Cytat:
Absolutnym prawem państwa jest nadzorowanie kształtowania się opinii publicznej.
Cytat:
Ale kiedy będziemy ustępowali, ziemia się zatrzęsie
Cytat:
Im większe kłamstwo, tym ludzie łatwiej w nie uwierzą.
Cytat:
Jeśli zdobędziemy władzę, nie oddamy jej już nigdy, chyba że zostaniemy wyniesieni z naszych gabinetów jako trupy.
Cytat:
Katyń jest moim zwycięstwem.
Cytat:
Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.
Cytat:
Kto nie jest przeciwko nam, ten jest z nami.
Cytat:
Pewnego dnia kłamstwa zawalą się pod własnym ciężarem, a prawda powstanie.
Cytat:
Zwykła propaganda ma niewiele wspólnego z obiektywizmem i jeszcze mniej z prawdą.
Te i inne cytaty słyszałem i czytałem wielokrotnie. One są w powszechnym użyciu. Powoływali sie na nie politycy, dziennikarze i tzw. zwykli ludzie, z prawa, z lewa itd....
Nikt jakoś nie epatował nikogo świętym oburzeniem z powodu autora niniejszych cytatów, który to autor był jedną z najważniejszych postaci zbrodniczego systemu i spokojnie mógł konkurować jako zbrodniarz z Wawrzyńcem P. Berią.
Nikomu nie przeszkadza tytuł doktora, mimo że doktorem był Josef Goebbels autor powyższych cytatów.
Tymczasem Stały Bywalec za zacytowanie W.P. Berii dostaje lanie od forumowych autorytetów i dygnitarzy, bo to i Moderator i Komisarz , że o Najważniejszym Forumowiczu już nie wspomnę!
Cóż, SB sam sobie jest winien. Zapomniał (albo nie chciał pamiętać), że w katolickim kraju najbezpieczniej jest cytować Apostoła Pawła, JPII, ewentalnie jednego z Braci Mniejszych! No to ja zacytuje : “Nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne”
........................................ Pozdrawiam! + Pastor ręką własną