Odp: prośba do moderatora
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Proszę o usunięcie wpisu Chrisa z katalogu. Umówiliśmy się w ub roku, że stworzymy katalog publikacji poświęconych Bieszczadom.
Tak, racja, zrobimy porządek.
Wszelkie uwagi i pytania do katalogu proszę wpisywać w wątku technicznym na tamtym podforum - jest taki.
popieram prośbę przedpiszącej :))
Q ramach porządku proszę o przesunięcie wątku Fotozagadka cerkiew do wątku Znasz Bieszczady? Detale
Chciałbym się dowiedzieć za cóż to został zbanowany zbójnik-bieszczadnik? jakiegoż to niewłaściwego języka użył? Forumowicz wszedł dopiero na Forum, zadał eleganckie pytanie, w swoim drugim poście wyraz "niestosowny" wykropkował, chociaż tak w sumie... to nie wiadomo jakiego słowa chciał użyć! I jeszcze jedno... działał w afekcie.
Inni mogą pierdoły pisać nie w temacie wątku, nie kropkować wulgaryzmy i tutaj można przymknąć oko?... dziwna ta forumowa temida!
Uważam za stosowne przywrócenie usuniętego postu w "Chata w dziczy"i cofnięcie kary porządkowej dla zbójnika-bieszczadnika!
Krótki staż nie usprawiedliwia stosowania wulgarnych wyrazów,(pisanych nieortograficznie, ortograficznie też nie), co z tego, że wykropkowanych.Sam niedawno z tym walczyłeś. Tobie zwykła "dupa" przeszkadzała, a ten wyraz jest tak ciężkiego kalibru, że żadne wykropkowanie nic tu nie zmienia. Jesteś w Bieszczadach, to pij piwo, zamiast robić za adwokata diabła. ja popieram decyzję Moderatora.
Wyciąg z regulaminu forum:
Za szczególnie niepożądane uznajemy: (...)
3. niewłaściwy lub wulgarny język - 4 punkty;
4. personalne ataki lub obrażanie innych użytkowników - 5 punktów.
(...) Zebranie 7 punktów przez użytkownika wiąże się z zablokowaniem możliwości korzystania z forum na okres obowiązywania kary.
... czyli na 10 dni. Jako moderator nie widzę powodów do przywracania postów i cofania bana.
A jako użytkownik dodam, że po swoim pierwszym poście nowy kolega został potraktowany tak, jak na to zasłużył. Ale zamiast spróbować zrozumieć i np. obrócić sprawę w żart, strzelił focha. Afektem nie można usprawiedliwiać personalnych wycieczek ani rzucania mięsem, na dodatek w obraźliwym kontekście i nieortograficznie.
Edit - faktycznie, mój żart na temat liczby postów Piskala był niepotrzebny, więc przepraszam i usuwam jako offtop, podobnie wszystkie inne teksty nie na temat.
Uważam, ze długi staż takze nie. W ogóle żadne "długości" pobywania na forum nie mają w tej kwestii nic do rzeczy. I tyle!
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Krótki staż nie usprawiedliwia stosowania wulgarnych wyrazów,(pisanych nieortograficznie, ortograficznie też nie), co z tego, że wykropkowanych.
Tzn.że przy trochę dłuższym już można?
darkangel79
.;) czy to ważne przez jakie 'h' 'ch' się to pisze???
Ważne że h.. jest ch..em:razz:
I tutaj Piskalu musisz także dać swój głos?... toż to było pytanie tylko do moderatora (przeczytaj tytuł posta)!
[I]"Krótki staż nie usprawiedliwia stosowania wulgarnych wyrazów,(pisanych nieortograficznie, ortograficznie też nie), co z tego, że wykropkowanych. Jesteś w Bieszczadach, to pij piwo, zamiast robić za adwokata diabła."
Jaki wyraz?... ten zarzut to każdy adwokat (nie tylko diabła) by obalił (pomijam, że te Twoje określenie z obrońcą diabła nijak mi nie pasuje do mojego posta... ale tylko mi!!!).
No tak, u Ciebie jak Bieszczady to od razu... piwo, ale jednak smaku mi narobiłeś.
Tutaj koniec meczu, 1:1... na tym Piskalu skończmy konwersację bo zaraz zlecą się inni adwokaci i damy im wody na młyn.