-
Kwiaty
-
Odp: Kwiaty
ta wyspa to chyba cos a la raj na ziemi;-)
-
Ulubione miejsce mlodych chinskich par na miesiac miodowy...
-
Znam tylko niektóre z nich :
fot. 1 - miłorząb japoński
fot. 3 - strelicja zwana "Ptakiem Raju"
fot. 9 - to najpiekniejsze drzewo świata (Delonix Regia)
Chcę tam być... :smile:
-
-
Z tym miłorząbem to Milena chyba lekko przesadziła, ale kwiatek piękny. Właśnie powróciłem z naszych lasów po małym niedzielnym wypadzie. Człowiek sie zachwyca i podnieca buławnikiem mieczolistnym, obrazkami alpejskimi, a tu Jarek zapodajesz foty z tropików i nic nie jest mi znane. Chyba czas ruszyć dupsko i pojechać w ciepłe kraje.
-
Marcin,
Ja jestem pod wielkim wrazeniem wiadomosci Twoich i innych czlonkow forum dot. botaniki Bieszczadow, ale trudno znac wszystko. Mam cicha nadzieje, ze kiedys bede mogl tez zachwycac sie zywa roslinnoscia Bieszczadow, ale poki co pozostaja mi wasze posty, i dzieki za to.
Na pierwszym zdjeciu na pewno nie jest milorzab. Fakt, ze to na zdjeciu to tez drzewo, i gesto obsypane przepieknymi kwiatami, ale lisciaste i nawet nie pretenduje do iglastego. Znajomy botanik niestety rowniez nie potrafil go zidentyfikowac...
Jarek
-
A w ogole to podziekowania dla Mileny za informacje. NB znajomy napisal, ze na zdj. nr 3:
http://img60.imageshack.us/my.php?image=10ht4.jpg
jest roslina zwana Heliconia Aurantia, ponoc bliska krewna strelicji i bananow - czy ktos ma moze atlas botaniczny i moglby to zweryfikowac?