poprosić o podpowiedź. :-)

Wkrótce wybieram się w Bieszczady na przedłużony weekend z moją rodziną, ale ponieważ mój brat ma problemy z chodzeniem :-?, to nie będziemy mogli sobie pozwolić na piesze wyprawy.
Czy mogę prosić o jakieś porady, gdzie warto się wybrać samochodem? Jak zwiedzać, żeby zobaczyć jak najwięcej?

Może był już wcześniej poruszany temat niepełnosprawnych w Bieszczadach, ale nie umiem znaleźć. :oops:

don Enrico
01-09-2014, 13:52
Trzeba zacząć od klasyki, czyli przejazd samochodem dużą i małą pętlą i gdzieś zacumować na koniec, czyli najbardziej znane miejsca to Polańczyk i Solina

Szkutawy
01-09-2014, 14:33
... jadąc z Ustrzyk Górnych w kierunku Dolnych przed Bereżkami jest po prawej stronie parking.... w pobliżu tego parkingu.. na wschód stokówką jest ścieżka przyrodnicza dla niepełnosprawnych... można jednocześnie podjechać w kierunku Mucznego pooglądać żubry... może jakieś cerkwie Chmiel, Smolnik, Bystre, Michniowiec... może przejazd kolejką bieszczadzką... we wrześniu w soboty i niedziele coś tam trochę ciuchcia jeździ....

Agneska
01-09-2014, 14:53
Wielkie dzięki!

Brat nie jeździ na wózku (czasem myślę, że byłoby dużo szybciej i sprawniej...), chodzi powolutku o kuli, stąd potrzeba "specyficznych atrakcji turystycznych".

Na pewno cerkwie i ciuchcia to super pomysł. Pętle "robiliśmy" sporo lat temu, trzeba odświeżyć wspomnienia. 8-)

Fiaa
01-09-2014, 20:18
Zapoznaj się z tematem: http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/7463-Bieszczady-dla-niepe%C5%82nosprawnych