PDA

Zobacz pełną wersję : Powsimordy 2016 - głosowanie

Marcowy
01-01-2016, 15:03
Drodzy i Szanowni,

Tak oto doczekaliśmy dziewiątej, nieustająco jubileuszowej edycji Powsimord, czyli nagród dla wybitnych forumowiczów Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego za rok 2015. :-)

Zgodnie z duchem czasu, ordynacja wyborcza różni się od ubiegłorocznej - Powsimordy 2016 wybieramy jak zwykle w dwóch turach, ale (łącznie) w pięciu kategoriach :
- Forumowicz Roku - kategoria bieszczadzka, osobnik prawdziwie wybitny,
- Kronikarz Roku - kategoria bieszczadzka, osoba dokumentująca Bieszczady dowolną techniką literacką lub artystyczną,
- Debiutant Roku - kategoria bieszczadzka, wybitny Nowy Bieszczadnik lub Bieszczadniczka debiutujący(-a) na forum w 2015 roku,
- Botak Roku - kategoria całkiem dowolna - głosuję na człowieka, "botak"!

Ponadto głosujemy na:

- trzy wątki forumowe - tematyka musi być karpacka, nagroda jest honorowa i ma postać kokardki przy wątku.

Podstawowe zasady głosowania są następujące:
- Z wyjątkiem Botaka kandydaci powinni zasłużyć się na niwie bieszczadzkiej. Jeśli w trakcie głosowania pojawią się wątpliwości, zdecyduje nieformalne grono Akademików, czyli aktualnie urzędujących Powsimord.
- Każdy użytkownik zarejestrowany na forum przed 31 grudnia 2015 roku ma czynne i bierne prawo wyborcze. Wyjątkami są Superpowsimordy, czyli Wuka, Pierogowy, don Enrico i Bartolomeo, a także Ojciec Marcowy - na nich nie głosujemy w żadnej kategorii.
- Podstawą oceny powinna być bieszczadzka aktywność forumowa kandydata przejawiona między 1 stycznia 2015 a 31 grudnia 2015 roku.

Karta do głosowania:
- Jeden użytkownik = jedna karta do głosowania.
- Karta do głosowania wysłana = decyzja podjęta. Głosu nie można uzupełnić, poprawić czy anulować. Karta wypełniona częściowo błędnie będzie uznana za ważną w części wypełnionej poprawnie.
- Można oddać głos na tego samego kandydata w kilku kategoriach.
- Można oddać głos na kandydatów w wybranych (nie wszystkich) kategoriach.

I tura głosowania:
- W I turze w każdej kategorii będzie można zgłosić do 3 kandydatów (osób lub wątków).
- Pierwsza tura trwa od piątku 1.01 do niedzieli 17.01.

Pierwsza tura rusza TERAZ! Czekam na Wasze Prywatne Wiadomości o treści (proszę skopiować szablon i uzupełnić):

Tytuł wiadomości: I TURA

Botak Roku - nick 1, nick 2, nick 3
Kronikarz Roku - nick 1, nick 2, nick 3
Debiutant Roku - nick 1, nick 2, nick 3
Forumowicz Roku - nick 1, nick 2, nick 3

Wątek Roku:
- tytuł 1 i link,
- tytuł 2 i link,
- tytuł 3 i link.

Jeśli nie mamy odpowiedniego typa w danej kategorii, stawiamy kreskę. Bardzo proszę nie zmieniać kolejności kategorii!

Po I turze nicki finalistów zostaną podane do publicznej wiadomości w kolejności alfabetycznej. Do II tury wejdzie po 3-5 kandydatów z tury I (zależy, jak się głosy ułożą). Druga tura Debiutanta Roku zostanie zorganizowana, jeśli ponad 50 proc. wyborców z I tury wskaże jakiegokolwiek kandydata spełniającego warunki.

II tura głosowania:
- trwa od poniedziałku 18.01 do niedzieli 31.01.,
- polega na oddaniu głosu na jednego z finalistów w każdej kategorii,
- polega na wypełnieniu karty do głosowania według schematu z tury I, ale z tytułem wiadomości: II tura.

Jeśli II tura nie przyniesie rozstrzygnięcia w którejś z kategorii, zostanie ogłoszona tygodniowa dogrywka. Ostateczne ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na forum na początku lutego, a wręczenie nagród - podczas obrad głównych KIMB-u 2016.

Jak zwykle Wasze głosy są tajne do KIMB-u. Karty do głosowania zostaną wydrukowane i na KIMB-ie będą do wglądu dla każdego. Na forum będzie publikowana - na bieżąco aktualizowana - lista osób, które spełniły swój obywatelski obowiązek. Jak zwykle regulamin może ulec modyfikacjom stosownie do realiów :-)

Czekam na Wasze głosy i deklaracje sponsorów!

Dyktator San Marco(wy)

A teraz edit i NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY!

Botak Roku przygarnie:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- butelkę pigwówki od Pete'a Fijalkowskiego,
- butelkę nalewki z winogron ciemnych od Pastora,
- niespodziankę od Piskala,

Kronikarz Roku dostanie:
- album fotograficzny z grawerem od Klubu Rzeszowskiego,
- butelkę bzówki z rocznika 2014 od Pastora,
- niespodzianka od Piskala,

Debiutant Roku zabierze do domu:
- butelkę miodówki pieprzonej od Pastora,

Forumowicz Roku otrzyma:
- nóż turystyczny z grawerem od Klubu Rzeszowskiego,
- butelkę wiśniówki z rocznika 2014 od Pastora,
- niespodzianka od Piskala.

Zwycięzca Morodolotka (o ile taki będzie, a na dodatek stawi się na KIMB) przytuli:
- niespodziankę od Piskala.

Wśród Elektoratu obecnego na KIMB-ie zostanie rozlosowana:
- butelka zacnego trunku do samodzielnego wytropienia i wykopania w ziemi bieszczadzkiej od Wojtka 1121.
- butelka pigwówki pierwszy raz przez Pastora składanej.

Marcowy
02-01-2016, 17:40
Na dobry początek:

1. dorota z krakowa

Niech za Nią pójdą inni!

Marcowy
03-01-2016, 11:30
2. zbyszek1509
3. Wojtek Pysz

Ruszyła akcja "Zwierzak za Głos", pierwsze zwierzaki dodane! :-D

Edit:
Kolejny wilczek idzie do:

4. Liska

:-)

dorota z krakowa
03-01-2016, 18:57
Bardzo mi zależało aby w pierwszych minutach Nowego Roku oddać głos. Może nie jestem bardzo aktywna na Forum, nie mam sprzętu, który mógłby pięknie dokumentować moje bieszczadzkie zachwyty, ale chciałam bardzo aby mój skromny głos, właśnie na przełomie roku, tuż po północy, potwierdził to jak bardzo szanuję ludzi na których głosowałam i jak czekam na ich wspaniałe relacje z miejsc w których nie dane mi było dotrzeć; i z miejsc może dobrze mi znanych, ale oglądanych innymi oczami.

Marcowy
04-01-2016, 15:08
5. creamcheese
6. Piskal
7. bertrand236
8. slawek71
9. asia999

Marcowy
07-01-2016, 20:05
10. Petefijalkowski
11. bartolomeo

Hura, mamy pierwszych sponsorów!

Na pierwszym tegorocznym spotkaniu nieoceniony Klub Rzeszowski zdecydował, że ufunduje:
- nóż turystyczny z grawerem dla Forumowicz Roku,
- album fotograficzny z grawerem dla Kronikarza Roku.

Dzięki wielkie! I niech za nimi pójdą inni! :-D

Wojtek1121
07-01-2016, 20:58
Ja zwyczajowo flaszkę do wydobycia z ziemi bieszczadzkiej do wylosowania wśród uczestników KIMBu.

