ustrzyki grn.--czerwonym+zielonym do schr.koliba--niebieskim na bukowe berdo--tarnica--i czerwonym do ustrzyk??
Wersja do druku
ustrzyki grn.--czerwonym+zielonym do schr.koliba--niebieskim na bukowe berdo--tarnica--i czerwonym do ustrzyk??
Witaj Radix,
wszystko jest do zrobienia :):) Także do zrobienia jest flaszka o ósmej rano w Ustrzykach, pks do brzózek i niemożność wejścia nawet do KOliby :):)
A tak na serio syćko w Twoich nogach i kondycji.
Witaj Petefijalkowski!
Chodzi o to,czy razem z żonką damy rade przejść to w tą stronę,czy może zacząć odwrotnie tzn.z ustrzyk najpierw na tarnice itd. i w razie"zadyszki"dojść powiedzmy do Widełek lub Bereżek i stamtąd wrócić busem?Z mapy którą posiadam ta trasa to ponad 11 h.Z kondycją źle nie jest.My w Bieszczadach będziemy po raz pierwszy.Spacerowaliśmy raczej tylko po Karkonoszach.I tu pytanko może przy okazji...jakie są różnice między tuptaniem w Bieszczadach a Karkonoszach?Gdzie jest ciężej,jakieś znaczące różnice?
...a flaszka to raczej wieczorkiem:-)
Warto też pomyśleć czy chcecie tylko "lecieć" przez te szlaki? Czy nie będziecie chcieli np poleżeć godzinę na połoninie, patrzeć co dookoła rośnie w chaszczach itp? Przy takiej długiej trasie szkoda Wam będzie czasu na dłuższy odpoczynek czy obcowanie z przyrodą:)
Pewnie że jest do zrobienia,można zrobić i stówke w 1 dzień.Ja tak lazłem ale na odwyrtke(tak jak piszezsz w drugim poście).Trasa bardzo przyjemna i widokowo bajkowa aczkolwiek dość długa.Lepiej sobie ją podziel na 2 dni(zalicz na spokojnie"wieś" Caryńskie,z piesem w Kolibie sie pobaw i kawe w fajnym kubku wypij).Po co tak zapierd...chyba że jakiś rekord chcesz ze swoją kobitą pobić...
Tez uwazam ze nie ma co gonic. Moze sie okazac heh ze traficie na ladny dzien i po zejsciu z Carynskiej do Koliby zobaczycie ladna panorame gniazda Tarnicy i zrewidujecie plany, widzac mimo wszystko ogrom terenu, czego Wam zycze ;) a Carynskie jest naprawde ekstra - jak dobrze poszukacie to moze znajdziecie tam tez jaskinie - dziury nasiczanskie.
Pete
Dzieki wszystkim za info!
Mam nadzieję,że damy rade:-)