Dzikuje, jednak że licze na dalsze wskazówki ......
Dzikuje, jednak że licze na dalsze wskazówki dotyczące Szlaku Spalonych Wsi.
Może ktoś z was natknął się na niego podczas przemieżania fgórek i pagórków.
Pozdrawiam Hilf :)
Ps. Zapomniałem dodać że udało mi się ustalić że ów szlak znajduje się gdzieś na terenie nadleśnictwa Baligród :)
Re: Dzikuje, jednak że licze na dalsze wskazówki ......
Cytat:
Zamieszczone przez Hilf
Zapomniałem dodać że udało mi się ustalić że ów szlak znajduje się gdzieś na terenie nadleśnictwa Baligród :)
Zaryzykuje swierdzenie że nie ma takiego szlaku, czyli nie znajduje sie nigdzie. Chyba żeby powstał w ciągu ostatnich kilku miesięcy,ale nawet wtedy ktoś z forumowiczów wiedzialby o takim szlaku. Szlak - mam na mysli jakąś wyznakowaną trase powiązaną tematycznie z jego nazwa, może tabliczki informacyjne, itp.
owszem, moze ktoś kiedys zauroczył się tym miejscem, nazwał go szlaiem spalonych wsi i nazwa ta gdzies tam od czasu do czasu sie przewija. W nadlesnictwie Baligród jest duzo spalonych wsi. Coś co mogłoby byc powiązane w jakąś sensowną całość i nazwane szlakiem, to mogłaby byc trasa: Bystre - Huczwice - Sukowate a do tego moznaby dołozyć Rabe i Kamionki. Na dzień dzisiejszy tylko Bystre jest zamieszkaną wsią (i ma sie dobrze :-))
Ale to tylko teoria - moze jeszcze coś znajdziesz.
Szlak spalonych wsi ......
W zasadzie sam niemam pewności czy ów szlak istnieje....
Od kilku lat podróżuje po polsce na stopa, pewnoga razu na mojej drodze stanoł człowiek bezdomny, jak sie później okazało. Poprosił o papierosa ........
I nawet niewiem kiedy siedziałem na krawęzniku i słuchałem histori jego zycia.
I tak dowiedziałem się że w wieku 18 lat ( wtedy miał ponad 40 ) został wyrzucony z domu i przez te wszystkie lata jeździ po polsce na stopa , przemieżył ją w zdłuż i w szerz. Ale najwięcej opowiadał mi o Bieszczadach a najwiękrze wzruszenie było przy owym szlaku mówił że to najpiękniejsze miejsce w polsce ( no a miał do czego porównywać ) TAk że faktycznie możliwe jest że ów szlak nieistnieje .........
Ale ja temu człowiekowi poprostu wierze .......
Być moze szlak ten w rzeczywistości ma inną nazwe tak jak sugeruje Piotr
Dziękuje za dotychczasową pomoc prosze o jeszcze :)
Pozrawiam Hilf