Witam!
Poszukuję mapy batymetrycznej SOLINY, z góry dziękuję za informację
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam!
Poszukuję mapy batymetrycznej SOLINY, z góry dziękuję za informację
Pozdrawiam
A proszę:
http://forum.bieszczady.info.pl/bies...=batymetryczna
Radzę w przyszłości korzystać z wyszukiwarki
pozdrawiam
Mapę z zaznaczonymi głębokościami, mieliznami i miejscami niebezpiecznymi wydało Wydawnictwo ExpressMap ( http://www.e-map.pl/index.php?page=m...seria=&szukaj= ).
no tak, temat niby wyczerpany, ale jednak dodam..... czy to nie to samo co mapa tegoż terenu przed zalaniem?
Nie.Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mapa_batymetryczna
W razie wątpliwości zawsze sa Google, potem forum...
nie jestem miłośnikiem żeglugi, ale wyczytałem z linka Piotra (do wikipedii) że mapa taka pokazuje głębokości cieków i zbiorników wodnych. Ale ale.... jeśli ma się mapę terenu jaki był przed zalewem, i wie się na jakiej wysokości (npm) jest Zalew Soliński to:
Wysokość npm Zalewu - wysokość poziomicy w danym punkcie (na dawnej mapie terenu zalewu) = głębokość w tymże punkcie. Naturalnie nie będzie to z dokładnością co do metra, ale przybliżona.
źle się wyraziłem, ale czy mój tok myślenia jest prawidłowy?Cytat:
Ano ba, ale to forum jest takie fajowe, a google bezduszne.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Ciao
Witaj
no właśnie co? nic!!Cytat:
pomiar głębokości cieku, zbiornika... zbiorniki retencyjne np. jak odnieść mapę terenu kartograficzną do batymetrycznej? Nijak!
Tu na forum wypisuje się różne dziwolągi - bardziej przypomina ono obecnie czat niźli forum. Dlaczego nie korzystacie z innych form komunikacji?
Bleblanie typu - no fajnie i odpowiedź - no git to żenada.
A tak na marginesie - przez ciekawość - skąd ten "skąd" w takiej formie jak u Ciebie?
Mały cytat:
W nocy z 21 na 22 stycznia 1945 r. Johan Graf von Pfeil, dowódca twierdzy Opole (Festung Oppeln), już wie, że nie utrzyma opustoszałego miasta. Zwiadowcy zameldowali mu właśnie, że oddziały szturmowe Armii Czerwonej zdobywają Kępę i Luboszyce.
Czyżby Poznań nadal się bronił?
Jakby co to pospieszymy z pomocą!!!
Pozdrawiam
Sam w profilu nie masz namiarów na komunikatory, a innym wygarniasz, ze się nie komunikują w sugerowany sposób.Cytat:
Zamieszczone przez Michał
Drogi Michale. W ankiecie dotyczącej wieku forumowiczów można zauważyć, iż nie wszyscy mogą "na żywo" udzielać się w chat`ach, i dlatego krytyka tego typu wypowiedzi tych ludzi jest niektaktem. Co więcej, Twoje opiniowanie owych wypowiedzi niczego nie wniosło, przez co sama Twoja wypowiedź stała się bezcelowa (jak to określasz "żenująca")Cytat:
Uśmiechnj się czasem proszę, zanim zaczniesz krytykować innych
Tak, przypomina to trochę spotkanie towarzyskie, trochę kawiarniany stolik. Jestem tu prawie codziennie i sprawia mi to dużo radości. Czy taka powinna być forma forum? Czy bardziej dla poważnych dyskusji i wymiany poglądów na ważkie tematy? Niewątpliwie gdyby ograniczyć forum do ważkich zadań, liczba głosów i uczestników byłaby mniejsza. A tak, gdy pojawi się poważniejszy temat np. Kirkut w Baligrodzie, jest większa szansa na poważny odzew. Czyste prawdopodobieństwo, im więcej zdarzeń, tym więcej trafnych.Cytat:
Czy nie jest to fascynacja książką "Zapach Szkła" Andrzeja Ziemińskiego?
Moje młodsze dziecko tym się zaczytywało, a jest w podobnym wieku co Barnaba :lol:
Ja też z przyjemnością i uśmiechem przeczytałem :oops:
Długi
Jako mieszkaniec Twierdzy Poznań, wolę podziemia, czyste, pachnące historią.... od obsranych ulic po których łażą drechy. A Festung Posen, a nie Twierdza Poznań, napisałem tylko w proteście przeciwko pomijaniu tej części historii przez władze miasta, ludność itd. Powstanie Wielkopolskie - i owszem, są tematy poruszane, ale np budowa Twierdzy, walki przy dziełach fortowych itd itd......Nawet nagrobek projektanta tego wszystkiego został zdewastowany..... bulwersuje mnie to i ot co!Cytat:
Zamieszczone przez długi