Gdzie mozna się wyciszyć i odpocząć?
Witam.Temat jak w tytule poszukuję miejsca gdzie mogę przez 2 tygodnie w wakacje odpocząć, zależy mi zeby było to miejsce dyskretne nie przepełnione przez turystów z ładnymi widokami jakimś laskiem i strumykiem badź rzeką.Coś gdzie można odpocząc od całego zgiełku cywilizacji.Ja znalazłem dwie miejscowości Przysłup, Dołżyca.Prosił bym o podpowiedź jakiś wiosek które mają w swojej ofercie noclegi a najlepiej żeby było jeszcze wyżywienie i co sądzicie o moich dwóch wyborach.Będą odpowiednie? Pozdrawiam
Odp: Gdzie mozna się wyciszyć i odpocząć?
Wola Michowa-dojście od Komańczy,ew Szwejkowo u Krysi Radosowej warunki tam może nie są jakieś wypasione ale jest ok-dostęp do tras od Komańczy -czerwony szlak z Woli Michowej też czerwony a od Krysi wyjście na Słowację
Witaj na forum.
Takich pytań było mnóstwo, wystarczy przejrzeć forum, a nie zakładać wciąż nowe wątki. Np. tutaj (moja odpowiedź na Twoje pytanie w poście nr 3) http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=5872
Tylko wszystko zależy kiedy jedziesz, bo w sezonie (lipiec-sierpień) to wszędzie jest dużo ludzi.
Powiem szczerze ze nie zalezy mi na pokonywaniu szlaków, bardziej na zaszyciu się gdzies i podziwianiu przyrody, ewentualnie jakieś paru kilometrowe spacerki.Obejrzałem sobie miejsca które mi poleciłeś i wydają sie całkiem sympatyczne, dzięki.Na pewno będę czekał na dalsze sugestje i z zaciekawieniem studjował forum.Co od siebie możesz powiedzieć o Przysłupi i Dołżycy jak i o Woli Michowej oraz Szwejkowie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mitsu
Powiem szczerze ze nie zalezy mi na pokonywaniu szlaków, bardziej na zaszyciu się gdzies i podziwianiu przyrody, ewentualnie jakieś paru kilometrowe spacerki.Obejrzałem sobie miejsca które mi poleciłeś i wydają sie całkiem sympatyczne, dzięki.Na pewno będę czekał na dalsze sugestje i z zaciekawieniem studjował forum.Co od siebie możesz powiedzieć o Przysłupi i Dołżycy jak i o Woli Michowej oraz Szwejkowie.
Szczerze? Nic, te miejscowości znam albo ze słyszenia, albo tylko przejeżdżałem, przez nie. Od kilku lat jeżdżę we wschodnie Bieszczady i nasze marszruty też kierujemy bardziej na wschód.
Sękowiec wydaje się na razie najlepszym wyborem wiesz jak wyglada sprawa w domku nadleśnictwa z zakwaterowaniem, to znaczy jakie warunki i atmosfera bo czytam że mają pokoje 1 osobowe i możliwość pełnego wyżywienia.
Różne domki w różnych cenach, podsyłam link. Żarło we własnym zakresie, w domkach jest kuchenka, ale na porządny obiad można iść do Hotelu do pobliskiej Zatwarnicy. Nie trzeba być tam zakwaterowanym. Naprawdę dobre obiady.
http://www.sekowiec.net/
Znam tą stronę zapoznałem się z nią bardziej mnie jednak interesuje ta oferta tylko nie mogę nic wiecej znaleźć w internecie może ktoś pomoże.
Domek Myśliwski w Sękowcu Nadleśnictwa Lutowiska, tel.(013) 461-08-18
Położony w Parku Krajobrazowym Doliny Sanu, niedaleko osobliwość przyrodnicza: wychodnie skalne.
16 miejsc w 1, 2 i 3 osobowych pokojach z pełnym węzłem sanitarnym, oraz 2 osobowy apartament. Wyżywienie na miejscu (śniadanie/kolacja: 10zł, obiad: 15zł).
Obiekt znajduje się 500m od przystanku PKS Sękowiec.
Cennik:
od 45zł + VAT/doba za osobę. Dzieci do lat 7 gratis.
Ja trochę oftopicznie.. Czy dałoby się w twoich wypowiedziach stosować znaki przestankowe? Bardzo trudno się czyta wypowiedź, która jest pisana ciurkiem. Będzie łatwiej.
A co do zapoznania się z ofertą - może zadzwoń tam i zapytaj..
Nie można. Trzeba jechać gdzie indziej. W wielu nizinnych i wyzynnych rejonach Polski można zaznać jeszcze spokoju. Polecam bory i lasy Wielkopolski i Dolnego Śląska.