-
Witam, :lol: :lol:
Chciałabym podzielić się z Dominą (witam Cię serdecznie) i innymi dziewczynami, które mogłyby uważac, że dyskryminowaliśmy kobiety wybierając nowego Gospodarza Chaty.
Jeżdże do Chaty od kilku dobrych lat, spędzam tam bardzo dużo czasu i wiele tam przeżyłam i mimo tego, a może właśnie z tego powodu, prawdę mówiąc (a raczej pisząc) jeszcze nie poznałam kobiety, która byłaby w stanie poradzić sobie na tym stanowisku a i wielu mężczyzn nie podołałoby, i to nawet nie obowiązkom, ale samemu życiu na Otrycie.
Zachęcam każdą kobietę, ktora uważa, że kobiety były skreślone odgórnie, aby przyjechała do Chaty i sama zobaczyła, a najlepiej na jeden z obozów budowlanych, a potem chętnie posłucham opinii. W tym miejscu ludzie są sobą są naturalni, zachęcam do obserwacji jak się rozdzielają obowiązki....i to zupełnie samoistnie..
Przyjedźcie, zobaczcie....jestem bardzo ciekawa...
:) Dominiko :lol: nie piszę tego absolutnie do Ciebie, ale poruszyłaś bardzo ciekawy wątek..dzięki
pozdrawiam serdecznie
Kometa
Kometa
-
Babochłop na traktorze
Były w ZSRR kobiety na traktorach i w fabrykach broni, ale to były "babochłopy". A my wolimy na Otrycie takie śliczne jak Kometka, prawda chłopaki?
-
...a ja bym chciała jeździć na traktorze :) (zawsze to coś większego niż maluch) i wcale nie czuję się jak "babochłop" ...cokolwiek miałoby to znaczyć!
Dzięki Kometa. Naprawdę chcę zajżeć wkrótce do chatki. Chyba mnie tam nie spalą na stosie za "nawiedzony feminizm"? :) :) :)
pozdrawiam
domina
-
domina, wpadaj, może odpalimy jakąś dyskusję o tym, co "typowo kobiece/męskie" i babochłopach na traktorach:-)
przeciętna kobieta poradziłaby sobie zdecydowanie gorzej niż przeciętny facet w roli gospodarza Chaty ze względu na brak sił fizycznych, to racja.
ale wkurzają mnie teksty o babochłopach, kobiety na traktory!!! :lol:
-
Tak jest Dzi na traktur napieraj, nic sie nie boj :wink: Maszyny ciezkie sa taekie fajne i wielkie :wink:
-
Dominika przyjeżdżaj, coś Ty nikt Cię nie zlinczuje, i popieram Dzidę co do dyskusji, będzie super, a traktory nie są złe
pozdrawiam serdecznie :twisted: :twisted:
-
Kometa dzięki, już się nie boję :). Dyskusja może być nie tylko ciekawa ale i niebezpieczna! Mam nadzieję, że do wojny płci wśród bieszczadników nie doprowadzi :) :) :) .
pozdrawiam
-
Byłoby szkoda:-)
Na sosie? Co ty - byłoby szkoda:-) Ale, uważaj, jest na Otrycie paru facetów, którzy baaaardzo lubią przekonywać "nawiedzone", że "chłop potęgą jest i basta" (i mają argumenty, prawda Zombie?). A z tą jazdą na traktorze zobaczymy - może coś da się zrobić..
-
Stosie
Sorki, miało być na "stosie", nie na "sosie". A wojna płci? Hmm, mogłoby być całkiem miło (zwłaszcza przy podpisywaniu pokoju):-)
-
A może by tak zrobić (scecjalnie dla feministek) na Otrycie jeden dzień pt zamiana ról faceci sprzątają gotują zmywają, zajmują łazienke na cały boży dzień, podczas gdy kobiety(czytaj zapalone feministki) budują "robią" drewno, chodzą po dachu a na koniec spożywają męskie ilości alkoholu:-). Ja chętnie obejme na ten dzień wachtę w kuchni, a pośiłek który przygotuje będzie proporcjonalny do osiągnięć równoupośledzonej tj równouprawnionej grupy