Zobacz pełną wersję : KIMB 2018, Sękowiec, sobota, 19 maja
Dzień dobry,
po rozmowie z Gospodynią mogę potwierdzić:
XVII Kongres Internautów - Miłośników Bieszczad odbędzie się w sobotę 19 maja przy barze w Sękowcu.
Początek obrad głównych "na dziennik", czyli o godz. 19.30.
Wigilia KIMB-owa w piątek 18 maja wieczorem tamże.
Noclegi i aprowizacja - jak zwykle - we własnym zakresie. Bar będzie czynny długo w noc, w imieniu Gospodyni zapraszamy do korzystania. Własny alkohol dopuszczalny przy ognisku w ilości degustacyjnej. Spotkanie jak zwykle ma charakter otwarty i nieformalny, więc każdy może dołączyć.
Sobotni rozkład jazdy:
19.00 - rozpalanie ogniska i czułe powitania,
19.30 - start i autoprezentacja,
19.45 - wręczenie nagród Powimordom i losowanie upominków dla Elektoratu,
20.00 - ojojojoj...
Wpisujcie się na listę gości :-)
1-4. trzej Marcowi i pies
Da się tam gdzieś rozbić namiot?
A zaparkować niezobowiązująco ?
Tajest. Na miejscu są domki i pole namiotowe (http://www.sekowiec.net/), mogę polecić z czystym sumieniem (jeśli ktoś gustuje w takich klimatach).
A zaparkować niezobowiązująco ?
Jak najbardziej. Niezobowiązujące parkowanie nie jest problemem.
Na miejscu jest także sympatyczny bar, ale czynny raczej do wczesnych godzin wieczornych, więc własne zapasy są wskazane.
Tajest. Na miejscu są domki i pole namiotowe (http://www.sekowiec.net/), mogę polecić z czystym sumieniem (jeśli ktoś gustuje w takich klimatach).
Na miejscu jest także sympatyczny bar, ale czynny raczej do wczesnych godzin wieczornych, więc własne zapasy są wskazane.
Zara,zara! Impreza startuje przy barze o 19 nula nula i barman idzie zaraz spać?!:shock: To straszne! Ba...potworne. A niech idzie byle bar zostawił otwarty:razz:
A tak już poważnie. Rozumiem, że mówimy tu o parkingu i polu namiotowym nad Sanem? Bo same domki i rzeczony bar są lekko powyżej.
Rozumiem, że mówimy tu o parkingu i polu namiotowym nad Sanem? Bo same domki i rzeczony bar są lekko powyżej.
Można zaparkować w okolicy barku. Ja mam domek, tym razem mały. Nie wiem, kto ze mną będzie, może Grzesiu, może mój kolega z Torunia, ale kawałek podłogi, jakby co, się znajdzie.
Damy radę. Wszystko zależy od okoliczności i pogody.
mówimy tu o parkingu i polu namiotowym nad Sanem? Bo same domki i rzeczony bar są lekko powyżej.
Mówimy o parkingu przy barze, czyli lekko powyżej :-) Przy barze jest mała wiatka, a między barem i parkingiem - miejsce na ognisko.
Korekta planu: nie płacimy za ognisko, ale jest prośba od Gospodyni, żeby skorzystać z baru, który oferuje m.in. piwo lane i butelkowe. Bar ma być czynny do 22 albo i dłużej, w razie niepogody możemy spróbować się tam wcisnąć :-D Co chyba istotne: przy ognisku nie ma problemu z własnym alkoholem (w ilości nieprzemysłowej).
Kolejna sprawa: będą worki na śmieci (głównie puszki i butelki). Czy ktoś zmotoryzowany może je po imprezie zabrać i odpowiednio zutylizować?
I pytanie do Was: może jakaś zrzutka po piątaku na kiełbaskę znad ogniska?
5. Piskal
Ja chętnie reflektuję na piwo z kija.
6.Mercun i może ktoś jeszcze
5. Piskal
Ja chętnie reflektuję na piwo z kija.
Ja tam zaś wolę piwo z pipy. Tylko jakie tam leją?
W jakim kierunku rzucić piątaka?
