Zobacz pełną wersję : Z Chryszczatej do Bystrego - stary zielony szlak/ścieżka?
Chapeczek
09-07-2018, 17:44
Dzień dobry wszystkim, mam pytanie odnośnie możliwości dojścia z Chryszczatej do Bystrego starym zielonym szlakiem/ścieżką. Jak jest to oznakowane, na mojej starej mapie fragment ten jeszcze figuruje jako szlak, ale jakiś czas temu musiał on zostać usunięty, choć teraz podobno działa jako ścieżka. Do przejścia i przede wszystkim znalezienia?
zbyszek1509
09-07-2018, 23:53
Jak jest to oznakowane, na mojej starej mapie fragment ten jeszcze figuruje jako szlak, ale jakiś czas temu musiał on zostać usunięty, choć teraz podobno działa jako ścieżka. Do przejścia i przede wszystkim znalezienia?
Możliwości zejścia z Chryszczatej do Rabego.
44782
Zejście przez Huczwice jest tak oznaczone.
44783
A zejscie przez przełęcz 704, tak.
44784
Wybór należy do Ciebie.
slawek71
10-07-2018, 11:20
W uzupełnieniu tego co napisał Zbyszek dodam że znakowanie starego szlaku zielonego jest praktycznie niewidoczne , z Chryszczatej biegnie nowa znakowana na zielono ścieżka od której u podnóża tejże góry odbija w lewo , znakowana na czerwono ścieżka która zboczem Wierszków zbiega na J. Bobrowe i dalej przez Huczwice na Rabe , można też tak jak pisze Zbyszek cały czas schodzić zieloną przez przełęcz 704 , tak czy siak obie łączą się trochę powyżej kruszarek. Co do szlaku " Papieskiego" to z jego znakowaniem też jest różnie ( nigdy nie był odnawiany) a odcinek Chryszczata-Bobrowe jest poprowadzony tak trochę na złamanie karku i mało czytelny bo i praktycznie nieuczęszczany odkąd Nadleśnictwo Baligród wyznakowało całą dolinę Rabego , jeszcze kilka lat temu to była trochę inna dolina , trochę mniej ludna ale dla mnie i tak jest jedną z piękniejszych , ciekawszych i jak mówią najczarniejszych dolin. Pozdrawiam i miłego wędrowania życzę.