Wyprawa - "zaplecze logistyczne" ;)
Witam wszystkich, w przyszłym tyg wybieram sie PO RAZ PIERWSZY w Bieszczady ( UG, Wetina, Smrek, połoniny - czyi "plan obowiązkowy: ), chciałbym zapytać o kika spraw (tyko sie nie śmiać) :
1. Czy z zakupami i uzupełnieniem prowiantu będzie problem w miejscowościach UG, Wetlina i innych "wypadowych"
Na obiad, czy kolację z piwkiem gdzieś sobie skoczę, ale już np śniadanko we wasnym zakresie (nie chcę wykupować śniadania)
2. Czy połączenia autobusowe/busowe rzeczywiście pokrywają się z rozkładem w necie ? Jadę samochodem i po przejściu trasy będę musiał wrócić po niego a nie chciałbym robić w tył zwrot i w dół. Czy może odpuścić wyjazdy samochodem i wszędzie poszurzać się PKS-em ?
3. Tankowanie - czy po dugiej trasie (jadę z północy Warszawy) lepiej np w Sanoku uzupenić bak (Pb 95) , czy będą czynne stacje - ale z normalnymi cenami.
4. Górskie "maniery i zachowanie" dzień dobry na szlaku - to wiem, a co jeszcze - żebym nie panął jakiejś większej gafy ;)
Z góry dzięki za odpowiedzi - każda rada mile widziana. Pozdrawiam Towarzycho :)
Odp: Wyprawa - "zaplecze logistyczne" ;)
Cytat:
(tyko sie nie śmiać)
...jak to ?
Nie wolno się śmiać ? , przecież naczelnym hasłem tego forum jest : uśmiechnij się, jesteś w Bieszczadach.
Odpowiem na punkt 1
Wspaniałe czasy radosnego komunizmu skończyły się. W tamtych czasach polowało się na chleb przywożony w limitowanych ilościach do sklepu
(na konserwy i piwo nie polowało się w ogóle)
Dzisiaj masz tam zaopatrzenie takie same jak w całym kraju, do bólu.
Oczywiście w przyszłym tygodniu piwko w UG tylko pod sklepem, bo wszystko inne zamknięte, ale to już inny wątek.
Witaj na forum.
Ad. 2. Godziny przyjazdów i odjazdów autobusów mogą mieć pewne odchylenie od tego co w necie, idąc na przystanek trzeba uwzględnić pewien margines czasowy. Lepiej też wcześniej zapoznać się z tabliczką na przystanku. Możesz jeszcze łapać stopa, to popularna forma transportu w Bieszczadach.
Ad. 3. Z tankowaniem nie będzie problemu, stacje benzynowe są w kilku miejscowościach, a ceny na nich nie odstają za bardzo od średniej.
Ad. 4. Ciepło się ubrać, zabrać ze sobą mapę, telefon, termos z ciepłym napojem. Nie złazić ze szlaku, nie śmiecić, robić dużo zdjęć, a po powrocie napisać na Forum relację :)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Wspaniałe czasy radosnego komunizmu skończyły się. W tamtych czasach polowało się na chleb przywożony w limitowanych ilościach do sklepu
Eee tam ;) Na Werlasie, w spożywczym nadal chleb jest na zamówienie ;)
kufel :
Cytat:
Na Werlasie, w spożywczym nadal chleb jest na zamówienie
tyle tylko że wydawało mi się iż kolega admiralbar wybiera się
Cytat:
( UG, Wetina, Smrek, połoniny - czyi "plan obowiązkowy:
spokojnie, będę samochodem, wiec podskoczenie kawałka to nie problem. Byle tyko było gdzie podskoczyć
Cytat:
Zamieszczone przez
admiralbar
spokojnie, będę samochodem, wiec podskoczenie kawałka to nie problem. Byle tyko było gdzie podskoczyć
spoko...zapewniam cię , że ZAWSZE jest gdzie podskoczyć :arrow:
Jeszcze jedno, czy lepiej urządzić sobie bazę wypadową w Wetinie, czy w Kalnicy ? Znalazłem tam fajną kwaterę, tylko jak wieczorem wrócić po piwku. Znajdzie się jakiś "nocny" autobus z Wetliny ?
Nocny autobus :-D :-D :-D
"Dwójką" i krajem :razz:
Zapomniałem o pogodzie - w przyszłym tyg ma byc deszczowo :( chyba, że znacie jakąś dobrą prognozę. Przejrzałem newmeteo.pl, http://www.bieszczady.pl/pogoda_bieszczady/?catID=217 (tu nie wiem czemu pokazuje pogodę z 28.03) i inne serwisy.
No i co teraz - czy jechać, czy przesunąć wypad na maj ? Mały deszczyk nie przeszkodzi, ale jak ma lać cały dzień...