Piątak na razie niepotrzebny, chyba że będą chętni na wursta. A jak będą, to na miejscu pobierzemy :)
7-8. Marcus+1. Piwo z kija - oczywiście:-P
7-8. Marcus+1. Piwo z kija - oczywiście:-P
Z jakiego kija?! Z PIPY!!!
don Enrico
05-03-2018, 21:01
Piwo z beczki !?
to może mnie skusić :-P
9, 10 Reprezentacja Sopotu, długi z małżonką, jak zwykle,
Można zaparkować w okolicy barku. Ja mam domek, tym razem mały. Nie wiem, kto ze mną będzie, może Grzesiu, może mój kolega z Torunia, ale kawałek podłogi, jakby co, się znajdzie.
jakby co, to piszę się na ten kawałek podłogi na jedną noc po obradach głównych ?
don Enrico
10-03-2018, 22:14
9, 10 Reprezentacja Sopotu, długi z małżonką, jak zwykle,
Coś mi się wydaje , że trzeba będzie przyznać WAM medal za wytrwałość , chyba to najdłuższy staż ?
jakby co, to piszę się na ten kawałek podłogi na jedną noc po obradach głównych ?
Spoko. Może nawet kawałek łóżka.
Coś mi się wydaje , że trzeba będzie przyznać WAM medal za wytrwałość , chyba to najdłuższy staż ?
SB zaczynał wcześniej, co zrozumiałe. A my tak jakoś od Pantałyku ...
don Enrico
11-03-2018, 20:42
SB zaczynał wcześniej, co zrozumiałe. A my tak jakoś od Pantałyku ...
Aż mnie podjurałeś i zacząłem szukać początków. Chyba jeszcze nikt nie spisał historii KONGRESÓW bieszczadzkich.
Co udało mi się wykopać z wykopalisk, to to że pierwszy był jesienią 2002 roku i większość uczestników rozproszyła się w mgle (Guest / Anonumous)
Następny był już w maju 2003 roku, Pojawiają się tu wypowiedzi przez Stały Bywalec i Aleksandra
....ale ten Pantałyk rzucony przez Ciebie ?
kiedyż to było ?
Nie każ mi się przekopywać przez zarośnięte zagony forumowych wątków
p.s. a tak miejsca Pantałyk to nie kojarzę
To był jedyny taki KIMB, który nie był w Bieszczadach. Był w Dołżycy, tej za Komańczą, geograficznie BN.
Pantałyk to pensjonat, który nas gościł. Chyba ostatni KIMB, na którym gościł admin Darek
Aż mnie podjurałeś i zacząłem szukać początków. Chyba jeszcze nikt nie spisał historii KONGRESÓW bieszczadzkich.
Nie do końca. Otóż z początków KIMBów mamy pewne archiwalia.
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/3309-Historia-KIMB-ów?highlight=kimb
http://www.twojebieszczady.net/kimb.php
A dla porządku można przypomnieć:
I KIMB Dwernik "Piekiełko" 2002 r.
II OW Sękowiec 2003 r.
III OW Sękowiec 2004 r.
IV Dołżyca k/Komańczy 2005 . jak pisze długi w Pantałyku
V Smolnik nad Osławą "Zagroda Chryszczata" 2006r.
VI, VII, VII, IX w Ustrzykach Górnych w Zajeździe pod Caryńską 2007-2010 r.
X Wetlina "Baza ludzi z mgły" 2011 r.
XI Tarnawa Niżna, "Hotelik pod Roztokami" 2012 r.
XII ponownie Sękowiec 2013 r.
XIII, jak przystało na feralną liczbę odbył się z falstartem. Miał być w Radosnym Szwejkowie" w Łupkowie, w ostatniej chwili odmówiono nam. KIMB ostatecznie odbył się w "Bazie ludzi z mgły" w Wetlinie, co spowodowało obrażenie się niektórych.
XIV był w Balnicy u Wojtka Judy 2015 r.
XV w Zatwarnicy w kinie "Końkret" 2016 r.
XVI w bazie namiotowej Łopienka. 2017 r.
XVII to niedaleka przyszłość i ponownie Sękowiec.
