Witam! Przeglądając niektóre wątki doszedłem do wniosku, że może warto byłoby stworzyć taki temat. Czy znacie jakieś zwyczaje co do baz studenckich i nie chodzi mi tu tylko głównie o bieszczadzkie ale ogólnie ujęte studenckie bazy.
Wersja do druku
Witam! Przeglądając niektóre wątki doszedłem do wniosku, że może warto byłoby stworzyć taki temat. Czy znacie jakieś zwyczaje co do baz studenckich i nie chodzi mi tu tylko głównie o bieszczadzkie ale ogólnie ujęte studenckie bazy.
Bardzo miły zwyczaj: kubek ciepłej herbaty na przywitanie. Łopienka rządzi pod tym względem - nigdzie nie ma takiej aromatycznej mięty jak tam :) A w chatkach na nic specjalnego się nie natknęłam.
brak ciszy nocnej, duza szansa na calonocne spiewy przy ognichu, poznanie sympatycznych ludzi, spanie gdzie popadnie i w tym kątku ktory sie wydal sympatyczny (a nie tylko w jakis wydzielonych miejscach), picie ze wspolnego kubka i jedzenie z jednej michy :)
fajne obyczaje panują w zimie, ja uwielbiam ciszę całodobową:)
To zależy:Cytat:
W Łupkowie też tak jest.
1.Jak się tam przychodzi podczas trwającej większej imprezy to częstują czym innym niż herbata, ale też w płynie.
2. Przychodząc w dużej grupie (ponad 10 osób) nic nie dostaliśmy - w tym wypadku absolutnie nie dziwię się Gospodarzowi.
Uderz w stół...
Jako, że zacząłem to się podzielę skromnym doświadczeniem :)
REGETÓW
Fajnie położona baza, ale zasuwanie pod to Kozie Zebro to trochę miażdzy. Zwłaszcza z plecakiem kg>35. Da sie posiedzieć, fajni bazowi ale jakoś ta droga mnie ogranicza w myśleniu ;)
RADOCYNA
Dla mnie nr 1. Koniec Świata, wolność i swoboda. Ludzie niesamowici, Klimat ogniskowy - rewelacja.
CHATKA MALUCHA
Jedna z lepszych. Darmowa tylko trzeba coś narąbać. Fajne odludzie ale też warto zwrócić uwagę, że raczej dla ludzi z wewnątrz. Chociaż poimprezować się da.
ZAWADKA
Ludzie fajni, uśmiechnięci zawsze pogadają. Ale przy drodze i czasami auta wjezdzają:( Ale ogólnie fajnie
ZYNDRANOWA
Za klimat 10/10. Rzeszów lubi imprezować. Fajna atmosfera i nawet jak nie ma się piwa to się znajdzie :) Super tam jest.
STYKI
Dla mnie też super. Kibelki bez kotar :) i to ciągłe wołanie EJJ jestam kto. Super miejsce