Petefijalkowski
07-01-2016, 23:12
No dobra, to ja też flaszkę pigwówki - tylko że pewnie na KIMB i tak nie dojadę to jakaś logistyka z Poz by się przydała. Dla zeszłorocznego forumowicza(ki) udało się
osobiście przekazać.
Flaszka dla zwycięzcy kategorii BOTAK.

Pete

Marcowy
08-01-2016, 11:25
Powsimordowa piwniczka zaczyna się zapełniać, jak miło :-D Tradycyjne niespodzianki dla wszystkich finalistów zapowiada też Piskal, podobnie jak dla zwycięzców Mordolotka, który ruszy w II turze. Dziękuję wszystkim!

A póki co obywatelski obowiążek spełnili:

12. don Enrico
13. Hero

Pastor
08-01-2016, 20:18
Witam! Ja również przygotowałem drobne upominki i mam nadzieję że nie będzie to naruszenie Ustawy z dnia 26 października 1982 r.
o wychowaniu....................i przeciwdziałaniu....................(tekst jednolity: Dz. U. 2002 r. Nr 147 poz. 1231) :oops:

Dla ogółu głosujących (i nie głosujących) butelkę (taką większą) pigwówki! Składałem ją po raz pierwszy więc dużo bym sobie nie obiecywał....ale mam taką zasadę że.....noo jednym słowem słaba nie będzie.
Dla Forumowicza Roku nieco mniejsza (z naciskiem na nieco) butelka wiśniówki 2014.
Dla Kronikarza Roku butelka bzówki jw
Dla Botaka Roku butelka nalewki z winogron ciemnych!
Dla Debiutanta Roku coś dla twardzieli - butelka miodówki pieprzonej.

I jeszcze apel do ekipy krakowskiej żeby ktoś zgłosił się kto ma możliwość zabrania tego na KIMB. Ja sam planuje udział ale pewne to nie jest!
.................................................. Pozdrawiam wszystkich +Pastor ręką własną

Marcowy
10-01-2016, 11:48
Dziękuję bardzo, otwieram drugą piwniczkę :-)

14. kuna bieszczadzka
15. jojo

Marcowy
11-01-2016, 11:09
39757

Marcowy
13-01-2016, 14:00
Nadal mamy tylko 15 głosów, za to rozstrzał propozycji jest ogromny :-D

Domyślam się, że większość z Was czeka na propozycje i zamierza głosować w II etapie, ale miejcie świadomość, że jeśli nie oddacie głosu na swojego faworyta teraz, to może on nie mieć szans znaleźć się w finale.

Cztery dni do końca I tury! Do urn!

Piskal
13-01-2016, 17:56
39758

A może tak konkurs na najlepszy baner reklamowy?

Marcowy
14-01-2016, 10:40
I na konkurs będzie przypadać 0,7 wyborcy... ;)

16. Recon
17. przemolla
18. sir Bazyl

Marcowy
15-01-2016, 11:04
Może zachęci Was wiadomość, że mamy kolejną super nagrodę: nasz dobry mavo zaprasza wszystkich tegorocznych Powsimordów do swojej chaty w Nasicznym (https://www.airbnb.pl/rooms/6181813)! Termin i logistyka do uzgodnienia.

Ojciec Dyrektor też dostał zaproszenie i tym razem postara się być :-D

Recon
15-01-2016, 19:39
Hmmmm... niezła zachęta, ale raczej dla "wybrańców" niż głosujących. Ale... ale... nie ukrywam(sic!), że chętnie bym "skonsumował" nagrodę mavo więc głosujący i oddający głosy na Powsimordy... wicie, rozumicie! ;)

PS. o rany, złapałem wilka!

Recon
15-01-2016, 20:06
Apel do tych co jeszcze nie głosowali:

Obudźcie w sobie wilka i zawyjcie (znaczy zagłosujcie!) w nocy i... i... wicie rozumicie.

https://opolczykpl.files.wordpress.com/2014/12/wilk-3.jpg

Szkutawy
15-01-2016, 20:21
Może zachęci Was wiadomość, że mamy kolejną super nagrodę: nasz dobry mavo zaprasza wszystkich tegorocznych Powsimordów do swojej chaty w Nasicznym (https://www.airbnb.pl/rooms/6181813)! Termin i logistyka do uzgodnienia.

Ojciec Dyrektor też dostał zaproszenie i tym razem postara się być :-D
... i właśnie ten post powinien znaleźć się również w wątku...http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9183-Jak-zach%C4%99ci%C4%87-nowych-forumowiczy-do-aktywno%C5%9Bci-wydzielony?p=164603#post164603 ... nie jest może na 2017, ale na pewno zachęcić do aktywności może.

asia999
15-01-2016, 20:37
Tegoroczna powsimordowa wataha wilków pożarła biedne pingwinki - ledwie roczne maleństwa :shock:

bartolomeo
15-01-2016, 20:58
Jeden pingwinek został. Ku pamięci, nie tylko pingwinka.

asia999
15-01-2016, 21:11
Rzeczywiście...

...aż oczy zapiekły...

Marcowy
15-01-2016, 21:23
(...)

bertrand236
17-01-2016, 12:23
Jeden pingwinek został. Ku pamięci, nie tylko pingwinka.

I niech tak zostanie ...

Marcowy
17-01-2016, 19:11
19. długi
20. partyzant
21. calanthe
22. rico
23. filiplesny
24. maciejka

Za 6 godzin zamykamy lokale wyborcze!

Marcowy
17-01-2016, 23:11
25. Jimi

Ostatnie dwie godziny!

Marcowy
18-01-2016, 09:03
Pięć minut przed 12 (dosłownie i w przenośni) głos oddały:

26. Aleksandra
27. leirion

Dziękuję wszystkim za udział w I turze, jej wyniki dziś po południu/wieczorem :-D

Marcowy
18-01-2016, 12:33
Kilka refleksji po pobieżnym przejrzeniu wyników:

Botak Roku – kategoria debiutująca i od razu rekord! Zgłosiliście do niej aż 22 osoby na 27 głosów!

Wytypowaliście także aż 25 super wątków, czyli – wbrew nieprzychylnym opiniom – jest u nas co poczytać. Co ciekawe, zdecydowana większość propozycji dotyczy wątków z Waszymi relacjami.

Fajnie, że w Waszych propozycjach pojawiły się także nicki forumowiczów – wydawałoby się – od jakiegoś czasu mało aktywnych. Taka rezurekcja to dobry znak :-)

Wbrew obawom (nie kryję - także moim), nie mieliście zazwyczaj problemów ze wskazaniem Debiutantów – to jeszcze lepszy prognostyk dla forum!

Co do awansów do finału, Ojciec Dyrektor miał (jak zwykle) jasno wytyczony cel – w finale miało się znaleźć możliwie dużo kandydatów zaproponowanych w turze I, ale nie na tyle dużo, żeby skład II tury stanowił powtórzenie (lub prawie powtórzenie) eliminacji.

Głosy w tym roku rozłożyły się tak, że aby trafić do finału:
- w kategoriach Botak Roku, Debiutant Roku i Wątek Roku – wystarczyło zdobyć 2 głosy w eliminacjach,
- w kategoriach Kronikarz Roku i Forumowicz Roku – trzeba było zdobyć 3 głosy w I turze.

Kto wszedł, a komu zabrakło jednego lub dwóch głosów? Dowiecie się już dziś po obiedzie :-) Mamy nowe zasady i nadzwyczaj wielu kandydatów, więc nieustająco trwa sprawdzanie i zliczanie głosów, zatem proszę jeszcze o chwilę cierpliwości.