Rzeczywiście można kiedyś spisać dokładną historię, może na XX jubileuszowy KIMB? Jest trochę relacji na forum z niektórych. Poza tym kilka zostało nagranych przez Andrzeja 623 i na YT były filmiki. Nie wiem, czy jeszcze są. Mam nadzieję, że tak.
bieszczadzka kuna
14-03-2018, 10:56
11, 12 Zgłaszam siebie, kunę bieszczadzką i sir Bazyla. Miło będzie Was ponownie zobaczyć.
Rzeczywiście można kiedyś spisać dokładną historię, może na XX jubileuszowy KIMB? Jest trochę relacji na forum z niektórych. Poza tym kilka zostało nagranych przez Andrzeja 623 i na YT były filmiki. Nie wiem, czy jeszcze są. Mam nadzieję, że tak.
Bez widoku Piskala wyzierającego z dziupli w Łopienniku YT byłby bezwartościowy:-P
Znalazłem w pamiątkach znaczek z 4 KIMB'u, Teraz takich nie robią ;(44390
Ale pamiętam, że z uczestników tamtego spotkania również Manio cały czas jest obecny, a i Derty udziela się na forum, choć na KIMB później już nie zawitał.
Kogoś moja zawodna pamięć pominęła?
Sękowiec fajowy, pewnie się skuszę.
Bez widoku Piskala wyzierającego z dziupli w Łopienniku YT byłby bezwartościowy:-P
A rzadki to niebieski ptaszek :)
Znalazłem w pamiątkach znaczek z 4 KIMB'u, Teraz takich nie robią ;(44390
Ale pamiętam, że z uczestników tamtego spotkania również Manio cały czas jest obecny, a i Derty udziela się na forum, choć na KIMB później już nie zawitał.
Kogoś moja zawodna pamięć pominęła?
będzie znaczek, już się drukują ;)
Tych znaczków było więcej. Również otwieracze w takim samym formacie. W mojej kolekcji są też dwa, które nie weszły do masowej produkcji. Niektóre mam podwójne, jakby ktoś coś, to proszę o kontakt, wymienię za piwo.
4439244393 44391
A jaki piwko lubisz, że zapytam?
A jaki piwko lubisz, że zapytam?
Zimne.
calanthe
22-03-2018, 20:05
Jest tam fajne miejsce na namiot... koło domku tego co się wchodzi po schodach i on po lewej stronie jest... miejsce idealne na malutki domek...
don Enrico
22-03-2018, 21:29
Czyżby reprezentacja "dyfurkacji" też się wybierała ?
wpisujcie się numerkami, kto będzie, bo mi znaczków zabraknie
bartolomeo
24-03-2018, 08:31
Co to jest "dyfurkacja"?
Co to jest "dyfurkacja"?
Może to takie cuś co mają w Wągrowcu?
don Enrico
24-03-2018, 17:53
Azalisz wiadomym jest, że tylko dwie dyfurkacje istnieją w Rzeczypospolitej
- wodna we Wągrowcu
- stalowa w Rzepedzi
don Enrico
25-03-2018, 21:23
Naukowo rzecz biorąc w/g niektórych bardziej poprawna jest nazwa bifurkacja,
ale, ale ...
andrzej627
31-03-2018, 16:11
kilka zostało nagranych przez Andrzeja 623 i na YT były filmiki. Nie wiem, czy jeszcze są.
Są. :-D KIMB 2006 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLE90C287596AC2965), KIMB 2007 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLBA8BD98FFDFDBC27), KIMB 2008 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLAE2B32B60BDC51CA).
Życzę przyjemnych wspomnień przy oglądaniu.
Są. :-D KIMB 2006 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLE90C287596AC2965), KIMB 2007 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLBA8BD98FFDFDBC27), KIMB 2008 (https://www.youtube.com/playlist?list=PLAE2B32B60BDC51CA).
Życzę przyjemnych wspomnień przy oglądaniu.
Mlodziaki. Hi,hi,hi!:-D
KIMB rok wczesniej, Sekowiec44413
Prehistoria. niewiele z tych osób poznaję.
Fakt, nastapila zmiana warty
don Enrico
04-04-2018, 22:09
Prehistoria. niewiele z tych osób poznaję.
Na dwóch grupówkach łącznie rozpoznałem dwie osoby (obecnie poza forum)
już mnie brodacza nie poznałeś, czy umieściłeś poza forum?
