Bieszczady-tatry bicie rekordu linku wi-fi
witam ! nie wiem czy to dobry dzial ale zaryzykuje !
We wrzesniu ekipa www.wififorum.pl wybiera sie w Bieszczady aby bić rekord polski linku wi-fi i pierwsze połączenie chcemy nawiązać połonina wietlinska - tatry, wiem ze widać tatry z połoniny wietlinskiej przy dobrej pogodzie (akorat ta nie jest wymagana do tego przedsięwzięcia bo w ruch pojda GPSy) ale mam pytanie do znawców gor ;) który szczyt tatr jest ze tak powiem najbardziej widoczny z bieszczad ( chodzi mi o wybicie szczytu jakiejs tam gory w tatrach wzgledem bieszczad), najlepiej zeby bylo to jak najbardziej "ucywilizowana "gora bo trzeba troche sprzetu na nia wytachac ;) a moze jest lepsze miejsce w bieszczadach z kyorego widac tatry lepiej ?
prosze o pomoc i zapraszam na wieczorne ognisko po sukcesie ktory naapewno osiagniemy ;)
Pozdrawiam !
Odp: Bieszczady-tatry bicie rekordu linku wi-fi
Ponoć widać Gerlach. Ponoć widać Tatry Bielskie.
właśnie "ponoć" potrzebna mi pomoc kogoś kto potrafi rozpoznać te górki rzutem oka ;) najlepsza by była góra o małym stopniu trudności i po polskiej stronie tatr ;) czekam na dalsze rozwiniecie tematu i pozdrawiam !
Skontaktuj się z: Wojtkiem Krukarem, Franiem Adamczykiem z BdPN lub Wojtkiem Wesołkinem z CIT w Sanoku. wątpię aby ktoś Ci tu odpowiedział.
zasiegnelem rady u wyzej wymienionych panow, najlepiej widoczny szczyt z polonin jest lomnica po slowackiej stronie tatr ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
phantom22
zasiegnelem rady u wyzej wymienionych panow, najlepiej widoczny szczyt z polonin jest lomnica po slowackiej stronie tatr ;)
Hmm nie prościej byłoby napisać, że chcesz zareklamować swoją imprezę.
Proszę Admina o dodanie jeszcze takiej fajnej ikonki, turlającej się główki. Sądzę, żeby taka właśnie buźka najlepiej podsumowała tę naszą dyskusję.
Generalnie rekord został już pobity :) No chyba że ten rekord chcecie również pobić. Ale wtedy Bieszczady <-> Tatry będzie zbyt małą odległością.
Jakby nie liczyć mamy jakieś 200 km w linii prostej.
Tu nie chodzi o zadna reklame, po prostu kol. chcial sie dowiedziec i sie dowiedzial. Diekujemy za pomoc, a co do rekordu to zostal pobity ale nie w Polsce :P a my przy okazji chcemy sie takze spotkac, powymieniac poglady i napic sie zimnego piwka. Goscie mile widziani ;)
dokładnie, rekord został pobity ale nie w Polsce, to będzie nasze pierwsze podejście i zmierzenie sie z tym "wi-fi" , mysle ze to będzie test który utwierdzi wszystkich ze jesteśmy specjalistami jeżeli chodzi o fale radiowe ;) no dobra chcemy sie dowartościować :mrgreen: pozatym spotkanie sie społeczności wififorum.pl i wymiana poglądów,doświadczeń itp. nic nie chciałem reklamować tylko pomyślałem ze to forum będzie dobry miejscem na zadanie tego pytania , i dostałem odpowiedz która chciałem i pozdrawiam panów z Bieszczadzkiego Parku Narodowego którzy z mila chęcią nam pomogli ;)ps. juz wiem dlaczego przemyskie forum ma ten sam silnik :)
Cytat:
Zamieszczone przez
phantom22
We wrzesniu ekipa
www.wififorum.pl wybiera sie w Bieszczady aby bić rekord polski linku wi-fi i pierwsze połączenie chcemy nawiązać połonina wietlinska - tatry
(...) zapraszam na wieczorne ognisko po sukcesie ktory naapewno osiagniemy ;)
Czy możesz podać jakieś szczegóły techniczne? Kiedy konkretnie to się odbędzie?