Nie przegapcie finału! :-D

Marcowy
18-01-2016, 15:43
Drodzy i Szanowni, niektórzy już pewnie po obiedzie, więc bez większych wstępów:

Dzięki Waszym głosom do II tury Powsimord AD 2016 w poszczególnych kategoriach weszli (w kolejności alfabetycznej):

BOTAK ROKU

Asia999
Browar
długi
Dlugi
Jimi
mavo
Peterfijalkowski
Piskal
Sir Bazyl
Sławek71
Zbyszek1509

KRONIKARZ ROKU

Bertrand236
Coshoo
Jimi
Recon
Sir Bazyl
Wojtek Pysz

DEBIUTANT ROKU

Ed 56
Kukuryk92
Kurdybanek
LABOREC
Slawek71

FORUMOWICZ ROKU

Asia999
Jimi
Przemolla
Sir Bazyl
Wojtek Pysz

WĄTKI ROKU

Chaszczem się sztachnąć…
Jak Bertrand bez blizny zoperował nogę Chrystusowi…
Jesienna Rumunia
Łopienka 2015 i Bieszczady w poprzek
O tym jak wywołałam akcję ratunkową GOPR…
Po ściernisku na Ukrainę …
Rodzinnie, refleksyjnie i turystycznie w ukraińskich Bieszczadach
Wyprawa na Najwyższy Szczyt
Z rowerem na Równą
Zagubione kapliczki

Lista tych, którym nie udało się wejść do II tury, ale mimo tego zyskali uznanie forumowiczów i zostali wytypowani, opublikujemy wkrótce. Gratulacje dla wszystkich! :-)

I właśnie w tej chwili rusza II tura wyborów!

Jak teraz głosujemy? W każdej kategorii oddajemy głos tylko na jednego kandydata lub jeden wątek!

Jak to zrobić technicznie? Proponuję skopiować w całości tekst z ramki, wkleić do forumowej wiadomości i przed wysłaniem usunąć nadmiar dobrego :-D A wiadomość zatytułowaną: II tura przesłać do mnie.

BŁAGAM! NIE ZMIENIAJCIE KOLEJNOŚCI KATEGORII! To bardzo utrudnia liczenie i niesamowicie ułatwia pomyłkę, szczególnie w tej edycji, gdy mamy do czynienia z dużą liczbą kandydatów. Jeśli nie macie swojego typu w danej kategorii, to bardzo proszę – zostawcie nazwę kategorii i postawcie kreskę.

Zwróćcie uwagę, że w finale Botaka mamy dwóch użytkowników o podobnych nickach: długi i Dlugi.

Rusza też właśnie Mordolotek, szczegóły wkrótce.

Druga tura trwa do 31 stycznia! Do urn! :-)

Marcowy
18-01-2016, 21:40
W drugiej turze (za) udział wzięli:

1. creamcheese
2. Recon
3. bieszczadzka kuna
4. dorota z krakowa

W nagrodę waderka do pary :-D

Marcowy
19-01-2016, 11:02
Kolejni amatorzy wilków :-)

5. Dlugi
6. zbyszek1509
7. Petefijalkowski
8. DUCHPRZESZŁOŚCI
9. Piskal
10. Hero
11. bertrand236

Edit:
Z powodów technicznych wilcze pary chwilowo zniknęły. Ale wrócą. Zawsze wracają 8)

Marcowy
20-01-2016, 10:41
Kolejni świadomi forumowicze ;)

12. kobieta_bieszczadzka
13. slawek71
14. Lisk
15. Aleksandra
16. asia999

Recon
20-01-2016, 11:46
W nagrodę waderka do pary :-D Jak to mówią ludzie... ciągnie wilka do lasu. Mój z waderą poszedł w las i https://www.youtube.com/watch?v=w6QN3EHSjVs&feature=youtu.be&t=3s

Marcowy
21-01-2016, 10:17
Wilki wróciły!

Ja wiedziałem, że tak będzie... :-D

Marcowy
22-01-2016, 14:47
17. komisaRz von Ryba
18. sir Bazyl
19. rico
20. bartolomeo

Tytułem łagodnej perswazji...

39800

bartolomeo
22-01-2016, 16:09
Czy ten wilk ma wszystkie cztery nogi? Bo jak tylko trzy to wcale nie jest taki straszny :mrgreen:

Marcowy
23-01-2016, 17:55
Czy ten wilk ma wszystkie cztery nogi? Bo jak tylko trzy to wcale nie jest taki straszny :mrgreen:

Ale parę osób przekonał, w tym Ciebie :-D

21. Bywalec
22. przemolla
23. Wojtek Pysz

sir Bazyl
23-01-2016, 19:05
Ociec Dychtator słabo pilnował dysku zhardziałego, więc udało mi się go złamać i wydobyć na światło forumowe najnowsze wyniki:
W kategorii Forumowicz roku, wszystkich ośmiu kandydatów pnie się łeb w łeb bez użycia liny i innych szpejów asekuracyjnych – niestety ostatni odpadł i po długim i nużącym locie spadł na cztery łapy, więc nie wiadomo, czy czasem ostatni nie będzie...bo ogłosili pierwszy stopień zagrożenia lawinowego i jakaś pyłówka może jeszcze kogoś zmieść z podium!
W kategorii Botak roku prowadzi tradycyjnie wiadomo kto i nowym adeptom sztuki latania będzie bardzo trudno wznieść się na pułap i ściągnąć go z obłoków.
W kategorii Korespondent roku prowadzi podobno pierwszy z lewej, ten zaraz obok tego drugiego, co jest za nim, ale tuż, tuż, łokieć w łokieć pędzą ten w kasku żółtym i czerwonym! Może na wirażu któryś się rypnie?
W kategorii Debiutant roku, wygrywa zdecydowaną większością jeden z kandydatów, ale nie mogę zdradzić który, bo Marcowy bazgrze jak kocur pazurem i ciężko cokolwiek odczytać! Podobno z ogólnej listy forumowiczów jest to tysiąc dwieście czternasty forumowicz od końca, licząc tylko tych zarejestrowanych po 31 grudnia albo przed, ale kto by to policzył?
Najczytelniej prezentuje się Wątek roku pod tytułem nie zawierającym żadnych zbędnych ą i ę, wyrazów z ż czy rz, u tudzież ó, ewentualnie h lub ch! Właśnie ten popędził hen daleko i ciężko będzie go dognać i przeczytać co zacz!?
W każdym razie głosujcie trzy razy tak + w promocji dwa razy tak i niech się góry pną do góry a mury niech runą! :)

Piskal
23-01-2016, 19:16
No tak, czyli już wszystko jasne.

maciejka
24-01-2016, 13:12
Dzięki Bazylu, już wszystko jasne!:-D
Dołożę i ja swoje głosy, co by ten odpadnięty mógł się wznieść oczko wyżej, wyprzedzić najdalej zarejestrowanego, minąć pewniaka w kasku na wirażu i dołączyć do tej trójcy, co jej się należy:-D.

Marcowy
25-01-2016, 19:17
Ociec Dychtator słabo pilnował dysku zhardziałego, więc udało mi się go złamać i wydobyć na światło forumowe najnowsze wyniki...

I cały misterny plan w... 8)

24. marmota_m
25. prizes
26. Marek W
27. maciejka
28. długi
29. partyzant
30. calanthe
31. Pyra.57
32. don enrico

Korzystając z okazji przypominam o tym, że trwa Morodolotek! Czyje typy z II tury pokryją się w 100 proc. z faktycznymi wynikami, ten wygrywa cenną... ba! bezcenną (choć niewiadomą) nagrodę! Zwycięzca musi jeszcze tylko przyjechać na KIMB (w miejsce niewiadome) i pokonać konkurentów w losowaniu (nie wiadomo kogo).
Ale szansa na wygraną jest.

Marcowy
27-01-2016, 09:57
33. jojo
34. skylux

Ostatnie 5 dni!

Marcowy
29-01-2016, 10:35
35. Ajger
36. Slav

Za niecałe 3 dni zamykamy lokal!

Recon
29-01-2016, 11:30
Cały czas mnie atakuje baner bym oddał głos za dwa wilki gratis? To ile tych wilków mogę dostać?

Marcowy
29-01-2016, 12:00
Wilki ściśle limitujemy - maksymalnie po dwa na użytkownika.

