Rawki + troszke zwiedzania ciekwaych miejsc
Witam!! W niedziele wybieram się na Małą i Wielką Rawkę. Chciałabym wiedzieć, z której strony jest łatwiejsze podejście bo jeszcze tam nie byłam a idą ze mną osoby, które nie są zaprawione w tego typu wycieczkach. Chciałabym również dowiedzieć się gdzie na trasie z Rzeszowa w Bieszczady można pozwiedzać jakieś ruiny albo inne zabytki. Z góry dziękuje za pomoc!!:-)
Odp: Rawki + troszke zwiedzania ciekwaych miejsc
Idź od przełęczy. Po drodze Sanok, Zagórz (ruiny klasztoru), Lesko. Czasu braknie. Pozdrawiam.
Witamy na forumie.
Masz po drodze dwa fajne ruiniska, oba przy drogach Sanok - Lesko wspomniany już klasztor obok Zagórza oraz zamczysko SOBIEŃ w Załużu.
Tylko jeden myk, leżą przy dwóch różnych drogach biegnących po obu stronach Sanu. Posiadając mapę bez problemu znajdziesz.
A na Rawki proponuję idź Działem, trasa łatwa a pod względem widokowym godna polecenia.
dziękuje za podpowiedzi. Działem to troszkę za długa trasa bo idą ze mną ludzie, którzy mogą nie dać rady i się o nich troszkę martwię. A jaką pogodę przewidujecie na jutro bo dziś nie jest za ładnie
Jeśli ludzie, którzy idą z Tobą będą pierwszy raz w Bieszczadach to możesz zabrać do Załóża, są tam ruiny zamku Sobień, następnie pokazać zaporę w Solinie, potem muzeum etnograficzne w UD.
Witaj.
Na rawki proponuję wyjście z przełeczy, koło bacówki. Wyjście dość strome ale krótkie. A jeśli będzie mało zawsze można pójść na Krzemieniec. Górki proponuje zrobić najpierw, a potem w drodze powronej zwiedzanie.