Najlepiej mieszkać w ... ?
No własnie, gdzie najlepiej się zatrzymać? Nie chodzi o to czy wybrać domek, namiot, pensjonat czy hotel, bo każdy woli inny luksus, ale chodzi o MIEJSCE. Wetlina, Ustrzyki Górne, a może Wołosate? Pytanie kieruję do osób, które bywają lub też są w Bieszczadach, (no były przynajmniej 2 razy ;-) Ja jako żółtodziób docenię wszelkie sugestie. Wiadomo, chodzi nam o chodzenie, po górach ma się rozumieć, w miejsca fajne i ciekawe. Umówmy się, że Solinę już widziałam ;-)
Odp: Najlepiej mieszkać w ... ?
w bieszczadach najlepiej sie mieszka.......w drodze.
...drodze ? :-) Oczywista oczywistość, ale niestety nie dla wszystkich.
1. Muczne
2. Ustrzyki Górne
3. Wołosate
4. Wetlina
5. Przysłup
6. Cisna
7. Rajskie
8. Zatwarnica
9. Bukowiec
10. Terka
11. Krywe
!2. Komańcza
13 Duszatyn
15 Gdziekolwiek w Bieszczadzie
A tak naprawdę polecam Przewodnik Rewasza tzw. Brewiarz. Poczytaj i jedź gdzie uważasz....
Pozdrawiam i życzę wieli wrażeń
Miejsce,hm w Bieszczadach każde miejsce jest super,do listy Bertranda dodałbym jeszcze np Stebnik ,Bandrów,Skorodne ale to tylko dla tych co maja namioty chociaż niekoniecznie.Są jeszcze inne ale każdy z nas preferuje inne standarty wypoczynku
...Kalnicy.
Co się zresztą okaże.
Jadnak szukając taniego noclegu 2 tygodnie przed wyjazdem, który obejmuje "długi weekend" i Bieszczadzkie Anioły, wielkiego wyboru nie ma a Kalnica to miejscowość położona niedaleko Wetliny (140 mieszkańców;) Będzie bliżej do Cisnej na SDM.
Hmm myslalem o iinnej kalnicy tej blizej komanczy
ale coz bywa chodzic tez na ukranie jesrt cieawa wiosekcza tejze nazwy...
My mieszkaliśmy w Kalnicy k. Wetliny. Było kapitalnie, w kilka dni zeszliśmy Rawki, Połoniny, no i prosta droga na Sine Wiry. Polecam
Ja wybrałbym np Terkę. Dlaczego? Spokój, cisza - tak pośrodku między Soliną a Połoniną, Komańczą a Mucznym. Dobra baza wypadowa. Ale i na miejscu jest gdzie pochodzić - Tworylne, Sine Wiry, Otryt, Dolina Sanu. Takie jest moje zdanie.