Odp: Biwak nad wodą - szukam
W Prełukach oficjalnie nie ma pola (nikt nie dzierżawi) ale stan jest b.dobry.Wiata elegancka,kibelki w dobrym stanie,trawa ok (brak badyli).Ale uważaj na studnie od południowej strony,i na żmije.To zawsze było spokojne pole,dość rzadko odwiedzane,ale w chaszcz doskonały rzut beretem ;)
Niezmiennie polecam hotelik na Tarnawie; tutaj jest wszystko czego potrzebujesz. Pole namiotowe tuż przy rzeczce, doskonałe warunki pod każdym względem - także możliwość cywilizowanej kąpieli, niskie ceny, koniec świata, no i granica z Sanem pełnym rybek dosłownie o parę kroków.
Ceny - jak na Bieszczady - dramatycznie niskie.
Cisza i ten zapach palonych w kotłowni drew... I ten szum strumienia...
Browar napisał :
Cytat:
Ale uważaj na studnie od południowej strony,i na żmije
Wiem, raz z kumplem poszliśmy po chrust i .... zapadł się pod ziemię.
Znaczy wpadł do studni, ale na szczęście bez żmij.
Hmm...Jasiel, ale to niestety już kawałek na zachód od Komańczy.
Cytat:
Hmm...Jasiel, ale to niestety już kawałek na zachód od Komańczy.
To nic że na zachód od Komańczy. Ale jakie są aktualne możliwości, bo jakiś czas temu opowiadano mi że namioty zostały przepędzone stamtąd przez leśników (straszących mandatami) którzy w sąsiedniej budce mieli "konferencję naukową".
Tam jet oficjalne pole więc to jakaś legenda.Tylko trzeba dymać 4,5 km pieszkom,ale miejsce genialne.Jak ci nie przeszkadza "na zachód" to polecam równie świetne miejsce - miejsce bazy namiotowej w Regetowie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Jak ci nie przeszkadza "na zachód" to polecam równie świetne miejsce - miejsce bazy namiotowej w Regetowie.
Mocno na zachód :D
Jak najbardziej zapraszam na bazę. Rozbijamy ją już 26 czerwca. Oczywiście, miejsce, w którym baza jest rozbijana, jest dostępne przez okrągły rok jako pole biwakowe.
Jedna tylko subtelna uwaga... W czasie funkcjonowania bazy - w lipcu i sierpniu, obowiązuje tam bezwzględna prohibicja...
W Dwerniku oficjalnie nie ma pola nad Sanem ale ludzie się rozbijają. Latrynka stoi przy drodze. Dwa sklepy w pobliżu. Jeżeli szukasz spokoju na odludziu to może być problem, bo po drugiej stronie ulicy jest stanica hufca Pabianice i harcerze dość często przychodzą nad San.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
To nic że na zachód od Komańczy. Ale jakie są aktualne możliwości, bo jakiś czas temu opowiadano mi że namioty zostały przepędzone stamtąd przez leśników (straszących mandatami) którzy w sąsiedniej budce mieli "konferencję naukową".
Nie widzę lepszego miejsca.
Dużo spokoju, niewielki strumyk, miejsca na ognisko, dwie wiaty + drewniany "namiocik", nieopodal toaleta, może się nawet okazać ze przy dłuższym pobycie będziesz tam sam. Ja bym mógł tam siedzieć wiekami.