Pierwszy raz w Bieszczadach - weryfikacja tras
Witajcie :)
Wybieram się w tym roku pierwszy raz w Bieszczady, będę mieszkać w okolicach Wetliny. Poczytałam trochę forum i zakupiwszy polecany przewodnik wyd. Rewasz ;) wybrałam kilka tras. Zweryfikujcie je, proszę - będę chodzić sama, wyczynowcem nie jestem, kondycja w normie, ale bez wielkiego halo ;), orientacja w terenie średnia, nie nastawiam się też na specjalnie ciężkie trasy, chciałabym, żeby były takie "z widokami" ;).
1. Wetlina - Dział - Mała Rawka (tu wypad na Wielką Rawkę) - Przełęcz Wyżniańska - powrót PKS do Wetliny
2. Smerek - Połonina Wetlińska - Berehy Górne - powrót PKS
3. Berehy Górne - Połonina Caryńska - Ustrzyki Górne - powrót PKS
Rzućcie okiem - dam radę? Oznaczenia na szlakach są czytelne?
Odp: Pierwszy raz w Bieszczadach - weryfikacja tras
Witaj na forum:)
ze spokojem dasz radę :) trzeba się postarać żeby się zgubić na tych trasach :)
a pierwszego dnia zamieniłabym i rano dostała się na przełęcz weszła na Rawki i Kremenaros i Działem do Wetliny ;) podejście na Dział z Wetliny jest dość strome ;) no i nie będziesz musiała myśleć żeby na PKS zdążyć:)
a jak już wrócisz to koniecznie relacje napisz :)
Cytat:
a pierwszego dnia zamieniłabym i rano dostała się na przełęcz weszła na Rawki i Kremenaros i Działem do Wetliny ;) podejście na Dział z Wetliny jest dość strome ;) no i nie będziesz musiała myśleć żeby na PKS zdążyć:)
a faktycznie - dobry pomysł, dzięki :smile:
nie ma za co;) szłam tak właśnie pod koniec maja tempem bardzo turystycznym, fajna wycieczka na cały dzień ;)
pomyśl też o noclegu w Chatce Puchatka.. wschody i zachody tam są niesamowite! :)
Ej ! Płotka !
Wygarniasz same smakołyki, ale się musisz liczyć że latem będzie wielu chętnych na nie.
Nie zdziw się, gdy momentami będzie tłoczno.
Nic dodać nic ująć. Oznakowanie szlaków bardzo czytelne, a Calanthe podpowiedziała. Lepiej jechać rano stopem lub PKS-em, a schodzic do Wetliny
A ja na Wetlińską wolę wchodzić od Berehów i schodzić do Smereka. Ot, co
Pozdrawiam
Ja będę w tym czasie tj, 22-26.VI i gdy trzeba podwieźć to ja chętnie na stopa zabieram, więc machaj!
oo, ilu gości na wątku, calanthe, don Enrico, curik, bertrand236, mAAtylda - dzięki :)
Cytat:
Ja będę w tym czasie tj, 22-26.VI i gdy trzeba podwieźć to ja chętnie na stopa zabieram, więc machaj!
:) nie dopisałam, że będę tam w sierpniu! wiecie, planuję sobie różne rzeczy już dziś, żeby jakoś w pracy dotrwać do sierpnia ;)
Cytat:
Wygarniasz same smakołyki, ale się musisz liczyć że latem będzie wielu chętnych na nie.
Nie zdziw się, gdy momentami będzie tłoczno.
znaczy się fajnie wybrałam ;). Hmm, opcja "tłok na szlaku" podoba mi się mocno średnio, ale postanowiłam, że zniosę to dzielnie :)
W VIII też będzie dużo ludzi!Rezerwuj kwaterę już dziś!