Niestety, nie ma opcji wyłączania banera tym, którzy spełnili swój obywatelski obowiązek. Jeszcze niecałe 3 dni, potem go zdejmiemy na rok, dasz radę ;)

Marcowy
01-02-2016, 06:48
Rzutem na ta(ś)mę głosy oddali:

37. ridol
38. january168
39. Kelly
40. leirion
41. Pastor
42. filiplesny
43. Capricornus
a imię jej 44. Julija

I tak oto dziewiąte, jubileuszowe wybory Powsimord przeszły do historii. Wielkie dzięki dla wszystkich, którym jeszcze się chce :-)

Przed nami jeszcze wisienka na tym torcie (a właściwie pięć wisienek), czyli ogłoszenie wyników.

Jeszcze dziś do południa raport z posiedzenia komisji wyborczej (dowiemy się m. in., czy nie mamy dogrywki), a po południu poznamy Wątek/Wątki Roku!

Stay tuned! :-)

prizes
01-02-2016, 06:53
Mało nas mało

Marcowy
01-02-2016, 11:32
No i wszystko duże i jasne :-D

Po pierwsze: NIE MA dogrywki! Choć w dwóch kategoriach o zwycięstwie zdecydował jeden głos.

Po drugie: NIE MA zwycięzcy Mordolotka! W tym roku było zdecydowanie trudniej o łut szczęścia, bo mieliśmy więcej kategorii i o wiele więcej kandydatów w II turze, a do tego jeszcze wątki do wyboru. Ale nawet jak Ojciec Prowadzący przysnął i przymknął oko na typowanie wątków, to i tak samych Powsimord nikt mimochodem nie odgadł.

Po trzecie: dziś po obiedzie poznamy Wątek Roku!

Piskal
01-02-2016, 12:21
Stawiam na to , że wątkiem roku został wątek...

Powsimordy 2016-głosowanie!

Autor, autor !
;)

Marcowy
01-02-2016, 14:06
Pewnie niektórzy już po kompocie, więc - zgodnie z zapowiedzią - ogłaszam

wyniki konkursu Powsimord 2016 w kategorii Wątek Roku.

Do finału weszło 10 wątków, w zdecydowanej większości były to relacje, więc nic dziwnego, że wątek o takim charakterze zwyciężył w decydującej rozgrywce. Pierwszym w historii powsimordowej Wątkiem Roku wybraliście opowieść pod tytułem:

Chaszczem się sztachnąć! (czyli Bazyla głodne kawałki suto omaszczone cytatami)

Wielkie gratulacje dla Autora, sir Bazyla! :-D

Warto dodać, że tylko o jeden głos mniej zdobył wątek Zagubione kapliczki autorstwa don Enrico, a na trzecim stopniu podium stanęła Jesienna Rumunia opisywana przez Coshoo. Co ciekawe, tylko ta ostatnia opowieść to wątek założony w ubiegłym roku, dwa poprzednie - co tu kryć - mają już swoje lata ;) Ale żyją i jak na swój wiek trzymają się niezwykle dziarsko :-D

Gratulacje i podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcają swój czas, by dzielić się na forum swoimi opowieściami!

bieszczadzka kuna
01-02-2016, 17:44
Gratulacje!!! Napięcie rośnie, co dalej, co dalej? Pośpieszyłabym chętnie, w tym momencie czas, by móc poznać już, wszystkie wisienki na torcie.

don Enrico
01-02-2016, 17:51
Jako vicek mam nadzieję, że jutro osobiście pogratuluję PIERWSZEMU

Jimi
01-02-2016, 18:28
Zgadza się -no to jutro świętujemy w Rzeszowie :) Gratulacje!

Wojtek Pysz
01-02-2016, 19:00
Jako vicek mam nadzieję, że jutro osobiście pogratuluję PIERWSZEMU
Jako rzeszowiak zamiejscowy, gratuluję obu panom pisarzom zaocznie:-)

bertrand236
01-02-2016, 20:01
Gratulacje.

sir Bazyl
01-02-2016, 20:35
Hip, hip – hurra!
Autor bardzo się cieszy i dziękuje wszystkim głosującym, nie tylko na jego wątek, który już na samym początku, jeszcze przed rozpoczęciem głosowania był pierwszy! :wink:
...na liście wyborczej:mrgreen:
A jutro na spotkaniu rzeszowskim trzeba będzie może nie tyle się sztachnąć co coś chlapnąć, by uczcić i się scelebrować jeśli nie sponiewierać! :-D

DUCHPRZESZŁOŚCI
01-02-2016, 23:34
Cosho, don Enrico, sir Bazyl - klikajcie dalej, dzięki Wam mamy po co wchodzić na forum.
Moje gratulacje!

długi
02-02-2016, 08:01
Nie będzie mnie w Rzeszowie... , a szkoda. Nie złożę gratulacji osobiście, a szkoda.
Ale choć z daleka, serdeczne gratulacje dla zwycięscy, a i nie mniej serdeczne dla pozostałych wyróżnionych.

jojo
02-02-2016, 10:49
O kurka Bazyl dzisiaj stawia, trza jechać wieczorem do knajpki na spotkanie!
GRATULACJEEEEE !!!!!

Wojtek z Zielonki
02-02-2016, 11:07
I od mojej skromnej osoby - GRATULACJE !!!

Marcowy
02-02-2016, 16:03
Przypominam, że sir Bazyl był nominowany także w trzech "ludzkich" kategoriach. Dobrze, że Klub Rzeszowski spotyka się dzisiaj, być może Bazyl sporo zaoszczędzi na stawianiu kolejek :grin:

Dziś wieczorem kolejna premiera - po raz pierwszy poznamy Botaka Roku! Także tutaj walka była zacięta, a zwycięzca (albo też zwyciężczyni) wygrał (albo wygrała) dwoma głosami. A tuż za nim (albo za nią) drugie miejsce ex aequo zajęło czterech finalistów (albo finalistki).

Grzejcie pop corn, schładzajcie Szampanskoje Igristoje! :-D

Marcowy
02-02-2016, 20:03
No to uwaga... Bez dalszego czmutu w oczy puskania informuję, że pierwszym w powsimordowej historii

Botakiem Roku 2015 została asia999!

Niech żyje Asia-Botaczka i jej szanowni konkurenci! :-D

Imiona wicemistrzów poznamy jutro rano, bo sejf z protokołem się zaciął, a kasiarz przysięgły ma dziś wolne. Nie wypijcie całego szampitra, zostawcie trochę "na rano" 8)

Lisk
02-02-2016, 21:09
Jak to mówią ; YES! YES! YES!- Gratulacje .

Aleksandra
02-02-2016, 21:59
Cieszę się ogromnie - gratuluję Zwyciężczyni!!! ;)

Autorowi topowego wątku też śle powinszowania.

sir Bazyl
02-02-2016, 22:46
Asiu - serdeczne gratulacje!!!

bartolomeo
02-02-2016, 23:02
I ja gratuluję! :smile:

don Enrico
02-02-2016, 23:23
No to uwaga... Bez dalszego czmutu w oczy puskania informuję, że pierwszym w powsimordowej historii

Niech żyje Asia-Botaczka i jej szanowni konkurenci! :-D

(...)
Żadne BO-TAK, Twój udział to istotne konkrety w życiu tej wirtualnej społeczności.
Dziękuję Asiu za wszystko co wnosisz na forum. Wreszcie mogę złożyć gratulacje !

bertrand236
02-02-2016, 23:26
Gratulacje

jojo
02-02-2016, 23:26
Gratuluję !!!!

zbyszek1509
03-02-2016, 11:09
Niech żyje Asia-Botaczka ... :-D

Sprawiedliwości stało się zadość !!!. Serdeczne gratulacje !!!.

Marcowy
03-02-2016, 11:32
A teraz, zgodnie z obietnicą, pokaźna lista wicemistrzów w tej kategorii, czyli vice-Botaków.

