ziemia..chata w bieszczadach
Wiitam serdecznie, jezeli Cie interesuja jakies info na ten temat tudziez sugestie jak sie za to zabrac akurat w bieszczadach napisz na moja skrzynke,moze cos bede mogla podpowiedziec jako ze mieszkalam tam 4 latka i zycie w tej cudnej krainie nie jest mi obce :))),zreszta sama szukalam miejsca odpowiedniego dla siebie..lepiej zaczac od rzeczywiscie od ziemi a chatka pozniej jaka juz sobie wymarzysz ..ale wiem ze lasy panstwowe wyprzedawaly jeszcze niedawno lesniczowki,musialbys sie zorientowac jak spr ma sie na dzien dzisiejszy....jesli chodzi o sama ziemia zalezy jaka okolica cie interesuje,czy dzialka w samym sercu bieszczadow czy otulina...nie jest to wszystko takie proste wbrew pozorom... mimo tego ze region slabo zagospodarowany , wiadomo ze trzeba wziasc poprawke na to ze ogrom terenow nalezy albo do parku albo do lasow panstwowych,albo do gmin pole do manewru sie bardzo przez to zmniejszylo ..i ano dobrze i nie dobrze :)...sa dzialki ale albo nie sa budowlankami a przeksztalcenie nie jest takie proste..albo sa budowlane ale jak dla mnie slono juz teraz sie za nie placi...ja czesto zaluje ze nie urodzilam sie 15 lat wczesniej kiedy ziemie w bieszczadach mozna bylo kupic za grosze,a wtedy malo sie kto tym interesowal..co do samego stawiania chalupy sa sposoby zeby zrobic to jak najmniejszym kosztem np kupno starej drewnienej chaty w dobrym stanie,przeniesienie,zlozenie,remont i jest..moi znajomi tak robili i tanszym o wiele kosztem i maja cudna chateczke ktora bedzie sluzyc lataa... jesli chodzi o kase to unia daje sporo mozliwoscu do wykorzystania zalezy na co sie nastawiasz i czemu ta chalupka Twoja wymarzona mialaby sluzyc,czy czysto prywatna czy jakas dzialalnosc a region sprzyja bardzo uzyskaniu pieniedzy z uni..wiadomo zeeby urzeczywistnic te marzenia trzxeba przejsc nie mala batalie z machina biurokratyczna ale gra jest warta swieczki jezeli czujesz ze tam jest Twoje miejsce a dla chcacego nie ma nic trudnego.:)..sluze rada,i kontaktami...ble ble jak chcesz pogadac w tym temacie napisz do mnie... pozdrawiam serdecznie
ps.juz nie przesadzajmy ze w Bieszczadach powstaja setki budynkow hehe,poza tym dobrze ze piszesz o tym bo wiadomo ze net niczego nie zalatwi ale zawsze sie moze ktos odezwac kto wie ,zna i moze podac jakies kontakty gdzie szukac,z kim rozmawiac juz na miejscu...pozdrawiam