Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kimb 2019?

Piskal
02-03-2019, 21:56
No i co?

Że tak precyzyjnie się zapytam. Już marzec, a w temacie cicho sza. KIMB poszedł w ślady Powsimordy, czy może będziemy ratować?
ktoś ma jakieś pomysły, propozycje, refleksje?

Hero
02-03-2019, 23:10
To może u nas ?
W Wołosatem jest pewna baza noclegowa, która powinna wystarczyć pod względem ilości noclegów jak i standardu. Nieopodal lokalu jest wiata ogniskowa, którą można zarezerwować na dany dzień wraz z przygotowanym pociętym i porąbanym suchym drewnem. W razie niepogody można przenieść się do lokalu.
Możemy przygotować coś innego niż to co zwykle mamy w karcie. Nikogo nie będę namawiał, żeby w KIMB jadł pizzę, ale będzie nam miło jeśli się zdecyduje :).
Można przynieść ze sobą, w ilościach degustacyjnych, swoje wyroby, jeśli ktoś ma ochotę pochwalić się nimi.
W pakiecie oczywiście wspólna fotka.

długi
03-03-2019, 11:09
Gotów jestem przyjechać.

Piskal
03-03-2019, 17:53
To może u nas ?
W Wołosatem jest pewna baza noclegowa, która powinna wystarczyć pod względem ilości noclegów jak i standardu. Nieopodal lokalu jest wiata ogniskowa, którą można zarezerwować na dany dzień wraz z przygotowanym pociętym i porąbanym suchym drewnem. W razie niepogody można przenieść się do lokalu.
Możemy przygotować coś innego niż to co zwykle mamy w karcie. Nikogo nie będę namawiał, żeby w KIMB jadł pizzę, ale będzie nam miło jeśli się zdecyduje :).
Można przynieść ze sobą, w ilościach degustacyjnych, swoje wyroby, jeśli ktoś ma ochotę pochwalić się nimi.
W pakiecie oczywiście wspólna fotka.
O,i to jest jakiś konkret.

Pastor
03-03-2019, 22:56
Gotów jestem przyjechać.
Ja też przyjadę na pewno (o ile w moim wieku można używać słów "na pewno" :???:). Miejsce odpowiada mi nie tylko pod względem geograficznym, także a może przede wszystkim ze względu na osobę Tomka Hero , bieszczadnika starego, prawdziwego i prawidłowego :-D
Byłem na wielu KIMB-ach i zawsze spotykałem również Hero, z aparatem, z uśmiechem.......
Nie wspomnę już o Jego wielkiej skromności bo przecież jako Administrator mógłby zapewne nakazać KIMB w Wołsatem ale pozostawia to do Naszego wyboru :-D
Zatem apeluje, wybierzmy Wołosate!
.................................................. ... Pozdrawiam +Pastor ręką własną

Stały Bywalec
05-03-2019, 09:51
Wołosate?
Jestem "Za".
Jeśli nic mi nie pokrzyżuje moich majowych bieszczadzkich planów, to się pojawię.
PS
Jeśli dobrze obliczyłem, będzie to już XVIII KIMB. Pierwszy był we wrześniu 2002 r., a potem spotkania były organizowane co rok w maju.

Stały Bywalec
08-03-2019, 14:23
Zgłaszam już teraz propozycję „okołokimbową”, jeśliby XVIII KIMB miał odbyć się w Wołosatem.
W sobotę (dzień „obrad”) planuję przyjechać do Wołosatego rano i zrobić „spacerek” po trasie Wołosate – przełęcz pod Tarnicą – Tarnica – znów przełącz pod Tarnicą – Halicz – Rozsypaniec – Przełęcz Bukowska – Wołosate. Albo ta sama trasa w odwrotnym kierunku.
Wyjście z Wołosatego pomiędzy godz. 10 a 11.
Powrót do Wołosatego pomiędzy godz. 17 a 19, czyli w sam raz na KIMB oraz w pełni bieszczadzkiej dumy i chwały.
Byłoby mi bardzo miło powędrować w Waszym towarzystwie.
PS
Ostatnio ww. trasę przemierzyłem we wrześniu ub. roku w towarzystwie kol. Jurko (kol. z forum) i kol. Grzegorza (spoza forum).

