Zobacz pełną wersję : KIMB 2019, sobota 18 maja, Wołosate
Moi Drodzy,
Wbrew pesymistom i czarnowidzom XVIII Kongres Internautów - Miłośników Bieszczad jednak się odbędzie!
Program kongresu jest jak zwykle szczelnie wypełniony:
- obrady główne: sobota, 18 maja, godz. 19.30,
- KIMB-owa wigilia: piątek, 17 maja, popołudnie łamane na wieczór.
Miejsce akcji: wiata ogniskowa koło pizzerii w Wołosatem (lub sama pizzeria, w zależności od pogody).
Organizatorzy: Piskal i Hero.
Jak zwykle wszyscy są zaproszeni! Przybywajcie do najdalej na południe wysuniętej pizzerii w Polsce! :-)
PS. Ja zamierzam.
Ja będę, no bo jak inaczej. Będę w prawdzie w pracy, ale myślę, że nie będzie stanowiło to problemu.
W mojej gestii będzie wykonanie prawie tradycyjnej, wspólnej fotografii uczestników imprezy w momencie kiedy będzie nas najwięcej, ale aby przed zmrokiem.
Podaję kilka kontaktów do miejsc noclegowych w Wołosatem:
Stajnia noclegi, 13 461 06 70, to dwanaście pokoi dwuosobowych, przyjmowane są także osoby z namiotami.
Terenowa stacja badawcza BdPN w Wołosatem, Rezerwacje pn-pt: 7.30-15.30, nr tel. 724 750 038, 11 miejsc noclegowych.
Agroturystyka w Wołosatem, 531 369 568, nie wiem ile noclegów, ale dobre opinie.
Stały Bywalec
11-03-2019, 23:29
Zapisuję się.
Zapisuję się.
Ja też bym z chęcią się zapisał, ale trochę boję się Pastora :grin:
Wojtek Pysz
12-03-2019, 19:47
Ja też bym z chęcią się zapisał, ale trochę boję się Pastora :grin:
Ja też, ale siądziemy sobie razem i będziemy udawać, że się nie boimy;-)
Ja też, ale siądziemy sobie razem i będziemy udawać, że się nie boimy;-)
A jak Pastor podejdzie i zaproponuje nam to co ma najpyszniejsze - to co zrobimy ? :roll:
don Enrico
12-03-2019, 20:39
A jak Pastor podejdzie i zaproponuje nam to co ma najpyszniejsze - to co zrobimy ? :roll:
Spróbujemy ...........i będzie koniec imprezy.
Spróbujemy ...........i będzie koniec imprezy.
Aha czyli tak w tamtym roku - Ty w piątek A ja w sobotę ?
To wcale mi lęki nie ustąpiły .....
Ja tam się nie bojam, przyjadę, może nawet nie sam, może z niespodzianką
Nocleg już zarezerwowany razem z Violą :)
Nocleg zaklepany w Stajni z przeproszeniem i stawie się ręką......tzn osobą własną :grin:
Pragnę uspokoić wszelkie obawy, ja już nie pije dużo prawie zupełnie zresztą można się ubezpieczyć ustalając demokratycznie (z przeproszeniem) że ilość degustacyjna to max wiadro........... no bo przecież nie dwa? :wink:
Do zobaczenia, pozdrawiam wszystkich +Pastor ręką......wiadomo..... :-D
Jeżeli wszystko pójdzie, dobrze, a tak zakłada plan, to oczywiście będę. Jeśli pójdzie lepiej, to w towarzystwie kolegi.
W zeszłym roku wspólnie (Verid i niewielki udział mojej osoby) przygotowaliśmy przypinki okolicznościowe wykonane w technice druku 3D. Verid jest gotów wydrukować także w tym roku przypinki, tylko ktoś, zdolny plastycznie, musiałby pomóc przy zaprojektowaniu znaczka. Są jacyś chętni?, Jakieś pomysły? Rysunek musi być dość prosty, drukarka 3D ma ograniczone możliwości, ale nie musi być całkiem płaski. W zeszłym roku był taki
45964
To jak? Robić? Nie robić? Jak robić to jakie robić?
Na wszelki wypadek zarezerwowałem wiatę na ognisko. Zamówiłem też odpowiednią ilość suchego drewna.
