http://www.ochrona.pl/html/porada/po...lisia_chor.htm
Co o tym sądzicie? Podobno Bieszczady są szczególnie zagrożone.
A któż z nas nie lubi pojeść jagódek prosto z krzaczka??
Wersja do druku
http://www.ochrona.pl/html/porada/po...lisia_chor.htm
Co o tym sądzicie? Podobno Bieszczady są szczególnie zagrożone.
A któż z nas nie lubi pojeść jagódek prosto z krzaczka??
Powiem krótko. Bąblowica to nie żadna nowość. Jest od bardzo dawna i jakoś do tej pory nikomu to nie przeszkadzało. Każdy chyba zdaje sobie sprawę z z tego, że jedząc jakowyś owoc (czy inne jabłuszko) prosto z krzaczka w jakis sposób ryzykuje. Jakkoklwiek równie prawdopodobnym jest, ze jutro z rana idąc po bułeczki ktoś z nas wpadnie pod autobus. Nie chcę przesadzać, ale jak dla mnie komuś po prostu zależy na tym aby ludzie prestali tego roku jeść jagódki. Założę się, że w przyszłym roku nikt nawet o żadnej bąblowicy nie wspomni. A jeżeli faktycznie juz ktoś się tak bardzo obawia, to niech te jagódki sobie przed jedzeniem przemyje i problem z głowy. No chyba, że wody też się boi, bo w kranie przecież chlorowana... :? Pogody ducha życzę i do zobaczenia na szlaku! :D
Rambo Johnie, moim zdaniem masz rację.
Ja od siebie jeszcze dodam. że lisy nie załatwiają się gdzie popadnie, w kępki jagód. Jak wszystkie "psowate", celebrują te czynności. Kupki robią zazwyczaj na środku leśnej dróżki (a tam jagody nie rosną), gwoli zaznaczenia swojego "władztwa" nad terenem.
O kurde!
Jeszcze te bąblowce ... :shock:
To mamy juz: atakujace wilki, niedzwiedzie co laski robia, zubry lazace po wsiach, plage zmij i nornic, kleszcze, wscieklizne, bablownice, psy latajace po parku bez kagancy i smyczy gryzace turystow, stonke, brzydkie lato, a jeszcze tego stwora co ostatnio bylo zdjecie - moze ktos cos jeszcze doda ;) i zrobimy liste niebezpieczenstw czychajacych w bieszczadach ;)
Trochę więcej szacunku dla El Chupacabras. :wink:Cytat:
Zamieszczone przez irek
A mówią że Michael Jackson to świr... :wink:Cytat:
Zamieszczone przez irek
To on tez w bieszczadach sie pojawil? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
a tak na marginesie to stonka w bieszczadach bardzo wq..a dresow bo ma wiecej paskow niz oni ;) :lol:
Nie. Spał w siakimś opakowaniu, bo sie bał bąblownicy ;-) Prekursor.Cytat:
Zamieszczone przez irek
Tylko niech uważa, bo w reklamówkach z Tesco podobno czycha jęmbrownica.