Foto-zagadka...z haczykiem :)
Witam,
Coś ruch na forum niewielki ;) Na długi weekend chyba "wszyscy" wybyli.
Dlatego na rozruszanie, dla tych szczególnie co wyjechac nie mogli, kolejna zagadka.
Pytanie brzmi: jaka to miejscowość? Ponieważ jednak to byłoby trochę za proste, druga część pytania wygląda następująco: co na tym zdjęciu jest nie tak? :)
Jako nagrodę główną proponuję ustną pochwałę od Prezydenta podczas I KIMB w Dwerniku;) W przypadku, który niewątpliwie pod uwagę wziąć należy, tj.gdyby to sam Prezydent pierwszy zadanie rozwikłał - oklaski z owacją na stojąco od pozostałych uczestników w/w imprezy ;)))
Pozdrówka :)
Piotr I Zagadkowy ;))
Re: Foto-zagadka...z haczykiem :)
Wygląda mi to na Krywe, z wkomponowaną nieistniejącą zabudową.
SB
Ciekaw jestem, kto i kiedy zgadnie.
Moje "pudło" wyniknęlo chyba m.in. z tego, że mnie teraz, niecałe dwa tygodnie przed wyjazdem w B., już wszystko się z Krywem kojarzy. Podobnie jak młodym chłopakom wszystko się kojarzy z ... (wiadomo czym) .
Pozdrawiam. Z satysfakcją udzielę pochwały Zwycięzcy (jeśli będzie na Kongresie).
SB
Dodam jeszcze, ponieważ może druga część pytania sugeruje istotne "mahlojki", że nie - zdjęcie jest autentyczne, nie ma tu żadnego fotomontazu, został natomiast zabrany jeden charakterystyczny dla miejsca element, czyli być może druga część pytania, aby było ścislej, powinna brzmieć: czego tu brakuje?
Piotr
Wygląda mi to na widok na Nowy Łupków ale zabic sie za to nie dam.
Pozdrowienia
beata
>>ale zabic sie za to nie dam.
I słusznie robisz :)))
Pozdrowienia
Piotr
Ale czy ten "brakujący" element to został zabrany w sposób naturalny (np. przez mieszkańców, jakaś niedawna rozbiórka, itp.), czy to Ty go ze zdjęcia usunąłeś (a zatem jednak fotomontaż) ?
Pozdrawiam
SB
A nie, nie - jeżeli brakujący element, to stanu obecnego oczywiście, czyli ja go sobie "zabrałem". Może to i tez fotomontaż? Niech bedzie :)
Piotr
II część pytania - rozwiązanie
Jest w załaczniku, nazwę miejscowości podam wieczorem, chyba, że ktos mnie mam nadzieję ubiegnie. Budowla charakterystyczna, styl - nie ma zreszta drugiej takiej w Bieszczadach. Postaram sie kolejnym razem o zagadki bardziej charakterystyczne dla bieszczadzkiego krajobrazu.
Zdrowia
Piotr