W kategorii Botak Roku tylko o dwa głosy mniej dostali ex aequo:

Browar
Dlugi
Piskal
sir Bazyl

Brawa i gratulacje! :-D

Recon
03-02-2016, 13:02
Asiu gratuluję botaka! Dobry wybór!

ps. mój "typ" nawet na vice nie wskoczył :(

- - - Updated - - -

Gratulacje dla sir Bazyla za wątek roku!

ps. moje typowanie... nawet poza pudłem :(

asia999
03-02-2016, 19:11
Wczoraj wieczorem zajrzałam na forum i .... doznałam osłupienia :shock:
Potem rozsądnie pomyślałam, że pewnie Marcowy trzymał kartkę z wynikami do góry nogami, więc może lepiej z podziękowaniami się wstrzymam :mrgreen:
Ale skoro dzisiaj nic się nie zmieniło więc najserdeczniej jak umiem DZIĘKUJĘ!!! - chociaż pamiętając z kim na liście byłam a tym bardziej widząc listę "vice" - to tak szczerze nie mam pojęcia dlaczego to akurat ja i jakie "BO" zdecydowało o Waszym "TAK". Może to rzeczywiście dlatego, że podobnie jak wątek byłam pierwsza na liście.;)

Wcześniej nie zdążyłam więc dzisiaj - Gratulacje dla zwycięskich WĄTKÓW! :)))

mavo
03-02-2016, 21:31
Ogłoszenie wyników pewnie jeszcze potrwa. ☺
Aby nie tracić czasu informuję że konsumpcję mojej nagrody wyznaczam na 12,13,14 lutego aktualnego roku.Wiem,wiem zawczesnie,nie ta pora,nie ten czas.Zawsze tak jest.
Aby godnie gościć zacne Powsimordy potrzebuje pomocy.
Może ktoś na ochotnika. ☺

Marcowy
04-02-2016, 10:43
No to bierzemy na tapetę Kronikarza Roku :-)

Także w tej dyscyplinie konkurencja byłą zacna i zażarta, ale w finale pokonał wszystkich Autor (duża litera nieprzypadkowa), który kilkukrotnie już był w ogródku, już witał się z gąską... Ale ten tytuł go jakoś omijał. Można zatem powiedzieć, że sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, bo:

Kronikarzem Roku wybraliście Wojtka Pysza!

Wielkie gratulacje i uściski! :-D

W tym roku Wojtek był nominowany do finału w jeszcze jednej kategorii, więc być może to nie ostatni Dzień Jarosławia w tym tygodniu ;)

zbyszek1509
04-02-2016, 11:32
Można zatem powiedzieć, że sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, bo:

Kronikarzem Roku wybraliście Wojtka Pysza!

Wielkie gratulacje i uściski! :-D W tym roku Wojtek był nominowany do finału w jeszcze jednej kategorii, więc być może to nie ostatni Dzień Jarosławia w tym tygodniu ;)

Jak widzę, to sprawiedliwość dziejowa zagościła na dobre, oby tak dalej. Gratulacje Wojtku !!.

Dlugi
04-02-2016, 12:46
Gratulacje dla wszystkich, a dla Asi3dziewiątki - dorzucę zdjęcie dzikuna, o które się dopominała :-)

bertrand236
04-02-2016, 15:49
Wojtku, Szacun!

dorota z krakowa
04-02-2016, 17:50
Wojtku, serdecznie gratuluję !!!

Wojtek Pysz
04-02-2016, 19:52
No to bierzemy na tapetę Kronikarza Roku :-)
Wszystkim, którzy zechcieli czasem czytać moje kłapanie dziobem (i ewentualnie donieśli o tym Marcowemu) - gorąco dziękuję!

Dla wszystkich, którzy załapali się na wszelkie powsimodrowe tytuły, oraz tych, którym do tytułów pół dzioba zabrakło - serdeczne gratulacje!

bartolomeo
04-02-2016, 20:19
Wszystkim, którzy zechcieli czasem czytać moje kłapanie dziobem (i ewentualnie donieśli o tym Marcowemu) - gorąco dziękuję!No ja czasem czytam :mrgreen: Gratuluję Wojtku!

sir Bazyl
04-02-2016, 20:49
Wiwat Zwycięzca!!! Serdeczne gratulacje Wojtku!

rico
04-02-2016, 21:32
Trzymałem kciuki do konca-udało się -także moje gratulacje Wojtku ; tak trzymaj !

don Enrico
04-02-2016, 22:01
Aby nie tracić czasu informuję że konsumpcję mojej nagrody wyznaczam na 12,13,14 lutego aktualnego roku.Wiem,wiem zawczesnie,nie ta pora,nie ten czas.Zawsze tak jest.
Ja jestem chętny na ochotnika . Tylko nie na przygotowanie jeno na posprzątanie.
Czy przydałby się jest sprzątacz po imprezie powsimordowej ?
Mogę umyć podłogę i pozbierać puszki po piwie.
aha !

Lisk
04-02-2016, 23:20
Jak najbardziej się należy - GRATULACJE.

mavo
05-02-2016, 10:45
Sprzątacz potrzebny.Myślę że z tym możemy spuścić się na Hajduczka ( eh ta staropolszczyzna ).
Sądzę że Ty Donie mógłbyś poprowadzić zajęcia fakultatywne pt.Jak bezskutecznie szukać Jaskiń Nasiczanskich.Recon z przemolla mogiby przeprowadzić zajęcia pt. Tam i z powrotem. Bertrand o wyższości olejowanie nad malowaniem.A polej o roli Nestora☺

bertrand236
05-02-2016, 16:16
....Tam i z powrotem. Bertrand o wyższości olejowanie nad malowaniem...

Wywołany do tablicy oświadcza, że we wskazanym terminie się nie stawi....:-(
Ale podłogę mogę w terminie późniejszym przywrócić do stanu świetności.:-D

Pozdrawiam

Marcowy
05-02-2016, 17:23
Może "młody" powinien pomóc... ;)

Dziś Debiutant Roku. Okazało się, że z obsadą kategorii nie mieliście najmniejszych problemów - w I turze zgłosiliście 9 kandydatur, w większości juniorów "piszących", a do finału weszło pięciu wspaniałych. Ostatecznie z Waszego wyboru

tytuł Debiutanta Roku zdobył slawek71!

Wielkie gratulacje! Mamy nadzieję, że Twoje pisarstwo na forum rozkwitnie i doczeka się kontynuacji! :-)

bartolomeo
05-02-2016, 18:13
Gratulacje! Za rok czeka Forumowicz albo Kronikarz Roku :smile:

Wojtek Pysz
05-02-2016, 18:30
Gratulacje!
Nie było takiej kategorii, ale gdyby była, to Sławek załapałby się też na najlepiej trafiającego w cerkiewnych zagadkach:-)

bertrand236
05-02-2016, 18:39
Gratulacje!

sir Bazyl
05-02-2016, 20:10
Brawo Sławku! Winszuję serdecznie!

don Enrico
05-02-2016, 20:16
(...)
(,,,)
Gratulacje jak najbardziej się należą za aktywność, myślę że Sławek dochodzi już do pewnego pułapu dzielenia się tym co przekazują góry.
Dziękujmy Ci za to.

asia999
05-02-2016, 20:39
Dzisiaj ode mnie podwójne WIELKIE GRATULACJE!!!
Dla Wojtka - i oby nigdy w sklepach nie zabrakło sera, który napędza trybiki wojtkowe
Dla Sławka - i oby zapał i talent debiutanta towarzyszyły mu dalej

Ku naszej forumowej radości :grin:

(a Dlugiemu za "dzikuna" wielkie dzięki! Wygląda jakby już planował trasę kolejnej wycieczki ;) )

Szkutawy
05-02-2016, 20:54
Muszę napisać tak... powstrzymywałem się, aby hurtowo pogratulować, ale trochę nie wytrzymałem, bo słabą wolę mam i na wszelakie nałogi jestem nie bardzo odporny, a ogłaszanie wyników trwa już prawie tydzień, więc na dwoje te gratulacje podzielę....
Chaszczem się sztachnąć - dla Autora wątku Bazyla i czytających, tudzież komentujących....hip, hip, urrrraaaa ! (jak sotnia zakrzyknęła). Dla mnie ten wątek, był jednym z pierwszych, które czytałem po rejestracji na forum... chyba drugi jak mnie alzheimer nie myli...humor i garść ważnych informacji.....
Botak Roku - ... bo tak Asia, dobre słowo niesie w swoich komentarzach i w pozytywne wibracje wprawia...Jak to kobieta, co to spokój wprowadza... a każdą negatywną emocję, na takie tory skieruje, że gumiaki z nóg spadają...
Kronikarz Roku - ... czyli Wojtek Pysz, co to z pozycji siodełka, butów i gepeesa, swoje tuptanie (jak sam pisze) uwiecznia i inspiruje innych do wędrówek....
Debiutant Roku - ... wcale nie taki debiutant Sławek, co na cerkiewkach dobrze się zna i z niejednego ogniska kiełbasę zajadał...