Na dwóch grupówkach łącznie rozpoznałem dwie osoby (obecnie poza forum)
No nie jest tak źle. W Dołżycy są Długi z Joasią, Manio z Tarniną, Olga i Duch, Matylda, Iras, Piotr i Belzeboob. W Sękowcu trochę mniej osób rozpoznaję.
Dzień dobry,
po rozmowie z Gospodynią mogę potwierdzić:
XVII Kongres Internautów - Miłośników Bieszczad odbędzie się w sobotę 19 maja przy barze w Sękowcu.
Początek obrad głównych "na dziennik", czyli o godz. 19.30.
Wigilia KIMB-owa w piątek 18 maja wieczorem tamże.
Noclegi i aprowizacja - jak zwykle - we własnym zakresie. Bar będzie czynny długo w noc, w imieniu Gospodyni zapraszamy do korzystania. Własny alkohol dopuszczalny przy ognisku w ilości degustacyjnej. Spotkanie jak zwykle ma charakter otwarty i nieformalny, więc każdy może dołączyć.
Sobotni rozkład jazdy:
19.00 - rozpalanie ogniska i czułe powitania,
19.30 - start i autoprezentacja,
19.45 - wręczenie nagród Powimordom i losowanie upominków dla Elektoratu,
20.00 - ojojojoj...
Wpisujcie się na listę gości :-)
1-4. trzej Marcowi i pies
...
Uprzejmie proszę o uściślenie ile to będzie uznane za "ilość degustacyjną" bo to niekoniecznie dla każdego oznacza to samo np dla mnie ilość (wystarczająco) degustacyjna to wiadro (chyba że przecieka, to dwa) :-D
A pytam bo na KIMB się wybieram!
.................................................. .Pozdrawiam wszystkich +Pastor ręką własną
Radość w serce me wstąpiła..
człek, narodzony z niewiasty, wstąpi do Sękowca,
Radość w serce me wstąpiła..
człek, narodzony z niewiasty, wstąpi do Sękowca,
...
Czuję się lepiej i zdecydowanie wybieram się na KIMB! Z tej racji że spotkanie pod gołym niebem już dwa lata temu poskładałem lekarstwo na przeziębienie : korzeń galgantu, korzeń dzikiego kardamonu chińskiego, korzeń imbiru plus anyż gwiazdkowy (o spirit nie wspomnę). Podobno wystarczy 30 kropel ale tego zalecenia to akurat nie stosowałbym zbyt ortodoxyjnie :smile:
......................................... Pozdrawiam i do zobaczenia +Pastor ręką.........wiadomo :-D
...
Uprzejmie proszę o uściślenie ile to będzie uznane za "ilość degustacyjną" bo to niekoniecznie dla każdego oznacza to samo np dla mnie ilość (wystarczająco) degustacyjna to wiadro (chyba że przecieka, to dwa) :-D
A pytam bo na KIMB się wybieram!
.................................................. .Pozdrawiam wszystkich +Pastor ręką własną
Ilość degustacyjna dowolna, jeśli pobłogosławisz napitki. Do zobaczenia! :)
Pastor się nam znowu objawił..to jest okoliczność która zmusza do zastanowienia się..czy się na KIMB-ie nie zjawic
Długi-chyba nic się nie zmieniles?
chyba, może, na pewno, przybądź, sprawdź ;)
Nie wiecie czy Manio wybiera się na KIMB?
Uprzejmie proszę o uściślenie ile to będzie uznane za "ilość degustacyjną" bo to niekoniecznie dla każdego oznacza to samo
Chodzi raczej o to, żeby nie przywozić TAK ZUPEŁNIE wszystkiego ze sobą, ale odwiedzić bar. Z pipetą nikt nie będzie chodził :-)
czy Manio wybiera się na KIMB?
Wiadomość sprzed miesiąca: niestety nie, grają w tym terminie na festiwalu w Jamnej. Gdyby coś się zmieniło, Manio da znać, ale na wszelki wypadek trzeba by się zaopatrzyć w "kieszonkowego Mania". Ktoś przywiezie?
