Dwuosobowy wypad w dzicz :)
Hej
Sprawa jest prosta - dwuosobowy wypad w najblizszych dniach w bieszczady na pare dni. Bieszczady od strony cywilizowanej znam w wiekszosci, jednak z ta dzika czescia nie bylo mi dane sie zapoznac az tak dobrze. Chcialbym jakas przyjemna dzicz, moc pochodzic po gorach i do tego jakis nocleg dla dwoch osob. Nie musi to byc sam srodek wielkiego lasu, ale chcialbym zeby bylo to jednak z dala od lipcowego tlumu. Dobrze by bylo gdybym mogl gdzies zostawic samochod przy miejscu noclegu. Szukalem czegos podobnego na forum, jednak wszystko to ogolniki bez konretow :(
pozdrawiam
Odp: Dwuosobowy wypad w dzicz :)
Na forum o tym miejscu się pisało..
http://krywe.webpark.pl/noclegi.html. Może nawet autem tam uda Ci się dojechać ;-)
Witaj na forum
Ja mógłbym polecić Ci to: www.bieszczady.osa.pl
Według mnie pasuje do twojego opisu.
Ja mógłbym polecić Ci to: www.bieszczady.osa.pl
Według mnie pasuje do twojego opisu.
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Lepiej zostawić auto na górce i zejść. Przejezdność zależy od pogody. Zjedziesz, spadnie deszcz i nie wyjedziesz:-P
Miejsce na dzikie wypady idealne.
Pozdrawiam
Długi
Hej
Nie bardzo dociera do mnie informacja dot. samochodu - moze to efekt wczesnej pory jeszcze :) Z tego co rozumiem to dojechanie do tego gospodarstwa / wsi wiaze sie ze zjazdem z gory po jakiejs niezbyt pewnej drodze, tak? :) Jezeli mialbym zostawic gdzies auto, to gdzie? Niechcialbym zeby auto zniknelo albo zostalo rozszarpane przez stado niedzwiedzi ;-)
Jeśli chodzi o gospodarstwo agroturystyczne w Krywe to nie polecam. Okolica jest rzeczywiście przepiękna, tylko niestety gospodarze nie są zbyt uprzejmi.
pozdrawiam
Polecam hotelik w Tarnawie Niżnej - już lada chwila będzie czynny.
Ceny za nocleg nie 150. zł, ale od 25 do 30. A pokoje z łazienkami, i inne luksusy. Parking nie strzeżony, ale pilnie obserwowany przez straż graniczną i okolicznych mieszkańców. Autobus tu nie dojeżdża. Cisza, spokój, granica ukraińska parę kroków dalej, piękna okolica, dolina Sanu - a jak ktoś ma ochotę na wypady w wyższe partie Bieszczadu, to wystarczy zjechać 5. km. do Mucznego, zostawić samochód na parkingu przed hotelem i wyruszyć na Bukowe Berdo, i dalej.
Wszystkiego dobrego
Cytat:
Zamieszczone przez
garbaty_pawel
Hej
Nie bardzo dociera do mnie informacja dot. samochodu - moze to efekt wczesnej pory jeszcze :) Z tego co rozumiem to dojechanie do tego gospodarstwa / wsi wiaze sie ze zjazdem z gory po jakiejs niezbyt pewnej drodze, tak? :) Jezeli mialbym zostawic gdzies auto, to gdzie? Niechcialbym zeby auto zniknelo albo zostalo rozszarpane przez stado niedzwiedzi ;-)
Nawet przy ładnej pogodzie zjazd do Krywego bywa ryzykowny. Auto można zostawić przy stokówce. Nie na drodze tylko obok. Będzie bezpieczne; dzikie ciężarówki z drewnem nie jeżdżą po "parkingu".
Wieś Krywe obecnie liczy 1 gospodarstwo. Przy tak licznych sąsiadach mieszkanie na Krywem kształtuje specyficzne cechy charakteru. Nikt nie będzie z uśmiechem pytał czy Ci jest dobrze i może chcesz herbatki. Znam osoby, którym to nie odpowiada. Odbierają to jak Berbardyn. Znam takich, co od lat przyjeżdżają kilka razy w roku. Ja należę do tych drugich. Nie polecam Wam Krywego. Ale jest to jedno z niewielu miejsc naprawdę na uboczu. I warte odwiedzenia nie tylko przechodząc.
Pozdrawiam
Długi
Tak, okolica naprawdę piękna!