Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Źródła Sanu / ścieżka przyrodniczo-historyczna W Dolinie Górnego Sanu "Bóbr"

Larry2903
15-08-2016, 11:46
Cześć,
wyszukiwarka nie pokazała takiego tematu, więc mam nadzieję, że nie dubluję :) . Myślę nad wybraniem się do źródeł Sanu i w związku z tym mam takie pytania:
1) Czy na parking w Bukowcu jakieś busiki dojeżdżają czy trzeba iść pieszo z Tarnawy / Mucznego? Niezmotoryzowany jestem, planuję wybrać się samemu ze wszystkim na plecach.
2) Schronu w Negrylowie podobno już nie ma - ale tak z ciekawości, zabudowania zostały, dałoby się tam w razie czego przenocować?
3) Chętnie też przyjmę inne porady pod kątem takiej wycieczki :) .
Dzięki z góry i pozdrawiam,
Wawrzyniec

Yosarian
15-08-2016, 17:57
Jak zapłacisz to pojedzie ale nie wiem za ile.
Chyba nie.Już prędzej w schronie przy skręcie do ruin dworu41298
Ale z Bukowca do zródeł i z powrotem dasz radę w jeden dzień.

Kelly
18-08-2016, 13:36
1) Czy na parking w Bukowcu jakieś busiki dojeżdżają czy trzeba iść pieszo z Tarnawy / Mucznego? Niezmotoryzowany jestem, planuję wybrać się samemu ze wszystkim na plecach.

Nie jeżdżą tam żadne busy chyba, że zamówisz sobie wcześniej i ugadasz się z kierowcą co do ceny. Wówczas zapłacisz za przejazd sam, chyba, że będzie jakąś grupę wiózł to się do nich dorzucisz.
Pieszo z Tarnawy czy Mucznego do źródeł Sanu i z powrotem nie dasz rady.

2) Schronu w Negrylowie podobno już nie ma - ale tak z ciekawości, zabudowania zostały, dałoby się tam w razie czego przenocować?

Nie. Nie da się tam przenocować i nie da się tam nigdzie legalnie przenocować. Nie legalnie zresztą też się nie da.

Porady: Sama ścieżka do źródeł Sanu z Bukowca ma w obie strony ponad 20 km. Z Tarnawy do Bukowca jest ok. 10 km. Wycieczka na nogach z Tarnawy do źródeł daje nam w obie strony ponad 40 km.
Jeśli jesteś niezmotoryzowany i chcesz iść na źródła Sanu musisz dojechać czymś do Bukowca i później z tego Bukowca jakoś wrócić. Start - wczesne godziny ranne w celu złapania jakiegoś stopa i powrót w godzinach umożliwiających zabranie się z kimś z powrotem. Dodam, że ruch w tamte rejony jest nie wielki.

Yosarian
19-08-2016, 19:51
Na szczęście nie wielki. A i tej rudej już nie spotkasz w Bukowcu41322