Kursowanie busów - Ustrzyki Górne, Wetlina, Brzegi Górne, Smerek
Witam,
W piątek prawdopodobnie wybiorę się w Bieszczady. W związku z tym chciałbym zapytać czy w tym okresie wrześniowym czyli powakacyjnym można liczyć na kursy busów, przewoźników prywatnych na trasach:
Ustrzyki Górne - Brzegi Górne
Ustrzyki Górne - Smerek
Ustrzyki Górne - Wetlina
Ustrzyki Górne - Pszczeliny
(w odwrotne strony również)
Jaka jest częstotliwość kursów i orientacyjne ceny? Kiedy ostatnie kursy?
Pozdrawiam
Odp: Kursowanie busów - Ustrzyki Górne, Wetlina, Brzegi Górne, Smerek
Biorąc ostatni weekend busów dużo, z podwózką nie ma problemu. Brzegi, Pszczeliny - 5zł, do Wetliny może być 7-10zł. Jak jesteście kilkuosobową grupą, to rusza od razu, tak to trochę czeka, czy ktoś sie jeszcze trafi na ten kierunek.
Dzięki bardzo. A na pytanie kiedy ostatnie busy odjeżdżają nie znasz odpowiedzi?
Pozdrawiam
To nie są regularne kursy według jakiegoś rozkładu. Jak masz szczęście, to zatrzymujesz bus na trasie albo wsiadasz w stojący w jakiejś miejscowości. Jak masz mniej szczęścia - musisz łapać telefonicznie i przekonać kierowcę, żeby po Ciebie przyjechał. Kierowca kręci się pomiędzy kilkoma miejscowościami, a jak stwierdzi, że ludzi wywiało i dziś już nic nie zarobi, to po prostu wraca do domu. Im dalej od sezonu, tym szansa na złapanie busa mniejsza - w październiku bym już na ten transport nie liczył. Za to nie powinno być problemu z zatrzymaniem stopa, o ile cokolwiek jedzie, oczywiście :) Pozdrawiam.
A stopa w październiku na trasie Wetlina - Ustrzyki Górne to złapię bez problemu? Chodzi mi zarówno o wczesne godziny ranne jak i popołudniowe
tuż przed zachodem słońca.
pomiędzy Cisną a Górnymi jeździłam w ub roku w październiku i bez problemu i w weekend i na tygodniu. Nawet w Nasicznym (em??) da się stopa złapać :D Raz się jeno busem ratowałam z Berehów do Wetliny - kosztował 7 zł to tak w ramach cen. A jeśli chodzi o godziny to rano przed 7 jechałam do Wetliny PKSem i później stopa łapałam, a powroty to jak się zlazło na dół - raz 15 raz 17 ;)