-
Busy w Bieszczadach
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów :smile:
Jako że jestem tu po raz pierwszy jeszcze nie do końca potrafię się poruszać po forum :oops: być może wątek, który założyłam już niejednokrotnie się pojawiał ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania :???: W Bieszczadach będziemy po raz drugi , ale niestety będąc w zeszłym roku we wrześniu przez cały nasz pobyt lało :( więc nasze wyprawy były raczej samochodowe niż piesze... i właśnie z tego powodu, że widoków nie było żadnych
wybieramy się z 4 letnim synkiem w czerwcu ponownie w Bieszczady;) , zakwaterowanie mamy w Lutowiskach, ale chcemy pochodzić po (chyba) standardowych szlakach takich jak Połonina Wetlińska, Caryńska itp. z tymże nie chciałabym wchodzić i schodzić tym samym szlakiem ... i stąd moje pytanie : czy jeśli weszlibyśmy szlakiem żółtym z Przełęczy Wyżnej do Chatki Puchatka a zeszlibyśmy szlakiem czerwonym do Berehów Górnych byłaby szansa załapać jakiegoś busika????? czy powinnam skombinować wcześniej jakieś namiary ??? albo szlak czerwony na Smerek a zejście żółtym do Wetliny ale znowu jak się dostać na parking pod czerwony :(
Wdzięczna za pomoc :)
Pozdrawiam :grin:
-
Odp: Busy w Bieszczadach
Witam!
Napisz w jakich dniach wybieracie się w Bieszczady i czy macie zamiar pozostawić w Lutowiskach swoj samochod i poruszac sie tylko za pomoca busow czy myslicie dojezdzac samochodem na szlak np. na Brzegi pod zejscie z czerwonego z Wetlinskiej, dostac sie busem pod zolty, wejsc na Wetliska i zejsc czerwonym do samochodu?
-
Witam Kelly :)
W Bieszczadach będziemy od 11.06, samochodem chcemy podjechać tak jak piszesz pod czerwony dostać się na żółty i zejść czerwonym do autka :) niestety muszę organizować czas pod dzieciaczka :) a na żadnej mapie nie ma zaznaczonych czasów przejść asfaltem lub chociażby w km :( więc nie jestem pewna czy Młody da sobie radę...
-
Wiec wybieracie sie w terminie, ktory obejmuje dluzszy weekend, na ktory przypada swieto. Nie bedzie to jeszcze w pelni sezon letni ale w tych dniach napewno spodziewany jest w Bieszczadach najazd turystow. Robi sie coraz cieplej, wiec nie macie sie co martwic o asfalt, napewno beda jezdzic busy wiec planujcie trasy, zostawiajcie samochod w miejscu docelowym, lapcie busa, podjezdzajcie na szlak no i w gore. Nie ma sie wiec co martwic o busy, napewno beda jezdzic. Zycze milego wypadu no i aby pogoda tym razem w pelni Wam dopisala.
Do zobaczenia na szlaku.
-
Super :)
wielkie dzięki za podpowiedź :)
Pozdrowionka i być może do zobaczonka ;)
-
Gość w kapeluszu jeździ zawsze(w tym tygodniu widziałem go kilka razy na tej trasie),ale w długiego łikenda to ich więcej będzie jeździło busikami.Jak chcesz namiary na "kapeluśnika" to pisz do mnie na pw.
-
wiem ze trase wokol polonin robi codziennie p.Slimak niestety nie mam na niego namiarow tel.najlatwiej spytac w Bazie Ludzi z Mgly,dodatkowo wiem ze kilka busow odjezdza codziennie spod ABC ok godz 7 rano.pisze oczywiscie caly czas o wetlinie
-
Witajcie.
Jeżdżą oba busy w sezonie (Pan z piórkiem w kapeluszu oraz Jan Ślimak).
Zazwyczaj na trasie Wetlina - Ustrzyki Grn. Jeśli ktoś potrzebuje to mam namiar na Janka Ślimaka, u którego można też przenocować.
Pozdrawiam.
-
W sezonie, w tym podczas weekendu Bozego Ciala, busow bedzie od groma. Glownie na trasie Wetlina - Ustrzyki Grn, ale czasem pewnie pojedzie cos w strone Cisnej.
Sprostowanie ;-)
Busy nie jezdza codziennie o 7 spod sklepu ABC. Jezdza spod tego sklepu (i spod kosciola) przez caly dzien. Oczywiscie jak sa turysci...
-
A to przepraszam za wprowadzenie w blad,chociaz w zeszlym roku w lipcu tak startowalem