Re: Cisna - "SIEKIEREZADA"
Ważniejsze od siekier jest wino lane tam "z pipy" - niejednokrotnie miałem okazję degustować. Tanie i dobre.
Oj wino rzeczywiście jest niezłe, a jak daje po głowie......
Cytat:
Zamieszczone przez Nowaczek
.... a szczególny klimat tworzą siekiery, które są praktycznie w każdym miejscu tego lokalu.
Aha a szczególnie te siekiery, które same wiszą w powietrzu. Takiego smrodu, brudu i niechlujstwa jak tam, rzadko uraczysz w Bieszczadach. No zapewne w Wetlinie tzw Baza ludzi z mgły może konkurować.
Ludzie!!!! albo nawciskano Wam niemożebnych pierdół, albo wysiadły Wam totalnie zmysły!!!
Mity typu Siekierezada czy Baza tworzą małolaty. Co wspólnego ma ten lokal w Cisnej z Bieszczadami, a urąga wszelakiej przyzwoitości próba nawiązania do znanej książki (lub mniej udanej ekranizacji). Siekierki wbite w blaty stołów? Rzeźby i obrazy równie podłe zobaczycie w wielu lokalach. Ale co to ma do Bieszczadów?
O ile twór Bazy... w Wetlinie mogę sobie dośpiewać - zapewne ktoś nasłuchał się opowieści z zupełnie innego lokalu - o tyle Cisna?!
Jedynym lokalem w Wetlinie, który utrzymał stary bieszczadzki klimat do zaprzeszłego roku było Rancho!!! Niestety - w zeszłym roku i to ostatnie miejsce odeszło w niebyt.
Dla małolatów nfo - to właśnie tam, na antresoli po lewej stronie, właściciel tego lokum pozwalał nocować tzw ludziom z mgły.
Żal i jednocześnie cholera mnie bierze, gdy czyta się takie posty zdjęte z sufitu.
Starzy wyjadacze bieszczadzcy siedzą cicho i przyznają rację szczylom, którzy jadą w Bieszczady z wizją - wizją utrwaloną w miejscu skąd pochodzą.
Szkoda gadać
Pozdrawiam mimo to
Cytat:
Zamieszczone przez Micha
łŻal i jednocześnie cholera mnie bierze, gdy czyta się takie posty zdjęte z sufitu. Starzy wyjadacze bieszczadzcy siedzą cicho i przyznają rację szczylom, którzy jadą w Bieszczady z wizją - wizją utrwaloną w miejscu skąd pochodzą.
Nie żeby zaraz cicho, ale co tam - stworzono mit, niech jada i sami sie przekonają i sami sobie wyciągną wnioski czy to naprawdetakie "cuda". Dla mnie sa tylko dwa miejsca w Bieszczadach o ktorych bez ogródek mówię że sa przereklamowane: Siekierada i Baza Ludzi z Mgły. Nie widze w nich niczego szczególnego.