PDA

Zobacz pełną wersję : pozdrowienia

iza
06-08-2003, 21:58
Serdecznie pozdrowienia z Bieszczad , w chwili obecnej z Polańczyka

Jest świetnie , choć od ubiegłego roku zaszły pewne zmiany .
Np. otwary jest szlaban na moście w Studennym z tym że nie sposób dowiedzieć się dlaczego , kolejny szlaban w kierunku Tworylnego także otworzony - bardzo mi się to nie podoba .
Trasa Rajskie - Tworylne szeroka , wykoszona bardzo dogodna dla wędrówki , mało romantyczna . W Tworylnym traktory koszą łąki , trawy nie zbierają , po
co to robią?
Ceny się nie zmieniły być może nawet jest lepiej niż było , nocleg bukowiec 18zł / doba zupełnie przyzwoite warunki , objad na cztery osoby okoł 50 zł - wszyscy najedzeni .

Piotrze żałuję że nie zaliczyliśmy Tworylne i Krywe razem , można to zrobić
i powrót do Rajskiego .
Kończe bo tu straszne kolejki do komputerów , GPRS nie działa prawie nigdzie ,
można go złapać w Polańczyku także jest problem z połączeniem .

Na razie pozdrawiam

Stały Bywalec
07-08-2003, 10:14
Iza:
"Trasa Rajskie - Tworylne szeroka , wykoszona bardzo dogodna dla wędrówki , mało romantyczna . W Tworylnym traktory koszą łąki , trawy nie zbierają , po
co to robią?"

A jeszcze parę lat temu dosłownie się tamtędy przedzierałem przez chaszcze i ślizgałem na jakiejś mokrej ni to ziemi, ni glinie.
Jak tak dalej pójdzie, to w Krywem powstanie sanatorium, a w Tworylnem - szpital uzdrowiskowy (oczywiście po "reformie" służby zdrowia). Obie te miejscowości połączy dwupasmowa droga szybkiego ruchu, obfitująca w niebezpieczne zakręty, strome wzniesienia, ale również, a jakże, w ładne widoczki z okien samochodów.

A kto będzie temu winien ? A m.in., w jakimś małym stopniu, także ja, gdyż od ponad roku rozsławiam na tym forum Dolinę Sanu. Zupełnie nieświadomie, z wroga stonki (turystycznej) przeistaczam się w jej agenta. Ku uciesze T.B.
Koniec z tym.

Pozdrawiam

Piotr
11-08-2003, 13:54
>Piotrze żałuję że nie zaliczyliśmy Tworylne i Krywe razem , można to zrobić
>i powrót do Rajskiego .

No pewnie, że można. Ale wtedy o ile dobrze pmaietam chciałaś isć drogą z Rajskiego do Sekowca na prawym brzegu Sanu a potem iść z przez Hulskie, Krywe i Tworylne z powrotem - to było za daleko :-)
Natomiast idąc z Rajskiego przez Tworylne do Krywego i z powrotem nie zobaczyłabyś Hulskiego - ruin cerkwi, oraz młyna. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :-)