Ze Szczecina w Bieszczady w tą niedziele 05.08.2007
Witam
Wybieram się w Bieszczady w tą niedziele. Słyszałem, że można dojechać w dwojaki sposób. Dojeżdżając do samego Przemyśla lub wysiadając już w Rzeszowie.
Który sposób jest lepszy? Jakie macie wrażenia z podróży?
Co polecacie do zwiedzeniach w okolicach Ustrzyk górnych?
A może ktoś się wybiera w ten dzień ze Szczecina w Bieszczady?
Pozdrawiam Wszystkich
palvch
Odp: Ze Szczecina w Bieszczady w tą niedziele 05.08.2007
Witam krajana. Ja jade tydzień po Tobie.
Sprawdzalem rozkłady i lepiej jest jechać do Rzeszowa, z R. do Sanoka (PKP) i z Sanoka dalej PKSem gdzie chcesz.
Do Przemyśla nie ma po co jechać.
Jeśli chcesz konkretne godziny odjazdów to moge Ci popołudniu podać.
Pozdrawiam
Potwierdzam słowa Chrisa80, zdecydowanie lepiej jechać do Rzeszowa.
Istnieje także opcja numer trzy, mianowicie autobus dalekobieżny relacji Kołobrzeg - Sanok. Ta opcja posiada niestety wady - trzeba dojechać do Kołobrzegu i to dwukrotnie, raz po bilet na wybrany termin, a potem na autobus, dodaktowo bilet kosztuje dość drogo.
Potwierdzam słowa poprzedników najlepsze jest połączenie kolejowe do Rzeszowa. Najlepiej by było gdybyś do Rzeszowa dojechał rano ponieważ o godz. 5.00 i 8.00 odjeżdzają bezpośrednie autobusy do Ustrzyk Górnych.
Pozdrawiam!
Można także wynająć awionetkę na lotnisku w Goleniowie i zatematować sie Na lotnisko pod Rzeszów...:)
Tudzież Autostop...Rekord trasy Goleniów Wetlina => 36h niestety nie moj znajomego...
A serio to pocią do Rzeszowa i dalej busami albo autostopem...
"Przemyślaninem" to ja jechałam 28/29 lipca z M....do Rzeszowa (ponad 15 godzin). Pozdrawiam. Tarnina
stopem to się kiedys jeździło... w 16 godz. kiedyś przejechałem... ale to inne czasy były... a wracając do tematy to prawdopodobnie będę jechał ale w poniedziałek w okolice UG. a tylko jedno miejsce będzie bo z moimi pannami jadę :grin:
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
"Przemyślaninem"
:roll: nie polecam tego pociągu, zimą dwa lata temu miał 700min opóźnienia, w tamtym roku odcinek Katowice - Rzeszów przejechałam na stojąco bo nie było miejsc(przez kolonie) w Sylwestra nawet na stojąco nie było miejsc a wiele razy było tak że ludzie mało co a usiedli by mi na kolanach. Jeżdżę nim co miesiąc bo nie mam zbytniego wyboru. :neutral: :-? Czasami lepiej pojechać z przesiadką we Wrocławiu lub Krakowie.
Dzięki Wszystkim za info!!!
Skorzystam z waszych rad i wybiorę się przez Rzeszów.
prawdopodobnie w poniedziałek 06-08 (no chyba że jeszcze w niedzielę wieczorem) będe pomykał przez całą Polske w Biesy (okolice UG) :grin: tzn z zachodniopomorskiego. i zdaje się że jedno miejsce będę miał wolne więc jeśli ktoś... no i jeśli temu ktosiowi dwie gadające moje panny przeszkadzać nie będą...
pozdrawiam