Tym wszystkim Powsimordom dziękuję, gratuluję i dalszego zapału życzę, bo dzięki Wam można się dobrze poczuć, a i czegoś ciekawego dowiedzieć.

jojo
05-02-2016, 21:45
Podziękowania i Gratulacje dla
WOJTKA i SŁAWKA

Szkutawy
05-02-2016, 22:48
Sprzątacz potrzebny.Myślę że z tym możemy spuścić się na Hajduczka ( eh ta staropolszczyzna ).
Sądzę że Ty Donie mógłbyś poprowadzić zajęcia fakultatywne pt.Jak bezskutecznie szukać Jaskiń Nasiczanskich.Recon z przemolla mogiby przeprowadzić zajęcia pt. Tam i z powrotem. Bertrand o wyższości olejowanie nad malowaniem.A polej o roli Nestora☺

A ja tam się nie uchylam, a nawet jestem zadowolony i miło mi... mógłbym zupę ugotować, do kieliszka nalać, napalić, aby ciepło było... oczywiście tam i z powrotem. Wprawdzie w aucie osłony podwozia wczoraj na wertepach pourywałem i nie wiem czy szefostwo mnie puści, ale jestem dobrej myśli, bo strzępy osłon można odkręcić, a szefostwo jakoś przekonać do wolnego w mało wyrafinowany sposób. Jeżeli Bertrand nie może olejować, to pozostaje jeszcze Don z jaskiniami, który tak daleko nie ma i Recon, który tam i z powrotem pewnie dałby radę, a może i Polej dał by się przekonać jako Nestor. Wydaje mi się, że na mnie można liczyć... ale tak na pewno to się w poniedziałek okaże. Ha, ha,ha ... Mavo... trzeba było nic nie pisać, bo najazd może być tatarski;)

slawek71
05-02-2016, 23:06
Czytam i trochę się do siebie uśmiecham bo szczeniackie lata mam dawno za sobą a tu szanowne grono forumowe postanowiło zrobić ze mnie debiutanta , ale oczywiście bardzo dziękuje za wyróżnienie i jeszcze serdeczne gratulacje dla Sir Bazyla , Asi i Wojtka Pysza !!! Pozdrawiam.

Recon
06-02-2016, 01:28
Gratulacje dla Sławka i Wojtka!

PS. chociaż mam jedno trafienie :)

Marcowy
06-02-2016, 12:32
OK, jest sobota, więc warto coś uczcić ;)

Nadejszła wielkopomna chwila, by ogłosić ostatnią tegoroczną Powsimordę, czyli zwycięzcę w kategorii Forumowicz Roku. Także tutaj finał był bardzo mocno obsadzony i samo wejście doń było nie lada sukcesem. Ostatecznie jednak sporą przewagą głosów tytuł

Forumowicza Roku zdobył Wojtek Pysz!!!

Jak doliczą się skrupulatni, jest to trzeci taki tytuł Wojtka i na dodatek zdobyty trzeci rok z rzędu, więc w charakterze bonusu tegoroczny Forumowicz Roku uzyskuje miano

Superpowsimordy!

Wielkie gratulacje i podziękowania, Wojtku, za Twoją na forum obecność! :-)

jojo
06-02-2016, 13:19
HUUUUURRAAAA !!!!
Składam ci Wojtku Wielkie GRATULACJEEE !!!!
i lecę kupić bilety do Kołomyji - z takim Forumowiczem to zaszczyt jechać w góry !

Petefijalkowski
06-02-2016, 13:41
Gratulacje dla wszyskich debeściaków :)

bartolomeo
06-02-2016, 14:15
Wojtku, rozbiłeś bank :wink: Gratuluję po raz drugi i dziękuję za spokój, humor i inspirujące relacje. Oby było ich wiele w nadchodzących latach :mrgreen:

Szkutawy
06-02-2016, 15:58
Serdeczne gratulacje dla Forumowicza Roku ... Wojtka, który wędrówki i podróże rowerowe na klawiaturę przelewa w ciekawy sposób i zachęca nimi tych mniej i bardziej doświadczonych miłośników gór i dolin. Tak trzymać !!!!

Piskal
06-02-2016, 16:27
Nie tylko Sir, wszyscy finaliści nasztachani chaszczem, to potem nie dziwota, że wygrywają różne Powimordy .Asiu, Bazylu, Wojtku, Sławku- szczere gratulacje.

sir Bazyl
06-02-2016, 17:31
Niech Cię Wojtku uściskam! Owacje na stojąco dla naszej nowej SUPERPOWSIMORDY!!!

https://www.youtube.com/watch?v=bTHZpHnzP3M
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Muszę powtórzyć za poprzednikami: dzięki za relacje, inspiracje, wyjazdy i oby więcej było wszystkiego :grin:

skylux
06-02-2016, 17:34
Gratulacje dla Debeściaków. :-)
P.S. Trzy ostatnie trafienia w punkt, chyba zacznę grać w totka :-D

don Enrico
06-02-2016, 18:49
Gratulacje dla zdolnej młodzieży !

zbyszek1509
06-02-2016, 18:56
Ponowne gratulacje dla Wojtka i zasłużone dla Sławka. W totolotka już nie mam co grać, gdyż limit trafień wykorzystałem :-(.

slawek71
06-02-2016, 19:19
Po raz drugi i z wielką przyjemnością gratulacje dla Wojtka !

sir Bazyl
06-02-2016, 19:40
I WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla Marcowego za wyborów ogarnięcie i prowadzenie po raz kolejny - co my byśmy bez Ciebie zrobili ?:!:

Wojtek Pysz
06-02-2016, 19:48
OK, jest sobota, więc warto coś uczcić ;)
Szanowne wędrowniczki i wędrownicy; to jest jakiś spisek! Ja naprawdę nic u Marcowego nie załatwiałem i nie wiem, kto za tym stoi.
W każdym razie obiecuję, że to się nigdy więcej nie powtórzy, a do uczczenia przygotuję się na najbliższych spotkaniach.
I jeszcze raz serdecznie dziękuję!

