3 załącznik(ów)
Namiot 3-osobowy nieodplatnie przekażę
Namiot jest prawie nowy. Pochodzi z 2. poł. XX wieku. Wyprodukowany przez Zakłady Przemysłu Skórzanego "Tarnoskór" w Tarnowie.
Pierwszy właściciel, czysty (namiot), nie bity, nie szyty, nie myty.
Wszystko kompletne: sypialnia, tropik, maszty, śledzie, odciągi. Z racji wieku trzeba wymienić gumki napinające tropik. Podłoga z podgumowanej tkaniny może nie być już wodoszczelna. Wewnątrz mieszczą się trzy osoby a w apsydzie bagaż. Mniejsze dzieci wchodzą do przedsionka na stojąco. Jeśli nie ma dzieci, do przedsionka mieszczą się dwa duże psy lub jeden średni niedźwiedź.
Przewidywane zastosowanie:
- Eksponat w dziele przemysłowym muzeum regionalnego Ziemi Tarnowskiej,
- Eksponat w izbie pamięci jakiej organizacji turystycznej,
- Namiot stacjonarny w bazie namiotowej - być może na jeden sezon (jak się rozleci, to się wyrzuci),
- Może ktoś jeszcze coś wymyśli.
W tym trzecim przypadku mogę podwieźć gdzieś w Bieszczady lub w Beskid Niski - gdy pojadę samochodem bo, jest cięższy od mojego roweru.
Wiem, że najprościej byłoby wystawić w piątek rano obok pojemnika na śmieci, ale jakoś żal serce ściska.
Załącznik 29518
Załącznik 29517
Załącznik 29519
Odp: Namiot 3-osobowy nieodplatnie przekażę
:) ja bym chciała mieć taki namiot jak na ostatnim zdjęciu (żeby razem z tropikiem był na kształt trójkąta), preferowany kolor - żółty :) kiedyś miałam właśnie taki stary żółty trójkącik ale gdzieś przepadł :( jeżeli ktoś ma na zbyciu takie cudo - byłabym wdzięczna :))
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
:) ja bym chciała mieć taki namiot jak na ostatnim zdjęciu (żeby razem z tropikiem był na kształt trójkąta), preferowany kolor - żółty :)
Na drugim zdjęciu z oferty namiotu 3-osobowego dyskretnie ukrył się po lewej stronie jego mniejszy i młodszy kolega (ma tylko ok. 25 lat). Waży ok. 3 kg. Oto on widziany od frontu. Jest trójkątny w całości. Też jest "do wzięcia", robię porządki na strychu.
Załącznik 29520
Jeśli chodzi o żółtość, to żółtą ma sypialnię i pomarańczową elewację frontową. Teraz dopiero spostrzegłem pewną ciekawostkę: namiot był wtedy źle rozbity - poprzeczka powinna być przewleczona przez dwie pętelki w "kalenicy" sypialni.
Załącznik 29521
klasyk - chyba taki sam też miałam kiedyś ale byłam na tyle mała że spałam w nim tylko przy domu. waży 3 kg - to tyle co mój Hannah :) wprawdzie żółty nie jest ale też ładny. właśnie od jakiegoś czasu rozglądałam się za takimi namiotami w dawnym stylu ale wyobraźcie sobie - nie da się ich kupić na allegro ;)) żółty dlatego, że mam pomysł go przyozdobić w kwiatki malowane. myślę że kwiatki na pomarańczowym tle będą równie piękne. na pewno trafi w dobre ręce.
Jeśli sprawa aktualna - chętnie przygarnę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
... żółty dlatego, że mam pomysł go przyozdobić w kwiatki malowane. myślę że kwiatki na pomarańczowym tle będą równie piękne. na pewno trafi w dobre ręce.
Proszę więc o kontakt, gdzie podać: S.W., Kraków, Rzeszów?
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
Jeśli sprawa aktualna - chętnie przygarnę.
No to namioty rozdysponowane. Podać do Festung Posen?
Do tego małego mam komplet śledzi, oryginalne, i być może tropik w kolorze niebieskim, ale coś mi się ostatnio stracił z oczu.
Ech, piekny gest Wojtku az zaluje ze przegapilem watek. Tez bym chcial taki namiot ;)
P.
Cytat:
Zamieszczone przez
Petefijalkowski
Ech, piekny gest Wojtku az zaluje ze przegapilem watek. Tez bym chcial taki namiot ;)
P.
ojjjj ja tez przegapilam.. piekne namiociki- zwlaszcza ten malutki! mam nadzieje ze beda dobrze sluzyly nowym wlascicielom i zalicza niejeden malowniczy biwak!
możesz być tego pewna Bubo :-) mam na niego pomysł i nie mogę się doczekać jego ukończenia i biwaku. pewnie będzie mi opowiadał o przygodach poprzedniego właściciela