A dokładnie woda na niej mnie interesuje.
Jak to z jej zdobyciem będzie?
Z góry dziękuję
Wersja do druku
A dokładnie woda na niej mnie interesuje.
Jak to z jej zdobyciem będzie?
Z góry dziękuję
Słabo, bardzo słabo :mrgreen:
Na Płaju przy stacji meteo poprosiliśmy to nam dali trochę. Byłem tam dwa razy idą cod Wołowca do Magury Żydowskiej i wody niet :-D
Aha dzięki, to nie za dobrze...
A taka woda ze stopionego śniegu co po zimie pozostał to nie za dobra czy można spokojnie po przegotowaniu?
Ja tam zawsze miałem na Borżawie dużo wody ...... tej lecącej z nieba.
A tak poważniej to rzeczywiście słabo z wodą, Występują wprawdzie źródełka (poza głównymi traktami) ale są bardzo skąpe, zanikające w innych porach roku.
Ale zawsze pozostaje możliwość zjechać wyciągiem w dół, nabrać wody (jeszcze lepiej piwa) i wyjechać z powrotem na górę.
Wyciągiem???gdzie? :razz:już mi się podoba
Wyciąg chodzi z Filipca (obok wodospadu Szypot) w stronę Magury Żydowskiej (podaję z głowy orientacyjny kierunek)
I idzie go nie w sezonie narciarskim odpalić z góry?;-))a potem z dołu, to nawet ważniejsze;-)))
To jest wyciąg orczykowy, więc działa tylko w sezonie narciarskim.
Chyba niezbyt precyzyjna jest odpowiedź którą udzielił krz.prorok
Wystarczy spojrzeć na zdjęcie poniżej z ubiegłego roku. To chyba nie był sezon narciarski ?Cytat:
To jest wyciąg orczykowy, więc działa tylko w sezonie narciarskim.
I ten wyciąg...? to na pewno jest orczykowy ?
Da się pić. Szału smakowego nie ma, ale jak zrobisz herbatę, czy zupę, to nie ma obaw. Zresztą jak Cię przyciśnie pragnienie, to sama zobaczysz :)
Niemniej jeśli piszesz o stopionym śniegu, to wydaje mi się, że chcesz jechać niebawem, więc myślę, że w tym okresie może nie być tak strasznie z wodą. Tzn. nie byłem na Borżawie, ale jeśli są/były tam jakiekolwiek źródełka (jak koledzy wyżej piszą), to właśnie w tym okresie jest duże prawdopodobieństwo, że będą czynne.