długi
06-02-2016, 19:53
Gratu ratu tutu rutu tu Gratuluję wszystkim laureatom, a i tym, co się nie załapali, a byli nominowani i tym, co czasu nie pożałowali i głosowali, a specjalne dla Ojca Dyktatora za .... całokształt,
do zobaczenia na KIMBie, mam nadzieję ;)

asia999
06-02-2016, 23:16
Wojtku - gratuluję jeszcze raz!!! I już czekam na kolejne relacje z Bieszczadów - w poprzek, wzdłuż, po przekątnej, po okręgu czy jakkolwiek jeszcze się da :grin:
No i oczywiście podziękowania dla Marcowego:!: za organizację i dla wszystkich, którzy wzięli udział w głosowaniu - zwłaszcza dla tych, którzy zrobili to po raz pierwszy :)))

maciejka
07-02-2016, 12:20
I mamy zwycięzców na mecie!
Każdy ma koszulkę z odpowiednim napisem: "Chaszczem się sztachnąć", "Botak", "Debiutant" a jeden mocno zdezorientowany nie wie, którą ubrać "Kronikarz" czy "Forumowicz" (trzeba szybko wyprodukować taką z podwójnym napisem) a jeszcze mu do garści wciśnięto Sztandar Superpowsimordy:mrgreen:. Wszystkiemu z tajemniczym uśmiechem pod wąsem przygląda się Przewodniczący Komisji.
I co Wy na to? ;)
Ja niezmiernie się cieszę i gratuluję: Asi, sir Bazylowi, Sławkowi i Wojtkowi!
Dziękuję wyróżnionym, organizatorom, darczyńcom, uczestnikom, oraz wszystkim dbającym o nasze Forum.
:-D

ridol
07-02-2016, 13:30
Gratulacje dla wszystkich laureatów i nominantów,
Jaaaaahuuuuu!!!!

asia999
07-02-2016, 13:52
Chciałam jeszcze dodać, że oczywistego docenienia (co już przedpiścy dostrzegli) wymaga to, że są i tacy, którzy oprócz tego, że zagłosują to jeszcze i zasponsorują całą zabawę. 8) WSZYSTKIM więc sponsorom dziękuję i ja :)))
A ponieważ w konsumpcji nagrody od mavo nie będę mogła uczestniczyć, liczę na to, że grono "współbotaków" :wink: będzie godnie naszą kategorię reprezentować.
Super imprezy życzę :)))

Marcowy
07-02-2016, 18:56
Ja naprawdę nic u Marcowego nie załatwiałem

A te worki sucharów w mojej piwnicy to... przypadek :-)

co my byśmy bez Ciebie zrobili ?

Może wreszcie coś pożytecznego :wink:

Bardzo dziękuję wszystkim głosującym, sponsorującym, współorganizującym i się pasjonującym - dzięki Waszemu udziałowi ogarnianie Powsimord to nie dość, że zaszczyt, to jeszcze przyjemność. No i tylko dzięki Wam - w tych niepewnych czasach i pomiędzy światowymi mocarstwami - trwa niezłomnie ta nasza elitarna i wirtualna Republika Bieszczadzka :-)

Jutro podsumowanie akcji tegorocznej, a za rok... DZIESIĄTE POWSIMORDY! Echhhh, minęło jak jeden dzień. Będą nie lada atrakcje, w tym abolicja dla Superpowsimord! :-)

Jimi
08-02-2016, 09:47
Gratulacje wszystkim tegorocznym Powsimordom :)

Marcowy
08-02-2016, 10:51
W charakterze kolejnego podsumowania raz jeszcze

Laureaci i... NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY! :grin:

Miło mi oficjalnie poinformować, że Forumowiczami Roku 2016 zostali:

- w kategorii: Botak Roku - Asia999, za co przygarnie:
- butelkę pigwówki od Pete'a Fijalkowskiego,
- butelkę nalewki z winogron ciemnych od Pastora,

- w kategorii: Kronikarz Roku - Wojtek Pysz, który dostanie:
- butelkę bzówki z rocznika 2014 od Pastora,

- w kategorii: Debiutant Roku - Slawek71, który zabierze do domu:
- butelkę miodówki pieprzonej od Pastora,

- natomiast Forumowicz Roku - Wojtek Pysz otrzyma:
- butelkę wiśniówki z rocznika 2014 od Pastora,
- niespodzianka od Piskala.

Wśród Elektoratu obecnego na KIMB-ie zostanie rozlosowana:
- butelka zacnego trunku do samodzielnego wytropienia i wykopania w ziemi bieszczadzkiej od Wojtka 1121.

Lista upominków jest jak zwykle otwarta do dnia KIMB-u i jak zwykle pewnie się do tego czasu zmieni. Wkrótce pod nickami zwycięzców pojawią się "niebieskie baretki".

Przy okazji: w jednym z poprzednich postów napisałem, że Wojtek zdobył tytuł Forumowicza Roku trzeci raz z rzędu, ale czujmy elektorat wytknął mi natychmiast, że to nieprawda, bo przecież rok temu piliśmy na tę okoliczność za zdrowie Jimi :-) Wybaczcie pomyłkę, Ojciec Rekuperator ma już swoje lata, trochę niedowidzi i zapomina...

Prawdą jest natomiast, że za trzeci tytuł w kategorii Forumowicz Roku Wojtek zdobywa tytuł Superpowsimordy i udaje się na zasłużony wyborczy odpoczynek, ale wszyscy mamy nadzieję, że pozostanie czynnym forumowiczem :-D

A teraz - zgodnie z prastarym zwyczajem - lista alfabetyczna wszystkich forumowiczów i wątków, na które głosowaliście w I turze.

Botak Roku

Asia999
Bieszczadzka kuna
Browar
Ciepły
Creamcheese
dlugi
Dlugi
Jabol
Jimi
Joorg
mavo
Pastor
Peterfijalkowski
Piskal
Recon
ridol
Sir Bazyl
Sławek71
Szymon magurycz
trzykropkiinicwiecej
Wojtek Pysz
Zbyszek1509

Kronikarz Roku

Bertrand236
Coshoo
Jimi
Krzychuprorok
Lisk
Przemolla
Recon
Sir Bazyl
Slawek71
Uszatek miś
Wojtek Pysz
Yamat
Zbyszek1509

Debiutant Roku

Asia999
Ed 56
Kukuryk92
Kurdybanek
LABOREC
Rolson49
RysiaA
slav
Slawek71

Forumowicz Roku

Asia999
Bertrand236
Coshoo
Dlugi
długi
Jimi
Recon
Piskal
Przemolla
Sir Bazyl
Wojtek Pysz
Zbyszek1509

Wątki Roku

A może jakieś aktualne fotki?
Aktualne imprezy, koncerty i inne…
Bieszczadzkie okruchy
Chaszczem się sztachnąć…
Co to rośnie w tych Bieszczadach
Grzbietem Chwaniowa
Holica północ - południe
Jak Bertrand bez blizny zoperował nogę Chrystusowi…
Jak tam kolorki
Jak żem rowerem z KIMB-u w Łupkowie wracał
Jesienna Rumunia
Ku Południowym Rozłogom
Łopienka 2015 i Bieszczady w poprzek
O tym jak wywołałam akcję ratunkową GOPR…
Pierwszy wypad
Po ściernisku na Ukrainę …
Polemika o wędrówce w pojedynkę
Rodzinnie, refleksyjnie i turystycznie w ukraińskich Bieszczadach
Ścieżkami przeszłości i nie tylko
Ukraina a bezpieczeństwo
Ukraińskie przedgórze bieszczadzkie (Sianki – St. Sambor)
W poszukiwaniu głębokiego śniegu
Wyprawa na Najwyższy Szczyt
Z rowerem na Równą
Zagadki z cerkwią w tle
Zagubione kapliczki
Zima w Beskidzie Niskim

I chyba tyle na tę chwilę. Raz jeszcze dziękuję wszystkim i do zobaczenia na KIMB-ie! :-)

sir Bazyl
08-02-2016, 20:19
Jutro podsumowanie akcji tegorocznej, a za rok... DZIESIĄTE POWSIMORDY! Echhhh, minęło jak jeden dzień. Będą nie lada atrakcje, w tym abolicja dla Superpowsimord! :-)
A ja podsumowałem naszą aktywność za te dziewięć lat wyborów i wyszło to tak:
2008r. - I tura: 16 głosujących, II tura: 26 głosujących
2009r. - I tura: 20 głosujących, II tura: 21 głosujących
2010r. - I tura: 45 głosujących, II tura: 46 głosujących
2011r. - I tura: 39 głosujących, II tura: 49 głosujących
2012r. - I tura: 24 głosujących, II tura: 40 głosujących
2013r. - I tura: 33 głosujących, II tura: 43 głosujących
2014r. - I tura: 25 głosujących, II tura: 35 głosujących
2015r. - I tura: 27 głosujących, II tura: 48 głosujących
2016r. - I tura: 27 głosujących, II tura: 44 głosujących

