Odp: "Moje Bieszczady" KSU
jasne ze znam!! jeden z moich ulubionych :) zwlaszcza pierwszy raz kiedy go uslyszalam milo wspominam -- przelazilam przez plot na koncert KSU (bo byl platny) i plot od drugiej strony okazal sie duzo wyzszy niz myslalam i spadlam jakiemus gosciowi na glowe ;) gdy juz sie pozbieralismy z ziemii dolecialy do mnie slowa piosenki "swiat sie konczy w sokolikach..." jak tu nie polubic takiej piosenki???
a nad zagadka sie nigdy nie zastanawialam.. pod modrzewiami zwykle szukalam maslakow nie cerkwi;) acz ciekawa to jestem baaardzo, musze poprzegladac stare zdjecia, moze gdzies jakis modrzew sie czai!
Cytat:
Zamieszczone przez
wtak
"...stara cerkiew pod modrzewiem..." to hiperbola, czy jednak jest pierwowzór takiej cerkwi... .
To chyba tylko Siczka wie :-) Ja niestety mam alergię na "nowe" KSU, ta piosenka niestety też wydaje mi się obrzydliwie popowa i grafomańska :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Ja niestety mam alergię na "nowe" KSU,
czyli jest jakies stare KSU?
Jest rockowa wersja tej piosenki, wcześniejsza. A cerkiew chyba konkretna, za dużo szczegółów jest wymienionych.
... San jest taki płytki,gdzie Beniowej ..
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
czyli jest jakies stare KSU?
Jasne :-) Stare KSU to KSU z albumów "Pod prąd" czy "Ustrzyki", czyli konkretne punkowe granie, a nie jakieś plumkanie dla komercyjnych stacji :/
...a jest nowe? ... to już nie jest KSU... tylko jakaś popierdółka... kto to widział punka grać w rytm krainy łagodności ;-)... hehe... Bubo podobnie miałem na takim jednym koncercie... tyle że straciłem spodnie, zostały na płocie... ale wino się nie wylało... ani gul...
ja mam trzy ulubione ich piosenki: "moje bieszczady", "za mgla" i "jabol punk" :) to sa stare czy nowe???
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
...... Bubo podobnie miałem na takim jednym koncercie... tyle że straciłem spodnie, zostały na płocie... ale wino się nie wylało... ani gul...
cale tam zostaly?? ;) czy jakies ich kawalki??;)
a ja zawsze na tych koncertach spotykalam fajnych ludzi, zawsze mi ktos wino postawil albo wpuscil gdzies bokiem jak nie mialam kasy (albo nie doniosl jak spadlam na glowe ;) )
i tylko raz dostalam z glana w twarz, ale to na takich koncertach sie chyba nierzadko zdarza... ale przez 2 tygodnie to wygladalam mocno nieciekawie, zwlaszcza ze pare dni wczesniej pocielam sobie policzek sistiema ;) az dziw ze mnie wtedy nigdzie nie zwineli za sam wyglad ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ja mam trzy ulubione ich piosenki: "moje bieszczady", "za mgla" i "jabol punk" :) to sa stare czy nowe???
Jeśli uwzględnić moją miarę, to tylko "Jabol punk" jest stary ;)
a nie uważacie, że KSU w całości to 8-) zwykła zwała i PRL-owski kicz?