Rezerwat Pustki wg mnie to jest to!
U Piotra na www.twojebieszczady.pl pjawiła się bardzo ciekawa wg mnie informacja o możliwości stworzenia rezerwatu Pustki na terenie nieistniejącej wsi Jawornik. Moim zdaniem to strzał w 10. Pomysł mnie zafascynował do tego stopnia, że już zgłosiłam się do pomocy. Dostałam od pomysłodawców jeszcze kilka adresów www.jawornik.beskidniski.pl i inne. Mam pomysł a może moglibyśmy pomóc w jego organizacji.
Odp: Rezerwat Pustki wg mnie to jest to!
lepiej rezerwat niz ktos mialby to kupic jak zernice...
4 załącznik(ów)
Klimaty Jawornika ...opowiem zdjęciami
Coś od Mikołajów ....
http://www.mikolaje.lublin.pl:1080/m.../jawornik.html
poszperajcie w galeriach ..... warto.....
zdjecia z imprez mikolajow sa wspaniale! ponoc te urodziny soltysa to kapitalne imprezy!! niestety na zadna sie jeszcze nie zalapalam, ale na bazie jawornickiej nie jedna noc sie spedzilo :)
a tak wogole to trzeba sie nacieszyc gadaniem na forum o jaworniku, bo jak zrobia rezerwat to bedzie to kolejny temat tabu jak moczarne ;) ;) ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
urodziny soltysa )
tak w kwesti wyjaśnienia >>>> Bubciu >>imieniny..... :-P, a imprezy faktycznie jedyne w swoi rodzaju... nie tylko dzięki Mikołajom, ale równiez, a może w szczególności dzięki gościom i uczestnikom.....
Tu nie chodzi aby zamykać teren ale żeby ludzi zachęcać do odwiedzania Jawornika. Chcą pokazać wszystko co jest im bliskie w tym miejscu i zrobić to w sposób jak najciekawszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Tu nie chodzi aby zamykać teren ale żeby ludzi zachęcać do odwiedzania Jawornika.
Hm... szkoda. To BYŁO FAJNE MIEJSCE:(
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Hm... szkoda. To BYŁO FAJNE MIEJSCE:(
Dlaczego było? Mi naprawdę podobają się te projekty przygotowane przez ludzi związanych z Orkiestrą i Jawornikiem. Właśnie przed chwilą prosiłam o pomoc znajomego, z też tego forum o pomoc. Byłabym wdzięczna gdybyś przedstawił mi swoje obiekcje. Mam nadzieję, że nie obawiasz się nadmiernej presji antropogenicznej na tę dolinę. Ostatnio cały czas zastanawiam się w jakim kierunku będą rozwijać się Bieszczady. Trochę ogarnia mnie przerażenie. Likwidacja rezerwatu aby powstał wyciąg, likwidacja części parku krajobrazowego aby powstał wyciąg i te przerażające projekty władz samorządowych robienia tam na każdym strumyku. Ten projekt jest inny.