14 dni pieszo po Bieszczadach
Czesc wszystkim forumowiczom , chcial bym poprosic o pomoc w rozpisaniu marszruty na 14 dni po naszych pieknych Bieszczadach . Noclegi nejlepiej namiot w malych malo znanych miejscowosciach . Jesli chodzi o kondycje nie ma najmniejszych problemow jestem zawodowym zolnierzem a do tego sportowcem . Jestem z Zielonej Gory wiec bede dojezdzal albo pks albo pkp ale zakonczyc wyprawe chcial bym w miescie o dobrze rozwinietym wezlem komunikacji pkp , pks. Bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje. Moze juz ktos ma jakies rozpiski i chcial by sie podzielic . Wycieczka ma byc extrem :)
Odp: 14 dni pieszo po Bieszczadach
Cytat:
Zamieszczone przez
D.I.A.Z
Czesc wszystkim forumowiczom , chcial bym poprosic o pomoc w rozpisaniu marszruty na 14 dni po naszych pieknych Bieszczadach . Noclegi nejlepiej namiot w malych malo znanych miejscowosciach . Jesli chodzi o kondycje nie ma najmniejszych problemow jestem zawodowym zolnierzem a do tego sportowcem . Jestem z Zielonej Gory wiec bede dojezdzal albo pks albo pkp ale zakonczyc wyprawe chcial bym w miescie o dobrze rozwinietym wezlem komunikacji pkp , pks. Bardzo prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje. Moze juz ktos ma jakies rozpiski i chcial by sie podzielic . Wycieczka ma byc extrem :)
To lubię :-)
Witaj na forum!
No możliwości, jak zwykle w biesach, tysiące.
Byłeś już w Biesach?
Wybierasz się sam, czy w grupie?
Wolisz szlaki, czy poza?
Cytat:
Zamieszczone przez
D.I.A.Z
..a ja tego w ogóle nie rozumiem
takie extrem że inni musza pomagać
a gdzie satysfakcja z samotnie zaplanowanej i zrealizowanej przygody?
Jeśli
Cytat:
Wycieczka ma byc extrem :)
to rób żadnej rozpiski, nie kupuj żadnej mapy, ani innych gepesów.
Po prostu przyjedź do Leska, zarzuć plecak i ruszaj. Tu w Lesku znajdziesz już szlak który poprowadzi Cię w tą niepowtarzalną krainę odkrywając kolejne odsłony.
Nie bierz zegarka ani kompasu, tylko otwórz oczy idąc przed siebie.
Niemożliwe ?
Dasz radę.
Od Sokolnik halsować do Łupkowa ;)
Zagórz - Gruszka - Dział Dziurdziowski - Ropy - Gabry Wierch - Kiełczawa - Berdo - Huczek - Huczwice - Chryszczata - Przeł. Żebrak - Jaworne - Wołosań - Przeł. Przysłup - Żubracze - Hyrlata - Rosocha - Roztoki Górne - Okrąglik - Płasza - Rabia Skała - Hrubki - Kremenaros - Wielka Rawka - Mała Rawka - Przeł. Wyżniańska - Połonina Caryńska - Przeł. Przysłup - Nasiczne - Dwernik Kamień - Zatwarnica - Hulskie - Krywe - Tworylne - Obłazy - Otryt - Chata Socjologa - Lutowiska - Berdo - Michniowiec - Bystre - Jaworniki - Żuków - Bandrów Narodowy - Badiów - Steinfels - Kiczera Stebnicka - Oratyk - Krościenko - Ustrzyki Dolne
Powodzenia :D
w Bieszczadach jeszcze nie bylem , ale nie chcial bym isc oklepanymi szlakami . Majac rodzine pozostawienie wszystkiego lacznie z tel kom nie wchodzi w gre :P . Isc chce sam bo wyczytalem juz ze psa nie ma sensu zabierac chyba ze sianko na mandaty extra wezme . Chcial bym zeby ta moja " wyprawa" wygladala tak ze spanie 99% w namiocie , malo znane szlaki przez wioseczki itp . prosze odp na priv . A co do planowania nie bede sie sugerowal w 100% jest to moja pierwsza taka wyprawa wiec chce sie dowiedziec co warto czego nie , jak planowac co brac pod uwage np: poprosil bym o jakies namiary na konkretne mapy Bieszczad itp :)
A no i zapomnialem ze interesuja mnie tez przesiedlone wioski opuszczone przez ludzi :) slyszalem o tym i chcial bym zobaczyc byly one zamieszkane przez " bojków"
Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania zostały już na forum udzielone i to wielokrotnie. Poszukaj, a dowiesz się dokładnie "co warto czego nie , jak planowac co brac pod uwage (...) namiary na konkretne mapy Bieszczad itp".
A trasę Ci niżej Misieg rozpisał, powodzenia :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Zagórz - Gruszka - Dział Dziurdziowski - Ropy - Gabry Wierch - Kiełczawa - Berdo - Huczek - Huczwice - Chryszczata - Przeł. Żebrak - Jaworne - Wołosań - Przeł. Przysłup - Żubracze - Hyrlata - Rosocha - Roztoki Górne - Okrąglik - Płasza - Rabia Skała - Hrubki - Kremenaros - Wielka Rawka - Mała Rawka - Przeł. Wyżniańska - Połonina Caryńska - Przeł. Przysłup - Nasiczne - Dwernik Kamień - Zatwarnica - Hulskie - Krywe - Tworylne - Obłazy - Otryt - Chata Socjologa - Lutowiska - Berdo - Michniowiec - Bystre - Jaworniki - Żuków - Bandrów Narodowy - Badiów - Steinfels - Kiczera Stebnicka - Oratyk - Krościenko - Ustrzyki Dolne
Powodzenia :D
dołożyłbym jeszcze coś z okolic Jaworca, oraz Sianki przez Halicz, Rozsypaniec i Kińczyk (ale to nielegalne :-), chyba, że jak jesteś żołnierzem, to się dogadasz ) i powrót przez torfowiska granicą na północ