Obelisk UPA w okolicy Chryszczatej
Witam, mam pytanie, czy może ktoś coś wie na temat tego obelisku UPA w okolicy Chryszczatej? Gdzie on sie dokładnie znajduje, i czy go łatwo odnaleźć. Ja wiem tyle co jest napisane na www.twojebieszczady.pl, aha....czy tam istniało jakies schronisko? z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrowienia
Odp: Obelisk UPA w okolicy Chryszczatej
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Witam, mam pytanie, czy może ktoś coś wie na temat tego obelisku UPA w okolicy Chryszczatej? Gdzie on sie dokładnie znajduje, i czy go łatwo odnaleźć.
Misiek - bardzo łatwo. Celowo nie podałem dokładnej lokalizacji - być może niepotrzebnie - ale mam pewne obawy, czy aby tak nie jest lepiej (dla obelisku).
Schronisko w tym miejscu jest zaznaczone na WIG-ówce chyba.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Misiek - bardzo łatwo. Celowo nie podałem dokładnej lokalizacji - być może niepotrzebnie - ale mam pewne obawy, czy aby tak nie jest lepiej (dla obelisku).
Rozumiem, poszukam jakoś samemu;)
Piotrze, a czy mógłbyś coś więcej o tym schronisku powiedzieć?
Pozdrowienia
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Rozumiem, poszukam jakoś samemu;)
Poszło na priv.
Co do schroniska nic nie wiem - Jabol mi zwrócił na niego uwagę. Podejrzewam jednak że poza miejscem na mapie ciężko coś wygrzebać w literaturze - przynajmniej ja nie spotkałem.
Czy chodzi o jakieś niegdysiejsze schronisko ?
czy aktualnie działające "na lotnisku" ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
Czy chodzi o jakieś niegdysiejsze schronisko ?
czy aktualnie działające "na lotnisku" ?
raczej o niegdysiejsze, wymienione jest ono na starych Wig-ówkach, teraz sam zastanawiam się, w którym miejscu ono mogło być, szukam jakiejś wzmianki o nim w literaturze, ale jak na razie cisza;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Obelisk jest opisany w sieci, jest dostępna relacja jak do niego trafić. Też celowo nie podaję miejsca, ale bynajmniej dlatego, że uważam ten obiekt za niegodny odwiedzenia przez bieszczadnika. Polityka nie powinna się mieszać do piękna Bieszczad. Pzdr!