tomasz8278
08-03-2019, 18:32
Zgłaszam już teraz propozycję „okołokimbową”, jeśliby XVIII KIMB miał odbyć się w Wołosatem.
W sobotę (dzień „obrad”) planuję przyjechać do Wołosatego rano i zrobić „spacerek” po trasie Wołosate – przełęcz pod Tarnicą – Tarnica – znów przełącz pod Tarnicą – Halicz – Rozsypaniec – Przełęcz Bukowska – Wołosate. Albo ta sama trasa w odwrotnym kierunku.
Powrót do Wołosatego pomiędzy godz. 17 a 19, czyli w sam raz na KIMB oraz w pełni bieszczadzkiej dumy i chwały.
PS
Ostatnio ww. trasę przemierzyłem we wrześniu ub. roku w towarzystwie kol. Jurko (kol. z forum) i kol. Grzegorza (spoza forum).

Oczywiście Kaziu ja pójdę z Tobą . I również usiądę przy ognisku KIMBOWYM w Wołosate .

długi
09-03-2019, 19:21
to już jest nas piątka chętnych ... tłum prawie

Piskal
09-03-2019, 20:44
to już jest nas piątka chętnych ... tłum prawie
Dyskusja rozpala do czerwoności. Można chyba zaklepać sobotni wieczór u Hero. Nawet, jakby miało być kilka osób, warto i tak spotkać się poza forum. A czy nazwiemy to KIMBem, czy inaczej, czas pokaże.

Stały Bywalec
11-03-2019, 10:27
Dyskusja rozpala do czerwoności. Można chyba zaklepać sobotni wieczór u Hero. Nawet, jakby miało być kilka osób, warto i tak spotkać się poza forum. A czy nazwiemy to KIMBem, czy inaczej, czas pokaże.

Jaki tytuł tego wątku (ogólny i ze znakiem zapytania), takie nim zainteresowanie.
Ludzie oczekują konkretów: miejsca (już jest), dni i godzin (wigilii, głównych obrad i poprawin). Tego w ogóle nie napisałeś, a już się smucisz małą frekwencją. Większość stałych bywalców wie, że chodzi o 3-ci weekend maja i wiedzą, którym lokalem (budynkiem) dysponuje Hero, ale i tacy woleliby się upewnić „na sicher” zanim określą swoje urlopowo-bieszczadzkie plany.

Inne Koleżanki i inni Koledzy, przypuszczam, mogą być zdezorientowani. KIMB w Wołosatem? Świetnie, przyjedziemy. Ale kiedy i gdzie, konkretnie w którym to lokalu (są tam też przecież również prywatne kwatery, może to w którejś z nich)?

Zatem, Panie Prezydencie Piskal, weź się Pan w końcu za robotę. Załóż Pan tu nowy wątek, konkretnie zatytułowany „Lista obecności na KIMB 2019”, dokładnie informujący o dacie i miejscu tego już XVIII KIMB.
Zgodę kol. Hero na przyjęcie nas już mamy – a to jest przecież najważniejsze.

Że też ja muszę uczyć ojca dzieci robić.:grin:

Marcowy
11-03-2019, 14:13
Edit:

Z upoważnienia Piskala (chwilowo offline) założyłem nowy, główny wątek KIMB-owy (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/9994-KIMB-2019-sobota-18-maja-Wo%C5%82osate). Zapraszam!

Stały Bywalec
09-05-2019, 07:53
PS
Niestety, z powodu wczorajszej kontuzji nogi raczej nie będę mógł przejść się tą trasą, nb. przeze mnie tu zaproponowaną. Ale innych namawiam - wycieczka wspaniała.