Zobacz pełną wersję : Wino Bieszczady
marmajgabin
07-05-2015, 10:13
Cześć,
Mam dość dziwną prośbę;)
Potrzebuję wino Bieszczady na 4.06 - znajomi mają akurat ślub i zamiast kwiatów poprosili o butelkę dobrego wina.
Poratuje mnie ktoś i wyśle mi taką do Warszawy, ew. może ktoś będzie jeszcze z przedłużonej majówki wracał i mnie poratuje?
Marcin
Cześć,
Mam dość dziwną prośbę;)
Potrzebuję wino Bieszczady na 4.06 - znajomi mają akurat ślub i zamiast kwiatów poprosili o butelkę dobrego wina.
Poratuje mnie ktoś i wyśle mi taką do Warszawy, ew. może ktoś będzie jeszcze z przedłużonej majówki wracał i mnie poratuje?
Marcin
Gdy by się nie udało z "Bieszczadem" to możesz sięgnąć po "Mamrota", z Warszawy to rzut beretem;)
marmajgabin
18-05-2015, 08:19
Generalnie to nie brakuje takich trunków w naszym kraju;)
Mi chodziło o ten jeden konkretny, ale już do mnie jedzie przesyłka z Polany!:)
Temat już nieaktualny
bartas616
06-06-2017, 07:52
Witam!
Również poszukuję wino Bieszczady ( znane jako kulawy miś) czy ktoś z forumowiczów mógłby pomóc mi w jego zdobyciu , wysłaniu paczki. Warunki transakcji do dogadania ;)
uszatek_mis
06-06-2017, 08:51
Witam!
Również poszukuję wino Bieszczady ( znane jako kulawy miś) czy ktoś z forumowiczów mógłby pomóc mi w jego zdobyciu , wysłaniu paczki. Warunki transakcji do dogadania ;)
Dwa lata temu kupowałem na prezent ślubny bez problemu w moim okolicznym sklepie (poza Bieszczadami). Ale uwaga - wtedy (2015) wino produkował POLDRINK a nie PEKTOWIN. Szukaj w swojej okolicy.
dorota z krakowa
09-06-2017, 17:21
Można bez problemu zakupić. W zeszłym roku widziałam to wino w delikatesach centrum w Lutowiskach. Miałam je nawet w ręku.
Mam wrażenie, że po latach, po tylu zmianach producentów, no i ogólnego klimatu, to wino bezpowrotnie utraciło miano "kultowego bieszczadzkiego trunku". Teraz po prostu ktoś próbuje zrobić kasę na "świeżych bieszczadnikach", którzy coś tam o tym winie słyszeli, coś poczytali i w swojej naiwności pożądają tego produktu myśląc, że jego zdobycie, zakosztowanie wywoła w nich jakieś super odjazdy w "prawdziwe Bieszczady". Ale nie łudźcie się - czy tak trudno skopiować dawną etykietkę, wydrukować i nakleić na flaszkę zawierającą nie wiadomo co? Otacza nas niestety fala podróbek.
albert79
19-06-2017, 13:57
Również w Cisnej jest w stałej ofercie.