I mam taki pomysł, żeby z okazji dziesiątych Powsimord ustanowić kworum w pierwszej turze (np. 35 głosujących) i jeśli nie osiągniemy tego pułapu to nie przechodzimy do etapu drugiego a wybory odkładamy do roku następnego. Może w ten sposób uda się zaktywizować troszkę forumowiczów? Ale pogdybamy za rok. Na razie chciałem delikatnie zwrócić uwagę na

A te worki sucharów w mojej piwnicy to... przypadek :-)

gdyż przypadkiem, przeglądając inny wątek zauważyłem pewne nadużycia komisji, ale za jeden worek przymknę na nie oko :mrgreen: i nie będę domagał się powołania komisji do zbadania tej afery :wink:

Slav
08-02-2016, 20:40
Składam Gratulacje dla zwycięzców!

don Enrico
08-02-2016, 22:37
Bazyl napisał :

I mam taki pomysł, żeby...........
Nie wiem jak to oceniać czy foruma internetowe są w ogóle jeszcze potrzebne ?
Patrząc na sąsiadów czyli forum Beskidu Niskiego i Forum Karpaty Wschodnie - te forumy całkiem zdechły , czyli nikomu nie są potrzebne.
W naszym forum znalazło się jeszcze pond 30 osób którym się chciało !!!
Huraa!!! Czyli żyjemy mimo że inni odchodzą w przeszłość.

asia999
08-02-2016, 23:10
Debiutant Roku

Asia999

Bo to jest don Enrico jedyne w swoim rodzaju i wyjątkowe forum - tak jak jedyne w swoim rodzaju i wyjątkowe są Bieszczady.:grin:
I właśnie na tym fantastycznym forum w dziewiątym roku mojej tu bytności, w dziewiątej edycji Powsimord KTOŚ dostrzegł we mnie potencjał i świeżą krew DEBIUTANTA i mnie w tej kategorii nominował.DZIĘKI!.8-)..dziewiątka coś jednak magicznego w sobie mieć musi! :mrgreen:

Szkutawy
08-02-2016, 23:38
No właśnie... z tym debiutantem to nie pierwszy raz też mam problem... zawsze myślałem, że głosujemy w styczniu-lutym na osobę debiutującą w roku poprzednim, ale tak nie jest... i nie tyczy to tylko Asi... debiutantki:mrgreen:.... ale w sumie ... żeby tylko człek miał takie problemy.... tego innym i sobie życzę:wink:

Zbyszek
09-02-2016, 00:25
Serdeczne gratulacje:)

creamcheese
09-02-2016, 08:59
Powsimordom hip hip hura!!

Pastor
09-02-2016, 14:48
Serdecznie gratuluje wszystkim z przeproszeniem Powsimordom!!! +Pastor ...

PS Ponieważ wśród zwycięzców jest Asia999, nie ośmieliłem się dodać "ręką własną":lol:

Polej
09-02-2016, 22:45
Gratuluję laureatom !

kobieta_bieszczadzka
09-02-2016, 23:36
Wielkie gratulacje dla Zwycięzców :mrgreen: ... Mam nadzieję, iż będzie mi dane osobiście uścisnąć prawicę i nawet lewicę i co tam jeszcze podejdzie ;)...

długi
10-02-2016, 08:26
Wielkie gratulacje dla Zwycięzców :mrgreen: ... Mam nadzieję, iż będzie mi dane osobiście uścisnąć prawicę i nawet lewicę i co tam jeszcze podejdzie ;)...

Warto zostać Powsimordą ;)

kobieta_bieszczadzka
10-02-2016, 20:34
:oops::oops::oops:
Warto zostać Powsimordą ;)

:roll: :oops: ... Zobaczymy czy podzielą Twą opinię ;)... Jak się dadzą i nie będą za szybko uciekać to bedziem ściskac ... :mrgreen:

Piskal
10-02-2016, 21:08
:oops::oops::oops:

:roll: :oops: ... Zobaczymy czy podzielą Twą opinię ;)... Jak się dadzą i nie będą za szybko uciekać to bedziem ściskac ... :mrgreen:
A tylko tegorocznych, czy tych sprzed lat tyż? :-)

kobieta_bieszczadzka
10-02-2016, 21:15
A tylko tegorocznych, czy tych sprzed lat tyż? :-)

:mrgreen: a niech będzie ...wszystkich zaległych Niewyściskanych również ... Starczy dla Wszystkich ;)

Wojtek z Zielonki
15-02-2016, 05:38
Spóźnione ale szczere GRATULACJE dla WSZYSTKICH LAUREATÓW !

DUCHPRZESZŁOŚCI
18-02-2016, 12:28
Spóźnione ale Serdeczne, Gratulacje Wszystkim Tegorocznym Powsimordom i Nominantom!

Marcowy
01-04-2016, 08:34
A ja poproszę wszystkich zadeklarowanych P. T. Sponsorów* , żeby w PW potwierdzili chęć sponsoringu i zadeklarowali, że zorganizują dostawę nagród na KIMB. Oczywiście można je także wcześniej przesłać do mnie, byle nie na ostatnią chwilę :-) Aktualna lista nagród w pierwszym poście wątku (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9170-Powsimordy-2016-g%C5%82osowanie?p=164394&viewfull=1#post164394).

*Zresztą nowych też! 8)

Marcowy
11-05-2016, 20:03
Na tydzień przed wręczaniem lista nagród tytułem aktualizacji:

Botak Roku:
- książkę Ziemowita Szczerka „Tatuaż z tryzubem” od anonimowego sponsora,
- butelka pigwówki od Pete'a Fijalkowskiego,
- butelka nalewki z winogron ciemnych od Pastora,

Debiutant Roku:
- butelka miodówki pieprzonej od Pastora,

Kronikarz Roku i Forumowicz Roku in łan (łąki łan):
- butelka bzówki z rocznika 2014 od Pastora,

Twórca Wątku Roku:
- butelka wiśniówki z rocznika 2014 od Pastora,

Dla Elektoratu obecnego na KIMB-ie do rozlosowania:

W sienniku mam skitrane dyplomy, gadżety i Szczerka, więc liczę, że reszta fantów dotrze na miejsce, na czas i na pewno :-)

yamat
12-05-2016, 11:47
I ja gratuluje wszystkim !!! i ze zdumieniem znajduje, że i ktoś na mnie głos oddał...dziękuję bardzo ;-))))

Recon
12-05-2016, 12:36
I ja gratuluje wszystkim !!! i ze zdumieniem znajduje, że i ktoś na mnie głos oddał...dziękuję bardzo ;-))))

Oszukałbym, że też ze zdumieniem znajduję oddany na mnie głos :wink: Ja również składam wielkie dzięki za głosy dla mnie, jednak bardziej chcę podziękować tym co "mniej" znanych na Forum dostrzegają i aktywnie szukają debiutantów, że doceniają ich na każdy sposób, bo dla nich każda wzmianka i odpowiedź na ich tekst jest sygnałem i zachętą do dalszych działań na Naszym Forum.

Dla Marcowego należy się tytuł honorowego Powsimordy i dożywotniego admina z kluczami do Forum, chociaż tym zapewne będzie zawsze rządził właściciel portalu. Dzięki Marcowy za wszystko co do tej pory i w przyszłości!
Pozdrawiam

yamat
12-05-2016, 14:45
Zgadzam się -Marcowy Rules !!!

Marcowy
12-05-2016, 15:18
Jeszcze Marcową przekonaj ;)

Recon, Yamat - dzięki za dobre słowa, pozdrawiam również.

yamat
12-05-2016, 17:41
adres dawaj-przekonam/y ;-)))