PDA

Zobacz pełną wersję : Wyjazd na wakacje

Migotka
16-03-2017, 12:36
Witam,
mam takie pytanie do Was. Powoli zaczęliśmy planować taki mały wyjazd rodzinny. Chcemy z kuzynami jechać na Mazury i zastanawiamy się nad opcją jaką jest wynajęcie auta. Studentami już nie jesteśmy, więc nie mamy zniżek, a poza tym chcemy pojeździć po całym Mazurach z namiotem i pomyśleliśmy, że tyle samo kasy zapłacimy pożyczając auto co kupując bilety na pociąg, autobusy itp.
Ktoś już tak podróżował? może nas poratować radami? Lub ewentualnie wybiciem nam tego pomysłu z głowy i podrzuceniem innego? ;)

Wojtek Pysz
16-03-2017, 13:09
Lub ewentualnie wybiciem nam tego pomysłu z głowy i podrzuceniem innego? ;)
Wybijał nic nie będę, ale gdybym ja miał podróżować po Mazurach, wybrałbym kajak, "żaglówkę" lub rower.

Slav
16-03-2017, 21:06
Witam,
mam takie pytanie do Was. Powoli zaczęliśmy planować taki mały wyjazd rodzinny. Chcemy z kuzynami jechać na Mazury i zastanawiamy się nad opcją jaką jest wynajęcie auta. Studentami już nie jesteśmy, więc nie mamy zniżek, a poza tym chcemy pojeździć po całym Mazurach z namiotem i pomyśleliśmy, że tyle samo kasy zapłacimy pożyczając auto co kupując bilety na pociąg, autobusy itp.
Ktoś już tak podróżował? może nas poratować radami? Lub ewentualnie wybiciem nam tego pomysłu z głowy i podrzuceniem innego? ;)

Ja miałem podobny wyjazd. Podobny,bo zwiedzałem Podlasie i Mazury z namiotem w bagażniku. Nie wiem ile kosztuje wynajęcie samochodu ale za niewielkie pieniądze można nabyć dobry samochód. Może taka opcja ?

januszcz1
19-03-2017, 14:03
A może wyjazd w Bieszczady?

uszatek_mis
20-03-2017, 08:41
A może wyjazd w Bieszczady?

W Bieszczady na wakacje? Paaanie, pociągów tam nie ma, autobusy ostatni też trochę nie dopisują, poza tym drożyzna, tłumy turystów, bilety na szlaki drogie.. Dzikie zwierzęta tam chodzą, można niedźwiedzie spotkać, o jaszczurkach nie wspominając...
Schroniska ciasne, na polach namiotowych w sezonie dużo ludzi... A ta pogoda, to tak jak nad naszym morzem.. Albo pada, albo leje...

Ja w ogóle nie wiem po co ludzie tam jeżdżą ;-)

Migotka
22-03-2017, 15:33
no własnie też myśleliśmy nad kupnem, ale potem auto trzeba utrzymać. Na nowe nas nie stać a opłaty ze te stare są koszmarnie drogie :cry::cry::cry:

ui pozostaje kwestia kto by to auto kupił :D

Wojtek1121
22-03-2017, 16:14
W Bieszczadach znam wypożyczalnie samochodów mogę polecić Tanio wypożyczalnia

Slav
22-03-2017, 16:42
no własnie też myśleliśmy nad kupnem, ale potem auto trzeba utrzymać. Na nowe nas nie stać a opłaty ze te stare są koszmarnie drogie :cry::cry::cry:

ui pozostaje kwestia kto by to auto kupił :D

Raczej nowe samochody generują większe koszta utrzymania - w tym opłaty.
PZU ma ciekawą ofertę dla właścicieli samochodów starszych niż 25 lat i należących do PZM - tak informacyjnie. Najważniejsze to szukać ofert od (pierwszego) właściciela :) Jeżeli poza wakacjami samochód jest Wam niepotrzebny to faktycznie lepiej wypożyczyć.