A ja mam pytanie z zupełnie innej beczki. Czy po KIMBie ktoś zostaje w następnym tygodniu?
calanthe
16-04-2018, 20:23
niestety nie :( brak urlopu... teleportacja by się przydała
chociaż bardzo tęsknie za Bieszczadami :( ale niestety... siła wyższa...
tomasz8278
05-05-2018, 21:27
I ja po raz trzeci,zjawie sie niczym zjawa.
Z dalekiej krainy Szwarzwaldu przez Czeskie niziny przybędą i ja.
(?)rico-szt 1
Myślę że znajdzie się miejsce przy wspólnym ognisku by ogrzać swe ciało i duszę i choć na chwilę zapomnieć o trudach dnia codziennego,a przy okazji spotkać tych "starych"/oczywiście stazem/ jak i tych nowych forumowiczów oraz gości .
Z pozdrowieniem rico
Myślę że znajdzie się miejsce przy wspólnym ognisku by ogrzać swe ciało i duszę i choć na chwilę zapomnieć o trudach dnia codziennego,a przy okazji spotkać tych "starych"/oczywiście stazem/ jak i tych nowych forumowiczów oraz gości .
Z pozdrowieniem rico
Znajdzie, znajdzie.
Hejka
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że bedę w tym terminie w Bieszczadach (co prawda gramy na Festiwalu w Jamnej ,ale w piątek, a w sobotę na rozpoczęciu redyku W Zajezdzie pod Caryńską).Może uda się wyrwać i wpaść do Was choćby na chwilkę :-)
Hejka
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że bedę w tym terminie w Bieszczadach (co prawda gramy na Festiwalu w Jamnej ,ale w piątek, a w sobotę na rozpoczęciu redyku W Zajezdzie pod Caryńską).Może uda się wyrwać i wpaść do Was choćby na chwilkę :-)
:lol:
W Łopience byliśmy wszyscy na miejscu, bo mnie mieliśmy gdzie być.(Prócz tych, co ich nie było). Do Sękowca część ludzi będzie przyjeżdżać specjalnie na KIMB. Warto by było, gdyś już z grubsza wiedział, o której będziesz, ogłosić to, żeby jak najwięcej osób dojechało posłuchać Cię i w ogóle spotkać się z Tobą.
W Łopience byliśmy wszyscy na miejscu, bo mnie mieliśmy gdzie być.(Prócz tych, co ich nie było). Do Sękowca część ludzi będzie przyjeżdżać specjalnie na KIMB. Warto by było, gdyś już z grubsza wiedział, o której będziesz, ogłosić to, żeby jak najwięcej osób dojechało posłuchać Cię i w ogóle spotkać się z Tobą.
Jeszcze ciężko mi określić .........
Ale wszystko wskazuje na to ze na wieczorne obrady będę mógł dotrzeć ( ponoć na Redyku gramy na początku więc po koncercie wsiadam w samochód i jadę do Was :-) )
Jeszcze ciężko mi określić .........
Ale wszystko wskazuje na to ze na wieczorne obrady będę mógł dotrzeć ( ponoć na Redyku gramy na początku więc po koncercie wsiadam w samochód i jadę do Was :-) )
To git, bo myślałem, że tak jak rok temu wcześniej i na krótko.
Kurdybanek
14-05-2018, 19:27
Ja również się pojawie. Do zobaczenia ...
Fakt, nastapila zmiana warty
Tak Bob...zdecydowanie
- - - Updated - - -
No nie jest tak źle. W Dołżycy są Długi z Joasią, Manio z Tarniną, Olga i Duch, Matylda, Iras, Piotr i Belzeboob. W Sękowcu trochę mniej osób rozpoznaję.
Nie tylko w Dołżycyw Sękowcu też Piskalku
don Enrico
20-05-2018, 21:39
A oni tam piwo piją ? .......
a my tu przed ekranem :mrgreen:, na sucho ?
A oni tam piwo piją ? .......
a my tu przed ekranem :mrgreen:, na sucho ?
Jakie sucho?! W Twoje ręce...:lol:
To był KIMB!
Wiele nowych twarzy, ale też kilka daaaawno niewidzianych!
Ognisko, grill i coś do grilla, w tym elitarna "pastorówka".
