Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !
Drodzy Państwo !
Jeżeli jeździcie na Ukrainę prze przejście w Krościenku i stoicie w długich kolejkach !!
Nie pozwólmy by po Polskiej stronie co chwilę na początek kolejki wpychały się ukraińskie (ale również i polskie) auta !!
W każdej tego typu sytuacji dzwońcie do Straży Granicznej tel. 13 465 83 02 - proście o rozmowę z kierownikiem zmiany i proście o interwencję ! bez obawy takie interwencje są anonimowe i skuteczne - mam doświadczenia :)
Nie dajmy się zastraszyć ! niecha panuje porządek przynajmniej po naszej stronie.
Odp: Apel do jeżdzącychna Ukrainę przez Krościenko !
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Hę???
w czym mogę Ci pomóc droga Krysiu ?
@traj przeciez to nie kosmici?! Na początek kolejki USTAWIAJĄ ich właśnie SG :)
Dzwonic pewnie i mozna ale cos mi sie zdaje ze niewiele to da.
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
@traj przeciez to nie kosmici?! Na początek kolejki USTAWIAJĄ ich właśnie SG :)
Dzwonic pewnie i mozna ale cos mi sie zdaje ze niewiele to da.
nie jeżdzę często na tamtą stronę i powiem szczerze też myślałem tak jak Ty ...:) ale kiedy kilka tyg. temu stojąc w 3 godzinnej kolejce minęło mnie 7 ukraińskich busów coś we mnie pękło :) .. zadzwoniłem na Strażnicę i podałem kierownikowi zmiany namiar jaki samochód i w którym miejscu wbił się w kolejkę.
Nie minęło 5 minut jak podjechał do delikwenta wóz Straży Granicznej, sprawdził mu papiery i wyeksmitował na koniec kolejki :)
ludziska prawie brawo bili, a Ukrainiec miał tak wielkie i zdziwione oczy że o mało mu z orbit nie wyszły :) - naprawdę warto dzwonić . Z tego miejsca wyrazy szacunku dla Straźników - to była pełna profeska !.
Problem dotyczy głownie aut ukraińskich ale tonie znaczy że polska swołocz też nie ryje się "na chama" ... tryb postępowania jw. !
Jak takie telefony wykona kilka osób kilka razy to te "mijanki" się skończą - kropla draży skałę ! :)
pozdrowienia
Pol zartem: znam przypadek samochodu, ktory w niewyjasnionych okolicznosciach sam sie podpalil.
Potem wszyscy mowili ze jedna "mrowka bez ukladow" chciala ustawiac kolejke donosami i dlatego doszlo do samozaplonu.
Z Twojej wypowiedzi wynika ze moze i idzie ku lepszemu ale watpie :(
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Pol zartem: znam przypadek samochodu, ktory w niewyjasnionych okolicznosciach sam sie podpalil.
Potem wszyscy mowili ze jedna "mrowka bez ukladow" chciala ustawiac kolejke donosami i dlatego doszlo do samozaplonu.
Z Twojej wypowiedzi wynika ze może i idzie ku lepszemu ale watpie :(
wg mnie wystarczy wykonać telefonik oczywiście dyskretnie - bez fajerwerków (nikt nikomu nie każe wychodzić z samochodu i dzwonić przy świadkach) cichutko, dyskretnie, bez chwalenia się dookoła a SG musi zrobić swoje.
mam nadzieję że mój głos przyczyni się do tego że jaki taki porządek zapanuje w Krościenku :)
Admin - przełam się i spróbuj a potem napisz o efektach działania :)
Aaa - pomocne przy zachowaniu anonimowości zgłoszenia jest zmiana Ustawienia połączeń telefonu na "nie wyświetlaj mojego ID" - i wtedy dzwonimy na strażnicę z numeru zastrzeżonego (przynajmniej moja sieć udostępnia taką opcję) :)
Cytat:
Zamieszczone przez
traj
wg mnie wystarczy wykonać telefonik oczywiście dyskretnie - bez fajerwerków (nikt nikomu nie każe wychodzić z samochodu i dzwonić przy świadkach) cichutko, dyskretnie, bez chwalenia się dookoła ...Aaa - pomocne przy zachowaniu anonimowości zgłoszenia jest zmiana Ustawienia połączeń telefonu na "nie wyświetlaj mojego ID" -[B][U] i wtedy....
"Pieprzenie kotka za pomocą ..." Człowieku o czym tu piszesz ? Autobusy i busy powyżej 9 osób maja oddzielne pasy przejścia , a samochody osobowe oddzielne.Tyle tam razy jechałem i nie widziałem takich numerów , a zwłaszcza żeby Ukraińskie auta od strony Polskiej przepychały się poza kolejką.Teraz już tam kolejek nie ma,a traj zarejestrowałeś się tu na forum tylko po to żeby takie bzdury pisać?
ps. jak dzwonie i mam racje to nie muszę ukrywać swojego numeru tel., a jak ukrywasz to znaczy podpi...sz i wcale nie masz uczciwych zamiarów, bo dlaczego ukrywać ?
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
ps. jak dzwonie i mam racje to nie muszę ukrywać swojego numeru tel., a jak ukrywasz to znaczy podpi...sz i wcale nie masz uczciwych zamiarów, bo dlaczego ukrywać ?
Już pomijam fakt, że dla służb nie ma czegoś takiego jak zastrzeżony numer, a wszystkie rozmowy są nagrywane;-))
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
"Pieprzenie kotka za pomocą ..." Człowieku o czym tu piszesz ? Autobusy i busy powyżej 9 osób maja oddzielne pasy przejścia , a samochody osobowe oddzielne.Tyle tam razy jechałem i nie widziałem takich numerów , a zwłaszcza żeby Ukraińskie auta od strony Polskiej przepychały się poza kolejką.Teraz już tam kolejek nie ma,a traj zarejestrowałeś się tu na forum tylko po to żeby takie bzdury pisać?
1. Piszę o swoich doświadczeniach - Ty nie widziałeś, ja widziałem ... będziesz mnie bił ? :)
2. busy które przewożą towar stoją w tej samej kolejce co samochody osobowe - jeżeli jest inaczej proszę forumowiczy o korektę.
3. Pytanie do wszystkich (po za joorg..) - czy jadąc na Ukrainę przez Krościenko nie widzieliście aut ukraińskich / polskich które wpychają się do kolejki ?
4. Nie ma kolejek na przejściu ? :))) no comments ....
5. Pozwolisz że powody mojego pobytu na tym forum zachowam dla siebie
6. [wyedytowano]