Bieszczadzki Puchar Paralotniowy 2008
Już po raz trzeci rusza podniebny wyścig „Bieszczadzki Puchar Paralotniowy „
Najlepsi paralotniarze górscy będą ścigać się o tytuł najlepszego pilota crosscountry na niebie Bieszczadzkim.
Wyścig rusza 1 kwietnia i przez 6 miesięcy zawodnicy będą latali nad naszymi głowami aż do ostatniego dnia września. W tym roku piloci będą mogli latać nad południowa granicą i napewno padnie wiele rekordów w kierunku słowacji. Ja trzymam kciuki za miejscowych wyjadaczy oby nie mieli okazji lądować na terenie Bieszczadzkiego Parku i zawsze wracali na czas do domu :) Liczymy na piękne fotki z lotu ptaka i wspaniałe wyniki.
Panowie!! powodzenia
zawsze wierny kibic.. qsqs
Odp: Bieszczadzki Puchar Paralotniowy 2008
No i czad! Elegancka inicjatywa.
Gdyby tylko jeszcze ta potworna machineria nie powodowała katastrof ekologicznych na terenie Bieszczad to byłaby już w ogóle "Ameryka". :)
A na serio, zawsze mnie ciągnęło, żeby popróbować fruwania na glajcie. Może jak się naoglądam to mnie zmobilizuje do tej próby. :D
Powodzenia "fruwacze"! :D
Mija trzeci miesiac najwiekszej imprezy lotniczej w Polsce. Jak do tej pory nie zawodza Bieszczadzcy piloci. Jak widac na zapisach gps-ow staraja sie wszyscy jak moga aby omijac strefe BPN.
zobaczcie na :www.bpp.info.pl
info: extrema.wp.pl
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20649/paralotnia_130.jpeg (fot. bieszczady.pl)
Do końca Bieszczadzkiego Pucharu Paralotniowego 2008 pozostało zaledwie 27 dni. Dla jednych to może dosyć sporo, jednak z punktu widzenia zawodników rozpoczęła się gonitwa o każdy, nawet najmniejszy punkt do klasyfikacji generalnej.
Po 150 dniach latania nad Bieszczadami na pierwszej pozycji znajduje się Wacław Kuzło z Prowing Team, który w sześciu najlepszych lotach zdobył 258 pt. Na drugiej pozycji z niewielką starta 65 pt jest Mariusz Witlański także z Bieszczadzkiego „Prowing Team”
Trzeci w klasyfikacji generalnej... jest rekordzista Bieszczadów w najdłuższym locie, niebezpieczny do ostatniego dnia zawodów Michał Warda z ‘Karpaty Paragliding Team’ (133 pt)
Na wyróżnienie zasługuje jedyna latająca w BPP kobieta Sylwia Grzybowska z Karpaty Paragliding Team , która w zawodach zajmuje 13 miejsce walcząc na równi z Panami.
Ranking BPP na dzień 1.09.2008
1. Wacław Kuzło - Prowing - Lesko - 258,10
2. Mariusz Witlański - Prowing - Lesko - 175,08
3. Michał Warda - Karpaty Paragliding Team - Kielnarowa 133,81
4. Borys Chojnacki - Prowing - Dwerniczek - 132,68
5. Damian Guzik - Prowing - Tarnawa Dolna - 113,89
6. Arkadiusz Sabat - Prowing - Lesko - 102,22
7. Krzysztof Rogowski - Karpaty Paragliding Team - Lisów - 97,36
8. Przemysław Szukalski - Prowing - Ustrzyki Dolne - 71,83
9. Grzegorz Wawrzkiewicz - Born To Fly - Rzeszów - 62,64
10. Paweł Grzybowski - Karpaty Paragliding Team - Przemyśl - 60,34
11. Wacław Warda - Born To Fly - Kielnarowa - 56,12
12. Zbigniew Kawa - Born To Fly - Biała - 54,19
13. Sylwia Grzybowska - Karpaty Paragliding Team - Przemyśl - 51,93
14. Kuba Suchecki - Zagórz - 42,32
15. Bogdan Rejman - ParaTeam - Nowa Sarzyna - 30,33
16. Grzegorz Wnuk - Karpaty Paragliding Team - Radom - 23,84
17. Marcin Jędrzejek - Karpaty Paragliding Team - Rzeszów - 22,02
18. Kazimierz Stasiak - 14,33
19. Bartłomiej Kądziołka - Prowing - Ustrzyki Dolne - 9,76
20. Adam Panek - 5,58 -
21. Wojtek Rybka - ParaTeam - Nowa Sarzyna - 4,68
22. Artur Kuziora - ParaTeam - Stalowa Wola - 4,65
zapraszam do galerii - Mistrzostwa Ukrainy - Borżawa
http://picasaweb.google.pl/www.bgse.pl/BorAwaBorzhava#
oraz
http://mareksamojeden.pl/galeria/thumbnails-64.html
u nas dyrekcja zabrania a 50 cm za granica po ukrainskiej stronie - te same gory, a nawet ladniejsze - juz mozna latac ;)
co innego samochody na szczytach ale tu chodzi mi tylko o latanie
-na komentarze typu: to tam sobie latajcie nie odpowiadam ;)
pozdrawiam
życzę pogody! Powodzenia!
Cytat:
Zamieszczone przez
payonk
Filmiki urocze - cudne ukraińskie drogi :-)
To musiała być wspaniała impreza, jak widać na zdjęciach - również towarzysko :-)
B.
no tak - tylko skonczyla by sie malym miedzynarodowym skandalem - bo ja nie pije alkoholu ;)
i koledzy baaaaardzo przepraszali Ukraincow, ze u nas sa normalni ludzie, tylko ja jeden taki jestem dziwny ;)
a slonina i tak mi smakowala - bez wodki
Cytat:
Zamieszczone przez
freebies
Na wyróżnienie zasługuje jedyna latająca w BPP kobieta Sylwia Grzybowska z Karpaty Paragliding Team , która w zawodach zajmuje 13 miejsce walcząc na równi z Panami.
Jak sobie radzi obecnie nasz "Rodzynek"? Trzymam kciuki za dzielną Sylwię. Będę od 28 września wpatrywać się bacznie w bieszczadzkie niebo ...