Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc
dobry wieczorek:)
piszę pracę magisterską o Bieszczadach a dokładniej o wpływie przemian demograficznych na duchowy wymiar krajobrazu i baaardzo liczę na Waszą pomoc:)
co Was ciągnie w Bieszczady? jak Wam się wydaje dlaczego ludzie osiadają na stałe w tych górach? a może ktoś z Was przeprowadził się z jakiegoś innego miejsca w Polske właśnie w Bieszczady? jak Wam się wydaje, gdzie najchętniej osiedlają się ludzie w tych górach? a może dzieje się całkiem odwrotnie? może więcej ludzi opuszcza góry, ucieka z nich? jeśli tak to dlaczego? I kolejne pytanie: może ktoś z Was wyjechał z Bieszczadów?
to tak na rozgrzewkę :) to mój pierwszy dzień na forum. Rozkręcam się;) pozdrawiam
będę Wam wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki, uwagi, rady. Moja praca w Waszych rękach :)
Odp: Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc
Cytat:
Zamieszczone przez
Promyk :)
dobry wieczorek:)
piszę pracę magisterską o Bieszczadach
Witaj na forum, pewnie dość informacji posiądziesz od forumowiczów, bądź cierpliwa. Pozdrawiam.
Witaj na forum. Muślę, że dobre dusze cos tam Ci pomogą. Na początek radzę zająć się lekturą forum. Zapewne sama tu znajdziesz wiele odpowiedzi na swoje pytania.
Pozdrawiam
dziękuję za ciepłe przyjęcie :) właśnie zabrałam się do lektury forum i jestem pod wrażeniem:) faktycznie to forum to skarbnica wiadomości, materiałów :)
mimo tego liczę na Wasze opinie :)
pozdrawiam :)
cześć! ja też startuję na forum, ale w bieszczadach mieszkam od dziecka. życzę powodzenia. pozdrawiam:!: :!: :!:
Cytat:
Zamieszczone przez
Konio
cześć! ja też startuję na forum, ale w bieszczadach mieszkam od dziecka. życzę powodzenia. pozdrawiam:!: :!: :!:
cześć Konio, a gdzie plus minus mieszkasz w tych Bieszczadach ?
Witaj,podłączam się do pytania przedpiszcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Konio
Witaj Konio! jeśli od urodzenia mieszkasz w Bieszczadach to genialnie:) na pewno poczyniłeś pewne obserwacje. Kto w Bieszczady przyjeżdża, kto wyjeżdża? po co ludzie tam przybywają, dlaczego się osiedlają? A może masz jakichś sąsiadów, którzy pamiętają okres przesiedleń? mają jakieś ciekawe wspomnienia związane z Bieszczadami, ludźmi je zamieszkującymi sprzed kilkunastu, kilkudziesięciu lat?
czy według Was obiekty sakralne odgrywają jakąkolwiek rolę w krajobrazie Bieszczadów? powinno się je chronić?
pozdarwiam
już nie zamęczam Was pytaniami. no przynajmniej dzisiaj ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Promyk :)
czy według Was obiekty sakralne odgrywają jakąkolwiek rolę w krajobrazie Bieszczadów? powinno się je chronić?
To prowokacja czy tak sobie piszesz??:shock:
[/QUOTE]
Ja myślę, ze zanim powstały obiekty sakralne, góry były ok, gdy te obiekty były, tez nie szkodziło to krajobrazowi gór,tak się stało, ze w większości góry jakoś dychają bez tych obiektów. Na pewno obiekty wspomniane przez Ciebie nie maja wiele wspólnego z górami, choćby nie wiem jak wkomponowywały się w pejzaż. Jeśli przetrwały zawieruchy - oczywiście powinno się je chronić, najlepiej nie na koszt państwa a wiernych, korzystających z tych przybytków. Chętnie dorzucę zeta za prawo zwiedzania.