Na wszelki wypadek zarezerwowałem wiatę na ognisko. Zamówiłem też odpowiednią ilość suchego drewna.
Słusznie! Jak to mówią na Podhalu: na wszelki wypadek to i ksiądz ch*ja nosi :wink:
creamcheese
14-04-2019, 22:50
Nie tylko na Podhalu...
tomasz8278
25-04-2019, 10:28
Ja + osoba towarzysząca , również nocleg stajnia .
Też Stajnia. I to rodzinnie. Od niedzieli Sękowiec. W tym roku krócej niż zazwyczaj.
Zgłaszam, również chęć uczestnictwa.
Kurdybanek
08-05-2019, 22:56
Ja też będę - cały KIMB-owy weekend w Wołosatem. Noclegi..., a jakże... Stajnia. Później chyba Cisna, ale jeszcze nie zdecydowałem.
tomasz8278
09-05-2019, 09:17
Ja też będę - cały KIMB-owy weekend w Wołosatem. Noclegi..., a jakże... Stajnia. Później chyba Cisna, ale jeszcze nie zdecydowałem.
Brawo Ty
Kiełbasę i pieczywo na ognisko ogarnę we własnym zakresie więc nie kupujcie. Chyba, że ktoś woli coś innego.
wyszło mi, że będzie ok 20 osób. Jeżeli ktoś wystąpi w liczbie mnogiej, niech się dopisze, jeżeli ktoś się jeszcze nie dopisał, takoż nie zwleka, bo znaczki "się drukują"
Serce mi się kraje, ale wyszło tak, że nie będę mógł przyjechać :|
wyszło mi, że będzie ok 20 osób. Jeżeli ktoś wystąpi w liczbie mnogiej, niech się dopisze, jeżeli ktoś się jeszcze nie dopisał, takoż nie zwleka, bo znaczki "się drukują"
Ja będę w trzech osobach, ojciec, syn i... żona święta.
- - - Updated - - -
Kiełbasę i pieczywo na ognisko ogarnę we własnym zakresie więc nie kupujcie. Chyba, że ktoś woli coś innego.
U Ciebie można zakupić piwo z kija? I, jeśli, to przez całą imprezę?
U Ciebie można zakupić piwo z kija? I, jeśli, to przez całą imprezę?
Owszem, można, przez całą imprezę.
tomasz8278
15-05-2019, 11:36
U mnie 2 osoby ,a może nawet 3 .
Kurdybanek
16-05-2019, 12:59
Czy sklepik w Wołosatem jest czynny również w weekend i można tam w sobotę kupić chleb ?
Podejrzewam, że będzie otwarty, ale po chleb lepiej stawić się zaraz po otwarciu. Godziny otwarcia sklepu są bardzo elastyczne i zależą od pogody i widzimisię prowadzących. Zamówiłem 10 dodatkowych chlebów na potrzeby KIMBowiczów, tak więc jakby w sklepie nie było to będzie do odbioru u mnie.
Podsumowując:
- chleb jest,
- kiełbasa jest,
- ketchup, musztarda są,
- wiata na ognisko jest,
- drewno na ognisko ma być,
Jest jeszcze zdjęcie grupowe w sobotę pod wieczór jak jeszcze będzie w miarę jasno.
W razie niepogody można przenieść się do lokalu.
sir Bazyl
16-05-2019, 19:24
Tfu, tfu, tfu przez lewe ramię i puk, puk w niemalowane - jak nie będzie jakiegoś oberwania chmury albo innej katastrofy to na sobotni wieczór powinniśmy z Kundzią dotrzeć!
Pada, a co mi tam, wyruszam ;) nocuję na starych śmieciach
Jedzie ktoś może czasem w sobotę z Rzeszowa? Tak nie za rano, okolice południa? Jak nie to może autobusem przyjadę na wieczór.
