Jak dostarczyć rowery w Bieszczady?
W tym roku spędzę 2 tygodnie w Biesach. Zastanawiam się nad wzięciem 3 rowerów. Jednak biorąc pod uwagę jazdę 800 km w dodatku z międzylądowaniem na Słowacji, kupno bagażnika rowerowego dobrej jakości, to zastanawiam się czy nie taniej będzie dostarczyć je firmą kurierską? Co Wy na to. Może ktoś ćwiczył już ten wariant?:?
Odp: Jak dostarczyć rowery w Bieszczady?
Na pewno będzie wygodniej wysłać kurierem ale w bagażnik zainwestujesz raz i Ci zostanie:), a jak następnym razem będziesz miał ochotę wziąć rowery nad morze to pewnie już byś za 2 takie wysyłki kupił bagażnik. Bagażniki nie są wcale takie drogie jak się kupuje zimą, nam się udało kupić za śmieszne pieniądze nowe bagażniki, wystarczy tylko trochę pogmerać po internecie
Też się wybieramy w tym roku w Bieszczady z rowerami, ale wcześniej szykujemy się jechać tam na rowerach, tylko mamy dużo bliżej.
Ja bym się bała kurierem i dlatego rower w Bieszczadach sobie z bólem serca odpuszczę.
Może nawet nic by się nie stało podczas transportu kurierem, ale pewnie to sporo wyjdzie dla 3 sztuk.
Pewnie by trzeba liczyć kurierem z 40 zł za rower w jedną stronę... w dwie to już 80, wszystko x3. Trochę dużo.
Zdecydowanie zainwestowałabym w bagażnik, raz a porządny.
Jeszcze jest opcja PKP z rowerem, wychodzi tanio bo PKP ma promocje na rower (w wakacje chyba 1 zł płaciłam a max 5), a jak Ty jeszcze przez Słowację chcesz to kombinacji z PKP pewnie dużo by było.
Mi się udało kupić na allegro używane THULE ale prawie jak nowe za pół ceny prawie, więc są okazje trzeba tylko polować! :)
Dokładnie na okazje polować, ja zakupiłam 2 bagażniki nowe za 1/3 ceny i to całkiem przyzwoite. PKP ma faktycznie jakieś śmieszne ceny gdzieś na stronce mi się migło, że 3zł za rower.
Ale dokąd Wy tym rowerem dojedziecie?
W rozsądnym czasie to tylko do Rzeszowa.
Jak mam się tłuc prawie całą dobę pociągiem, tylko dlatego, że mam rower, to wolę w Beskidy lub w Sudety w czasie o połowę krótszym.
Przykre;(
Jest jeszcze opcja przesylki konduktorskiej w pociagu.
Kup bagaznik. Jest obecnie wiele uniwersalnych ktore mozna uzywac do rowerow czy nart.
Ja tak wlasnie wozilem rowery :) Kupilem box na dach i do niego pakowalem 2 rowery (po odkreceniu kol).
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Jest jeszcze opcja przesylki konduktorskiej w pociagu.
.
Przepraszam Cię bardzo, ale...w JAKIM pociągu?;-))
Nie wiem czy link zadziała:
http://rozklad-pkp.pl/query.php/pn?q...79692&OK#focus
jak nie działa to www.pkp.pl
i rozkład jazdy, dalej Warszawa-Zagórz, data na przykład na jutro...
Może w wakacje jakiś jeden pociąg będzie, ale kto jeździ w polskie Bieszczady w wakacje;-)