W charakterze strawy dla duszy: Manio z autorskim recitalem.
Przecudnej urody KIMB-owe przypinki od Długiego.
Nagrody dla Powsimord i upominki dla kimbowiczów ufundowane przez Kurę, Jojo, Wojtka Pysza, Piskala i anonimowych sponsorów.
Dużo dobrej energii i jeszcze lepszej wódki.
Tak było! Czyli - jak zwykle - niech żałują ci, co ich nie było :-)
PS. I nie jest prawdą, że Jimmy nie przyjeżdża już na KIMB-y!
bieszczadzka kuna
21-05-2018, 21:00
Również dziękuję za przemiłe spotkanie, za nalewki Pastora, za tabakę Piskala i za opisanie Bazylowi samochodziku. Ponoć to joja Kluska tak pięknie nabazgrała:mrgreen:. Najważniejsze, że było radośnie. Dziękuję również za płytę z dedykacją, cytrynówkę i śliczną torebkę z niedźwiadkiem.
w tym elitarna "pastorówka".
Wcześniej dużo słyszałem, ale w sobotę sam się przekonałem ;).
Dziękuję wszystkim.
Zabawa była wyśmienita.
Kluska spała całą niedzielę, poniedziałek i śpi dalej - tak mamy po Pastorówkach....
sir Bazyl
22-05-2018, 07:16
Oj tak, się działo i mus podziękować!
Ojcu Dyktatorowi za ogarnięcie tego wszystkiego po raz kolejny i prawie udane próby zapanowania nad tą czeredą :)
Długiemu za gustowne przypinki dla wszystkich uczestników spotkania.
Sponsorom za wspaniałe nagrody.
Wielebnemu za prąd w gąsiorach.
Maniovi za wymiatanie na wiośle i pieśni śpiewanie.
Wszystkim obecnym za spotkanie i rewelacyjną atmosferę!
Muszę zapodać, że znaczki opracował i wydrukował na własnym sprzęcie Verid, bardziej znany na forum z filmików wykonanych dronem.
Dopiero po powrocie mogłem zakosztować nalewki Pastora -po prostu wyśmienita, a znaczek upamiętniający XVll KIMB wisi na honorowym miejscu - tylko jedno słowo -Dzięki -warto było
sir Bazyl
22-05-2018, 23:15
Muszę zapodać, że znaczki opracował i wydrukował na własnym sprzęcie Verid, bardziej znany na forum z filmików wykonanych dronem.
W takim razie dziękujemy Veridowi za ich opracowanie i wykonanie a długiemu za uroczyste udekorowanie nas nimi :)
Cieszę się że przypadły do gustu :mrgreen:
Kurdybanek
25-05-2018, 16:51
Było bardzo sympatycznie. Fajnie było się znów spotkać i jednocześnie poszerzyć grono znajomych o kilka ciekawych osobowości. Do następnego razu! :-D
A mnie KIMB skończył się dopiero wczoraj w Rzeszowie, gdzie spotkałem się z Heniem i Komisarzem. Dziś już w domku daaaaleko od Bieszczadów. Było super, a pastorówka rzeczywiście jo!
za opisanie Bazylowi samochodziku. Ponoć to joja Kluska tak pięknie nabazgrała:mrgreen:. Najważniejsze, że było radośnie. Dziękuję również za płytę z dedykacją, cytrynówkę i śliczną torebkę z niedźwiadkiem.
Opisał jojo, ja rysowałem serduszka
Aleksandra
29-05-2018, 23:40
Pozdrowienia dla KIMB- owiczów.
Może jakaś mała prezentacja znaczka ;) jeśli oczywiście nie ściśle tajny...
A w temacie początków KIMBu dla przyszłych kronikarzy ;) - to oprócz obrad głównych w pierwszych latach były jeszcze - sobotnie dyżury w Dwerniku - Piekiełku.
44693
27-09-2003
Znaczek został wydrukowany. Widnieje na nim stylizowana myszka - znak graficzny forum z czasów wczesnych kimbów, autorstwa forumowicza MarkaM, niestety od jakiegoś czasu nieaktywnego na forum. Pod grafiką nr kimbu. Zdjęcie pewnie zamieści wykonawca znaczka.