Jestem załamany pierniczone pkp
kurde na 2 osoby w tą i z powrotem 400 zł za samo pkp jest inna opcja ale bym jechał 48 :lol: mi to pasuje ale moja luba sie burzy bo ze szczecina osobowymi byśmy jechali i w 2 strony na 2 osoby wychodzi 240zł nie całe to chyba jest różnica a ona tego nie chce pojąć bo 48 bedziemy jechać i weż tu człowieku wytrzymaj z kobitą :evil:
Re: Jestem załamany pierniczone pkp
Cytat:
Zamieszczone przez dyfre
bym jechał 48 ...... ale moja luba sie burzy bo ze szczecina osobowymi byśmy jechali ..... a ona tego nie chce pojąć bo 48 bedziemy jechać i weż tu człowieku wytrzymaj z kobitą :evil:
No chyba jednak na zbyt dużą próbę ją wystawiasz.
Lupino, nie złość. PKP sama sobie robi irytujący klimat. Jak pomyślę o rozdzieleniu PKP Regionalnych i PKP Intercity gdzie człowiek który kupił bilet na expres gdy wejdzie na pośpiech to jest traktowany jako gapowicz... konduktorzy sami się na to zrzymają i nieraz wolą przymknąć oko. Albo bilety na przewóz plecaka (2 lata temu) z czego PKP wycofała sie po dwóch miesiącach - sam przy konduktorze rozpakowywałem plecak na części pierwsze żeby nie zapłacić biletu bagażowego - istny cyrk. Takiego cyrku dawniej nie było. Albo ostatnio gdy Barnaba za przjazd Tanimi Liniami Kolejowymi zapłacił drożej niż za pośpiecha. Więc po takich "kwiatkach" mi też trudno oprzeć się wrażeniu że cele strategiczne i marketingowe w PKP opracowują głąby, które -jak odnoszę wrażenie- chyba pokończyły jakieś marketingi i same wożą swoje dupy chyba raczej niezłymi furami. Gdyby jeździli tą koleją i płacili jak normalny pasażer to inaczej by myśleli.
Fajny ten pakiet który podałeś i Wojażer, i Karnet wakacyjny.
Tylko patrząc na Karnet wakcyjny i rozkład jazdy za cholerę nie mogę pojąć czemu PKP chce zmusić Dyfre`go do jeżdżenia czterema pociągami (żeby zmieścić się w godzinach 00.00 - 24.00) zamiast mógłby dwoma na tej samej trasie w tej samej klasie, pal licho to że jeszcze będzie musiał dokupić jeszcze dodatkowo ze Szczecina do Choszczna przed północą. Chociaż już drogę powrotną załatwi spokojniej jeśli wsiądzie w pociąg o godz.4.07 w Sanoku.