To tu wkraczacie w objęcia zielnych wzgórz / Przemyśl
Odp: To tu wkraczacie w objęcia zielnych wzgórz / Przemyśl
mnie akurat o tym nie musisz przekonywać . Piękne miasto, jedno z ładniejszych w kraju, pięknie położone...Lubię jego klimat , nastrój . Przedsmak Lwowa. No i dużo ciekawostek w okolicach !!!
Tak, to miasto ma swój niepowtarzalny klimat. Bardzo lubiłam tu bywać mieszkając w Bieszczadach. Wiązały sie z tymi wyjazdami dodatkowe atrakcje - świetne podróże pociągiem, ciekawi ludzie i ich opowieści które pamiętam do dziś. Pozdrawiam Przemyśl. (Jego nazwa to też fajna wskazówka dla... raptusów)
To miasto w którym zakochałem się się od dawna warte jest więcej.
Niestety od lat tkwi w marazmie i ciągłych konfliktach. Pod tym względem rzeczywiście jest przedsionkiem nie tyle Lwowa co raczej Wschodu.
Cytat:
Zamieszczone przez
phantom22
Niestety marazm jest faktem. Społeczny i ekonomiczny. Może coś się zmieni wraz z podstrefą ekonomiczną, obwodnicą i autostradą ale był bym ostrożnym pesymistą w tym temacie. ]
z optymizmem wierze w twoj pesymizm!!! :P
lubie bardzo to miasto.. ta mila knajpka przy dworcu, mily hotelik jak wyciety gdzies ze lwowa, wokol forty... a moze dlatego tak go lubie bo zawsze kojarzy mi sie z wyjazdem dalej, na wschod? :-D
1 załącznik(ów)
Jak rzadko gdzie , to tutaj można sobie podzwonić bez komórki
.
Załącznik 27364
Też uwielbiam Przemyśl.
Kiedyś objechałam rowerem cały pierścień fortów, nigdy tak się nie wytaplałam w błocie jak wtedy :)
Poza tym - są tam wspaniałe lody.
Kiedy tylko mam w Przemyślu chwilę czasu zaraz idę na lody.
Zawsze się śpieszyłem z pociągu na busa i odwrotnie. Nie znam Przemyśla. Phantom zachęciłeś mnie, żeby kiedyś poświęcić więcej czasu temu miastu.