Odp: KIMB 2011 - przypinki
Można wybrać albo przypinkę albo otwieracz? Czy produkowany będzie tylko jeden z tych przedmiotów?
zamawiam: szt 2
Długi z Joanną
Bieszczaddddddddddd?
Nie dzięki;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Bieszczaddddddddddd?
Nie dzięki;-)
Krysiu! Tyle razy tu to już wałkowaliśmy... Bieszczad i Bieszczadów - obie formy są poprawne, dlatego zawsze używam formy "Bieszczadu", "Bieszczadzie" i.t.d. mimo, że joorgowi się to nie podoba ;)
Pozdrawiam
Taką nazwę dla tego spędu ktoś kiedyś wymyślił i póki oficjalnie jej nie zmienimy to tak zostanie. Mi też się taka forma mniej podoba niż ta druga, ale trudno. Nie roztrząsajmy już tego po raz kolejny. Bardzo bym prosił o skoncentrowanie się w tym temacie na samych przypinkach, bo jak będzie chaos i się pomylę w zamówieniach to będzie wstyd (dla mnie). Dziękuję z góry.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Bieszczaddddddddddd?
Krysia, albo Ty jesteś bardzo złośliwa, albo leniwa, albo nie wiem co tam jeszcze
Główny tekst plakietki nawiazuje do plakietki pierwowzoru z I KIMB-u (http://www.twojebieszczady.pl/kimb.php). Już to kiedyś tłumaczyłem przy okazji dyskusji na temat plakietek (widocznie było to baaaardzo dawno temu), a poza tym obie formy Bieszczad i Bieszczadów są poprawne.
Dla mnie Bieszczad nie istnieje;-)
Barszczu mi to raz a dobrze przetłumaczył;-)
Ja piszę Bieszczadów, ale co to ma za znaczenie? Te plakietki (otwieracze) mają mieć wartość li tylko sentymentalną. Nie mąć Krysia, nie ma już kategorii Malkontent Roku.