Odp: IX KIMB- rozkład jazdy
dobry pomysł Piskalu z tym uporządkowaniem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
u sąsiadów cisza
U sąsiadów faktycznie cisza, ale jest tam jeszcze propozycja piątkowej wycieczki do Lwowa, ale na razie jeszcze nie wiadomo "co" i "za ile". Aby znowu nie było, że "storpedowałem" Lwów, jako pierwszy zadeklarowałem chęć uczestnictwa. Magda tez chce pojechać do Lwowa.
Czyli mamy jeszcze:
-Wyjazd do Lwowa (piątek)
-Wręczenie KIMBowych plakietek- obrady plenarne.
Dla niektórych pewnie przerażające wydaje się tyle "WUKI w WUCE"! Uspokajam-jak wszystko gładko się złoży i tym razem uda mi się osobiście zawitać na KIMB,postaram się tylko troszkę,troszeńkę pozanudzać.Pieśni satyryczno-turystyczno-bieszczadzkie wychodzą spod pióra Piskala i to one w wiadomym wykonaniu mogą ( i powinny! ) uszy tam obecnych pocieszyć!
WUKI w WUCE nigdy dość,a co do dalszej cześć to zgadzam się z Tobą i to w 100%,jeżeli chodzi o teksty no a o wykonaniu to nie wspomnie:)
Jako jeden z punktów Piskal wymienł :
Cytat:
- Pokaz zdjęć z Ukrainy....
Przygotuję więc taką prezentację, która będzie trwała od 40 min - do max 60 pod roboczym tytułem Bieszczady bez granic
Jeśli będzie obecna któraś z osób ze wspólnych wyjazdów, wówczas poprowadzimy ją wspólnie.
Dlaczego "Bieszczady bez granic" ? Po pierwsze , bo ten obszar mnie bardziej interesuje niż dalsze pasma.
Po drugie, bo jest to forum bieszczadzkie a aktualna granica jest zbiegiem przypadków a nie rzeczywistym podziałem.
Marzy mi się aby na takie spotkanie zaprosić któregoś z kolegów zza wschodniej granicy, takiego bieszczadnika w wydaniu ukraińskim.
Bynajmniej nie po to aby snuć dywagacje pseudo-historyczne, ale po to aby pełniej pokazać wschodnią stronę medalu.
Co Wy na to ?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Jako jeden z punktów Piskal wymienł :
Przygotuję więc taką prezentację, która będzie trwała od 40 min - do max 60 pod roboczym tytułem Bieszczady bez granic
Jeśli będzie obecna któraś z osób ze wspólnych wyjazdów, wówczas poprowadzimy ją wspólnie.
Dlaczego "Bieszczady bez granic" ? Po pierwsze , bo ten obszar mnie bardziej interesuje niż dalsze pasma.
Po drugie, bo jest to forum bieszczadzkie a aktualna granica jest zbiegiem przypadków a nie rzeczywistym podziałem.
Marzy mi się aby na takie spotkanie zaprosić któregoś z kolegów zza wschodniej granicy, takiego bieszczadnika w wydaniu ukraińskim.
Bynajmniej nie po to aby snuć dywagacje pseudo-historyczne, ale po to aby pełniej pokazać wschodnią stronę medalu.
Co Wy na to ?
Moim skromnym to bardzo zacny pomysł.
Bardzo dobry pomysł, ale...
Pojawia sie problem-wizy szengeńskie. Dla Ukraińców to chyba spory wydatek. Już pomijam to jak są traktowani w tym Lwowie:evil:
A może zaprośmy Kubę z Czarnohory?Ale to nie Bieszczady
Don Enrico pomysł jast świetny. Spojżenie z ich strony jest tak odmienne od naszego, że do dziś jestem zauroczony obrazem, którm zostałem obdarowany podczas wizyty w tamtych stonach. Ten pejzaż stał się przyczynkiem do mojego powrotu wędrowania gdzie oczy poniosą