Miło było się z Wami spotkać -zwłaszcza zobaczyć co niektórych, z którymi nie widziałam się już szmat czasu. Trzeba było nadrobić zaległe rozmowy, choć jeden wieczór to za mało by z każdym zamienić tyle zdań ile by się chciało :) Wbrew niektórym obawom, zapewniam, że Jimi, choć pisze tu mniej, to z gór i podróży nie zrezygnowała -ciągle tworzą się nowe plany, kalendarz wyjazdowy się zapełnia -choć Bieszczadów już w nim bardzo niewiele, chyba się coś przejadło. Dziękuję Herowi za miłe przyjęcie! Przybyłym za spotkanie. Aha, tym razem ja przekonałam się na własnej skórze, że Pastorówka to zdradliwe zło.
Aha, tym razem ja przekonałam się na własnej skórze, że Pastorówka to zdradliwe zło.
Prawdziwa aqua vitae, serum prawdy, a nie zło, tylko "pić trza umić" :twisted:
Dzięki wszystkim za przybycie. Mam nadzieję, że miejsce Wam się podobało i może kiedyś KIMB wróci do Wołosatego.
I myśmy właśnie zjechali. Było świetnie !
że Pastorówka to zdradliwe zło. Właśnie dlatego gdzieś tam wcześniej pisałem, że po zeszłorocznym KIMB-ie mam lęki przed spotkaniem z wyśmienitymi wyrobami Pastora. Ale nie nazwał bym ich złem, ale wręcz przeciwnie - samym dobrem (a że zdradliwym to potwierdzam też). :grin:
Miejscowy
25-05-2019, 19:52
Umieć umić umiałem, aczkolwiek nie wszystko pamiętam perfekcyjnie ;)
Dziękuję
don Enrico
25-05-2019, 21:25
Wychodzi na to, że Pastorowe nalewki obaliły tegoroczny KIMB
Wychodzi na to, że Pastorowe nalewki obaliły tegoroczny KIMB
To insynuacja. Ja np. w wigilię kimbową musiałem dopić się czystą wódką, którą poczęstowali mnie przypadkowo poznani turyści, którzy nocowali w tym samym miejscu. A i tak wstałem bez kaca, czego bez pastorówek bym nie uczynił.
Kurdybanek
27-05-2019, 01:02
I ja też tam byłem, nalewki i piwo piłem, w doborowym towarzystwie czas spędziłem. Fajnie było się z Wami wszystkimi spotkać ! :grin:
Ja niestety TAM nie byłem, ale Długi zaprosił nas na pokaz slajdów z imprezy i dał nam skosztować nalewek :-):-):-), żebyśmy może dołączyli do bywalców KIMB'u
Wrzućcie jakąś fotkę dla tych, którym dane nie było :|
Służę. Ale w razie konfliktu interesów z RODO proszę o szybką "wycinkę" :wink:
Nieprzebrane źródło mocy:
46169
Obrady:
46170
46171
46174
46172
46175
Dzięki, dobry człowieku :-D Normalnie poczułem zapach kiełbasy z ogniska przełamany nutą "pastorówki"...
Widzę też, że wąsy definitywnie wyszły z mody ;)
włóczykij
30-05-2019, 00:12
Służę. Ale w razie konfliktu interesów z RODO proszę o szybką "wycinkę" :wink:
Nieprzebrane źródło mocy:
46169
Na bazie pigwy?
Na bazie miodu z nutą pieprzu, poezja mocna jak cios siekierą między oczy, ale ciągle poezja ;)
Moja żona ją uwielbia, Pastora również
don Enrico
30-05-2019, 21:33
Na bazie pigwy?
Kolego ! kto nie miał możliwości zasmakować nalewek Pastora ten jeszcze nie poznał smaku życia
A życie to nie jest sam mód, ani sama gorycz , życie to bukiet doznań od ekstremalnie wzniosłych aż do upadłych.
Ja tam pichcę domowe nalewki , ale to prostactwo w porównaniu do dzieł Pastora.
Tylko prawdziwy alkoholik może to docenić.
Tylko prawdziwy alkoholik może to docenić.
Potwierdzam słowa Don Henrico:-)
Pastor zawsze miał zamiłowanie do poezji ......., :) szczególnie upodobanie do wierszy Krissa ;)
Albertina
14-08-2019, 19:32
Dzień dobry, dawno już na forum byłam. Chętnie bym przyjechała na takie spotkanie. Czy jeszcze jakoś w tym czasie będzie podobne spotkanie forumowe? :)