Rzeszowski lokal kontaktowy
Wczoraj byliśmy z Maniem w nowym rzeszowskim pubie, który otworzył nasz kolega Jurek, a prywatnie kuzyn Jacka i Sebka z ZpC. W lokal włożył dużo pracy i serca, nie mówiąc już o ogromnym wkładzie finansowym . Zaproponował , aby organizować u niego raz lub dwa razy w miesiącu bieszczadzkie piątki. Knajpka jeszcze nie ma nazwy, a mieści się na rogu ulicy Króla Kazimierza i Joselewicza 6 ( z chodnika wchodzi się schodkami w dół ). Fajnie by było aby wlaśnie u Jurka mogli się spotykać w Rzeszowie wszyscy miłośnicy gór.
Odp: Rzeszowski lokal kontaktowy
sprawdzim... sprawdzim...
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Wczoraj byliśmy z Maniem w nowym rzeszowskim pubie, który otworzył nasz kolega Jurek, a prywatnie kuzyn Jacka i Sebka z ZpC. W lokal włożył dużo pracy i serca, nie mówiąc już o ogromnym wkładzie finansowym . Zaproponował , aby organizować u niego raz lub dwa razy w miesiącu bieszczadzkie piątki. Knajpka jeszcze nie ma nazwy, a mieści się na rogu ulicy Króla Kazimierza i Joselewicza 6 ( z chodnika wchodzi się schodkami w dół ). Fajnie by było aby wlaśnie u Jurka mogli się spotykać w Rzeszowie wszyscy miłośnicy gór.
A ma to jakiś chociaż troszkę górski klimat?
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
A ma to jakiś chociaż troszkę górski klimat?
spoko... naniesiemy błota:) klimat trzeba stworzyć... Każdy kto studiował bareologię wie że bareolog dokonuje rozpoznania baru czy "pubu" walką:)
Wykonał ja robotę rozwiedczika i nie stwierdziłem śladów błota na eleganckich płytkach podłogowych. Znaczy się Jabola jeszcze nie było.
Lokal jest piwniczno- ceglasty i mógłby pełnić rolę kontaktowego gdyby udało się trochę go dostosować.
Np muza prądowa (AC/DC) nie sprzyja klimatyczności.
Szkoda że Tarnina nie odpowiada na moje PW bo może udałoby się coś więcej osiągnąć , jedno jest pewne - sprzyjający lokal jest potrzebny.
Mało bywam na forum , dlatego odpowiadam teraz. Lokal dopiero się tworzy, właściciel ma bieszczadzkiego ducha, a klimat można stworzyć, bowiem tworzą go ludzie. Nie może zrobić w Rzeszowie lokalu tylko pod Bieszczady, ale w wyznaczone dni ( co jest do uzgodnienia ) napewno będzie tam wyłącznie bieszczadzka muza :) Pierwsze spotkanie w bieszczadzkich klimatach zaproponował Jurek na 17 lipca od 19.00. Aha, lokal posiada projektor.
To dobrze że lokal posiada projektor. Już jest plus.
Natomiast proponowany termin (17lipca) wypada w piątek, a więc dzień gdy ludzie mają spakowane plecaki i suną w stronę górek, mając na uwadze wyższość połonin nad piwniczkami.
Dużo lepszym terminem byłaby np środa czyli 15 lipca. Łatwo zapamiętać, można świętować rocznicę zwycięstwa (grunwaldzkiego) i nie koliduje to łikendowymi planami.
Jest ktoś chętny ?
Z przyjemnością wpadnę na herbatkę :) Termin w środku tygodnia jest zdecydowanie lepszy od piątkowego, kiedy to bądź się już wyjeżdża, bądź do wyjazdu szykuje. Dodatkowym plusem takiego terminu jest dużo większy spokój w każdej knajpce i dzięki temu smog ledwo zipie i nie nokautuje klientów zaraz na wejściu.
Środa to dobry termin, dopisuję się do listy obecności.
Wszelkie propozycje przekażę Jurkowi i myślę,że nie będzie z tym problemu :) Ja też chętnie się z Wami spotkam. Pozdrówka.