VII KIMB 2008 - zgłaszanie lokalizacji, harmonogram przygotowań
Zauważyłem niezwykłe ożywienie "w temacie" KIMB. Zatem jako wybrany przez Was na ubiegłorocznym kongresie "Prezydent Forum" przejmuję sprawy w swoje ręce.
Termin mamy już ustalony: 16-18 maja 2008 r. Obrady główne: 17/18 maja. I to się nie zmieni.
A teraz proszę o zgłaszanie - w tym wątku tematycznym oraz do końca bieżącego roku - uzgodnionych z gospodarzem (koniecznie !) propozycji lokalizacji VII KIMB w ww. terminie.
Możemy sobie (także w tym wątku) podyskutować, zgłaszać wątpliwości, podawać wszelkie "za" i "przeciw", pytać się wzajemnie i sobie odpowiadać, etc., etc.
Ale to jeszcze nie będzie głosowanie, a jedynie "kampania przedwyborcza".
I tym się zajmiemy, jak powyżej napisałem, do końca roku.
A w styczniu (przez cały miesiąc) zrobimy sobie na Naszym Forum głosowanie w celu wyboru lokalizacji KIMB.
Jawne. Jednak ograniczone tylko do tych zalogowanych członków Naszej Społeczności, którzy:
1) w chwili głosowania będą mieli na Forum nie mniej niż 50 postów,
2) zadeklarują (uczciwie, przed samym sobą), że naprawdę chcą uczestniczyć w VII KIMB i tylko jakiś kataklizm (urodziny albo zgon, ślub albo rozwód, itp.) byłby w stanie im to uniemożliwić.
Oczywiście powyższe ograniczenie odnosi się tylko do "czynnego" prawa wyborczego, a nie samego uczestnictwa w KIMB. Tego ostatniego nie będziemy chyba limitować - kto zechce, ten przyjedzie.
Dla potrzeb głosowania otworzę nowy wątek tematyczny. Ja to uczynię. I proszę mi "nie wychodzić przed orkiestrę". Osobiście też policzę Wasze głosy, eliminując osoby niemające na koncie 50 postów oraz osoby w sposób podejrzany w ostatnich dniach nabijające sobie "licznik". I osobiście ogłoszę rezultat wyborów miejsca KIMB.
Może zresztą głosowanie okaże się niepotrzebne - np. wtedy, gdy zgłoszona zostanie tylko jedna proponowana lokalizacja. Przypominam, iż osoba zgłaszająca powinna bezwzględnie posiadać akceptację gospodarza.
A od lutego 2008 r. otworzę znów nowy temat, a mianowicie listę obecności na VII KIMB. Będziemy tam zgłaszać siebie samych i osoby towarzyszące.
Tyle co do mojej roli organizacyjnej. Oczywiście równolegle można (i trzeba) będzie inicjować tematy dotyczące porządku obrad VII KIMB, jego części oficjalnej i nieoficjalnej, towarzysko - konsumpcyjnej. Ale tu już zdaję się na Waszą inwencję - na Forum jest kilku doskonałych wodzirejów, znacznie lepszych ode mnie. :-)
Odp: VII KIMB 2008 - zgłaszanie lokalizacji, harmonogram przygotowań
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
jako wybrany przez Was na ubiegłorocznym kongresie "Prezydent Forum" przejmuję sprawy w swoje ręce.
Popieram Cię i zgadzam się z Tobą w 100%.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Popieram Cię i zgadzam się z Tobą w 100%.
No, powiedzmy w 99,9%.
Ja się troszeczkę pomyliłem - wybraliście mnie bowiem nie na "ubiegłorocznym" KIMB (jak pomyłkowo napisałem), lecz na tegorocznym VI KIMB w maju 2007 r.
Pisząc "ubiegłorocznym" wyprzedziłem nieco czas. Który i tak szybko biegnie - ani się obejrzymy, a już będziemy "obradować" na VII KIMB.:grin:
Myślami jesteśmy już w maju.
Zgłaszam Zajazd Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych.
Rozmawiałem właśnie z Jackiem. Gospodarze nie tylko zgadzają się na KIMB w tym tereminie, ale
Cytat:
(...) są szczęśliwi i zapraszają. Sala czeka. Można już teraz przyjechać i sprawdzić. Trzeba tylko odgarnąć śnieg, który cały czas sypie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Zauważyłem niezwykłe ożywienie "w temacie"
Ładny tekst, napisałeś się, napisałeś - tylko po co? :) Skoro już wszystko ustalone i nawet wynika z tegoż postu. Chce Ci się jakieś głosowania i inne bzdety robić w tej sytuacji?:mrgreen:
Piotrze, jesteś ... malkontentem.
I niech to wystarczy za komentarz. Masz chyba dziś zły dzień - podobnie jak niedawno Prezes PiS, gdy sugerował swoim byłym zastępcom zrzeczenie się mandatów sejmowych.:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Piotrze, jesteś ... malkontentem.
Zawsze byłem:-D
Ale malkontenctwo w tymże wynika jedynie z troski o kwestie formalne. Ot, zrobiłeś ustawiony "przetarg" na miejsce KIMB i tyle. I nie myśl że w związku z tym Ci odpuszcze i nie powiadomie CBA ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Zawsze byłem:-D
Ale malkontenctwo w tymże wynika jedynie z troski o kwestie formalne. Ot, zrobiłeś ustawiony "przetarg" na miejsce KIMB i tyle. I nie myśl że w związku z tym Ci odpuszcze i nie powiadomie CBA ;)
Ależ skąd ?!
Możesz zgłosiić jakąś inną lokalizację niż podana przez Andrzeja 627 (wcześniej uzgodnioną z gospodarzem obiektu). Zostanie w styczniu poddana pod jawne głosowanie, które przecież na bieżąco będziesz śledził.
Wcześniej, do końca roku, możesz nas wszystkich do swojej propozycji przekonywać. I to Ty stoisz w uprzywilejowanej sytuacji - masz bowiem dar pisania. Kiedyś nazywano to "lekkim piórem", teraz chyba "miękką klawiaturą"...:razz:
A ewentualne wątpliwości niech rozstrzygnie sejmowa komisja śledcza !:razz:
Wydaje mi się, że możemy przyjąć, iż wszelkie propozycje miejsca kolejnego KIMB-u, zgłoszone przed terminem ustalonym przez SB, są tylko "głosami w dyskusji wstępnej". Dlatego też proponuję nie sugerować się nimi.Ażeby trochę zaś namieszać..marzy mi sie jakoweś miejsce dzikie..z dala od większych skupisk ludzkich...a Pod Caryńską ...miło jest wpadać...tak przy okazji.